За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 472
  • 782
  •   1
Отговори
# 525
А постилате ли нещо на пода? Ние сме под наем, на земята има балатум и е доста студено..

# 526
В нейната стая има двтска настилка за игра, а в дневната има нормален килим около дивана. Всичко останало е плочки. Студени са, бабите й все ми се карат. Но досега не е настивала и не й се притеснявам. На всичко отгоре и босая държа, т.к. това са ортопедичните препоръки. Точно преди да пропълзи се влачеше по корем. Тогава често я местех на килима, за да не й е целия корем и гърди на плочките.

Всеки е дълбоко отговорен на какви бизнеси си дава парите. Надявам се, че всички полагаме усилие да се информираме...

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 00:31 от tonid

# 527
Ние залепихме от ония лепенки на два които се отварят надолу.
Нямаме килими,защото не ме кефи.Има килимче за игра,ма там са играчките само,пълзи навсякъде .Ми ламинат и плочки е в нас,не е настивала ,значи сме на прав път

# 528
Също по въпросът за обезопасяването, всички стъклени витрини и огледала налепих с контактно прозрачно фолио. Ако случайно счупи стъклото, поне няма да падне, а ще си остане натрошено, където си е. Всъщност витрините най-много ме притесняваха при обезопасяването. А вътре има книги - шарени, интересни, тя като се лепне на витрината по 15 минути ги зяпа и ближе стъклото...

# 529
  • Несебър
Всички бебета се раждат с дълбока захапка (прогнатия), не обратна. Природата го е измислила с цел да е улеснено сукането. В последствие, в зависимост от наследствени, външни и вътрешни фактори се оформя захапката. Роля играе и залъгалката, и смученето на пръст, дори и гризането на нокти, дъвченето на език. Като цяло всякакви лоши навици, които оказват натиск върху зъбите и челюстите, е възможно да доведат до деформация. Разбира се, ако са с достатъчна сила и продължителност.

# 530
Тони,и при нас е така с две стъкла,обаче все забравяме да купим фолио .....Държи ли дълго ?

# 531
Тони,и при нас е така с две стъкла,обаче все забравяме да купим фолио .....Държи ли дълго ?

Да, за витрините цаката е да лепнеш и отвън и отвътре. Така дори детето да разлепи външния слой, отвътре остава. Нашата досега не е проявявала интерес да го разлепя изобщо. То едва се забелязва, къде свършва. Но пък имахме едно дете на 2г. на гости и веднага засече с радава фолиото на огледалото в коридора и взе да го бели с пръстче. Така че и това не е вечно...

# 532
Родена е януари помня че точно на 1 септември я свалих да играе долу на земята на свобода иначе навсякъде ми се виждаше опасно ....в спалнята сме с килим,другата стая само ламинат коридора е теракот ...но е малък поне ....всичко що види се мъкне вече като се надигне на пръсти стига разни неща по секции/ шкаф....които са по-ниски ....масата в кухнята е затрупана ....с какво ли не доста ни е тясно вече

# 533
За фолио от вътре не знаех,добре че отворихме темата.И в къщи цари творчески безпорядък,много му се радвам ,преди да я изкъпя връщам всичко по място.Няма по-хубав дом,от разхвърляния от малки ръчички.

# 534
Здравейте, бяхме на консултация, но забравих да попитам. Има едно управление, при което детето е легнало шо гръб, хваща се за ръцете на възрастния и леко се изправя до седнало положение за секунди и пак се пуска плавно надолу. В интернет пише, че щом бебето започне да държи главата си стабилно може да се практикува. Синът ми направи три месеца онзи ден. Държи си главата много добре още от първия месец, вече се обръща от корем по гръб, удря играчките на активната гимнастика и днес педиатърът като го остави на крачета каза "ето това вече е за браво". Мога ли да почна според вас така да си играя с него или е рано? Опитах някплло пъти и се кефи на това движение

# 535
Не съм го прилагала ...моята само да ми докопа ръката,пръстите и се набираше да става ....

# 536
Здравейте! Моля за помощ в избирането на легло за дете на 1.5 годинки.
Чудя се заради преградата - дали да е висока или ниска (прилагам снимки примерни). Ако е висока по трудно би излизала сама малката. Ако е ниска ще е напълно достъпно леглото да си се качва и слиза когато си иска, а и има една част, която няма преграда. Вторият вариант повече ми допада, но не знам колко е удачен. Как мислите?

И още нещо - колко голямо максимално е добре да е като размер? Гледам кошарите са по 140/70 по-големите (това не знам до колко години е?). Бихте ли взели по-голямо от това?

И последно нещо - обиколници нужни ли са? Не знам дали да взимаме.

Благодаря !

# 537
Второто, даже ако може да е още по- ниско.

# 538
Благодаря за съвета! Ще видя и за съвсем ниски като това, което сте споделили.
Всъщност като го гледам това не съм се замисляла изобщо да няма преграда. Страх ме е да не падне нещо насън. Те доста се въртят понякога, знам ли...

# 539
Точно за това трябва да е много ниско.

Общи условия

Активация на акаунт