Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 287
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Нова обява от вчера: малко по на изток, на "Коста Лулчев". Да, старо строителство за ремонт, първи етаж, но несравнимо по-просторно.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c161227625902050

# 151
Няма чертеж, но изглежда да има потенциал. Има ТЕЦ, и гараж се предлага. Само не мога да схвана какво е това първи етаж - първи над нещо си или партер. Ако е партер е зле, но ако първи над гаражи е ОК.

# 152
  • София
https://enoti.bg/%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82/%D1%81%D0%BE%D1%84%D0% … 0%B0-2EFTUHT2.htm

Какво мислите за този имот - плюсове, минуси, добра ли е цената? Районът ми е познат, това е улица Лидице. Детски градини и училища са без значение.
Тук са обединили хола с втората спалня от чертежа. Вижда се камината по средата на хола, където е комина на скицата. Диванът е реално на мястото на средната спалня. Ако искате тристаен трябва да преграждате и ще имате холче 15м2, супер маломерно.
За тристаен една баня е малко, поне още една тоалетна да има...
Нова обява от вчера: малко по на изток, на "Коста Лулчев". Да, старо строителство за ремонт, първи етаж, но несравнимо по-просторно.
имайте предвид, че тук всичко трябва да се изрине и да се подмени. Отделно е съвсем нисък етажа в стара неенергоефективна сграда.
Неясно защо на последната снимка са снимали новата сграда, а не стария коптор където е апартамента...

# 153
имайте предвид, че тук всичко трябва да се изрине и да се подмени. Отделно е съвсем нисък етажа в стара неенергоефективна сграда.

То все едно се подменя, така поне не му е жал на човека, а и не го натоварват с ремонта.
Ниският етаж в нискоефективната сграда означава много лесно изолиране само със стълба или подвижно скеле. Няма нужда от алпинисти.

# 154
Здравейте,
Ориентирали сме се към покупка на апартамент в Младост.
Обявата, която гледам вече доста време е тази:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16023449400020 … k=6c1ob6&f1=1

Малко ми е съмнително сграда от 2011 година и 10 години апартамента да е празен и да няма кой да го купи, предвид, че цената за Младост е повече от добра.
Моля Ви, ако някой има преки наблюдения за Флоримонт, да сподели кое не му е наред.
Извинете, ако не е за тази тема, но за първи път пиша във форума.
Приятен ден!

# 155
И на мен ми е съмнително. Погледнете сградата отвън, има разни черти нато решетка, какво ли е това?

# 156
На първо четене 2 неща ми направиха впечатление:
1) Изложение североизток - ако наистина е само с това изложение, е много вероятно да е ателие по документи, а не апартамент.
2) На първата снимка от спалня се вижда долу под прозореца мокро около педя по фасадната стена над пода. Вероятна причина - обратен наклон на терасата.
От т. 2 следва - оправянето на наклона на толкова голяма тераса си и е предизвикателство - доста пари ще отидат. А пък самата тераса не е ясно дали е към апартамента или е обща (покрив на офисите под нея).

Самата сграда като качество и местоположението не мога да ги коментирам - не познавам района и строителя.

# 157
Много харесвам местоположението на сградата в Младост 4, между 2 метростанции, а по Москов има много магазинчета. Наистина е много съмнително с тази цена, миналата година търсихме точно в тази част на квартала и нямаше нищо свястно. Преди мен съфорумците са забелязали някои неща и подкрепям, че това сигурно е ателие над магазини. Аптеката на ъгъла пък отдавна затвори и сега май няма нищо там.

# 158

Ето още една обява в Гео Милев за нов проект от "стар" инвеститор

https://infinity.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=22&id=a1127122991 … amp;f4=&f11=2

Гео Милев им е "родният" квартал май, доста сгради имат там.

# 159
Аз проучвах въпросната сграда на Инфинити в Гео Милев, но се отказах, защото няколкото останали апартамента са с ужасно изложение, а също така и плащаш около 23-24 квадрата общи части, което на тези цени за мен не е ок.

Освен това установих, че спецификацията на сградата първо се изпраща на избран кръг от хора, които си избират апартаменти и останалите се пускат на случайно запитали, а след това и в имот.бг.

# 160
Това е така и с другите сгради НС, аз по тези причини не гледам въобще обяви за тях. Да добавя и че НС в момента много, ама много рядко е на добър терен с прилично отстояние от съседни сгради в София, че те се посвършиха. Масово се предлагат север, запад, тесни, криви и неудобни жилища. Да си ги ползват със здраве построилите ги. Почивала съм в няколко ваканционни апартамента НС, трагедия пълна като качество на строителство и комфорт на обитаване.

# 161
  • София
Има и хубаво ново строителство, с отстояния, южно, добри разпределения. Просто не се продава. Хората си го държат.

# 162
Танграта, съгласна съм, но понеже не излизат въобще на пазара тези имоти, до мен например не могат да стигнат. Влязло ли е нещо в имот бг или интернет за предлагане, това е непривлекателният остатък от нещо, огледано и закупено вече от други. По тази причина гледам само вторичен пазар.

# 163
  • София
Това говори, че пазарът е "нагоре". Т.е. хората гледат да се "запасят", а не да се "оттърват".

Също и в темите е споменавано, при криза и спад в цените, хубавите жилища изчезват.

Т.е., според тоя принцип ... цените са ниски ...
Не казвам, че е така. Само описвам някаква логика ...

# 164
Цените са много различни. В има цени, доста над обявената средна за такъв тип имоти, които си ги заслужават според мен и се продават. Има надценени, които си застояват, има всякакви. Говоря за вторичен пазар. За НС тази цена дето са я боднали въобще не е релевантна - като се обадиш и се почва - ДДС, ама пет години, ама акт 16, пък общи части, трето, пето и накрая съвсем друго става, особено като ти го издадат на БДС и оттам нататък идват другите бригади.

Общи условия

Активация на акаунт