Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 467
  • 779
  •   1
Отговори
# 360
Апартаментът в Бояна е по-навътре от булеварда и има три изложения, така че няма как всички да гледат към булеварда. Със сигурност дограмата е модерна и изолира всякакъв шум,като живяла и работила на много по-оживени булеварди (Цариградско шосе) ви го казвам.
Разбира се, такива аргументи като горните,без да влошават качеството на живот, биха могли да се използват за преговаряне на цената.
Тук във форума се величаят сгради на 50+ години, а доста често и в доста окаян вид, а също и се разглеждат (без реален интерес за закупуване) имоти за по 250-450 к евро, така че ако някой простосмъртен има реален интерес да купи апартамент, нека го има предвид.

# 361
Апартаментът в Бояна се рекламира с "панорамна тераса",  която е и показана на снимката, но панорамата е асфалт. От тоя път ще се вдига и много пушиляк и твърди частици, и прах ще се бърше през ден по един пръст. Какви всъщност са предимствата на апартамента пред такъв на друга позиция за същите пари?

# 362

Тук във форума се величаят сгради на 50+ години, а доста често и в доста окаян вид, а също и се разглеждат (без реален интерес за закупуване) имоти за по 250-450 к евро, така че ако някой простосмъртен има реален интерес да купи апартамент, нека го има предвид.
Това нещо не го разбрах. Тук е форум и всеки си величае или заклеймява каквото прецени, без чуждо влияние. Имотите на 250-450 х. евро също може да се обсъждат както тези на тройно по-ниска цена. А относно реален интерес за купуване, почти всеки тук е купувал или му предстои /и то включително и на обявените от Вас по-горе цени/, затова стои в темата, иска да е в час с това, което се предлага на пазара. Поиска се мнение, хората писаха, не е задължително всички да припадат по всяка обява, само защото е НИ. И гледката от този в Бояна ясно показва, че е точно на платното, а зная какво се движи там непрекъснато и как ще се увеличава, затова го и написах. Нали няма да си купуваме имот в Бояна, за да стоим на затворени прозорци? Познавам добре и двата квартала, живея в единия и мисля мога да изразя мнението си, като всеки друг, без да бъда укорявана дали величая или не нещо. А ако не разбирате, че някои имоти на 50+, макар и в окаян вид имат много повече потенциал и пазарна стойност от някои лъскави НИ, няма какво повече да дискутираме.

# 363
Шумът и изгорелите газове определено влошават качеството на живот.

# 364
  • София
Бояна - на баир лозе.
Съгласявам се с последните няколко постинга.
Една тераса, ако има прах, шум и асвалт, за нищо не става.
Един апартамент, ако хем е на полето, хем и на магистралата, пак за нищо не става.

# 365
  • на земята
Благодаря ви за мненията.От голяма полза са ми.Ще ходим на оглед ще го включа да го видим и него.
Спряхме се на още един ето този,малко е отдалечен,но ще отидем да го погледнем.С кола сме и двамата с мъжа ми,но детето като поотрасне се притеснявам и искам все пак да може да се предвижва някак си по улеснено.
Търсих и по централни райони,но са много малки и гъсто населени доста.Иначе си има предимства естествено ,по близо са доста неща,но няма как всичко да е налице и да е идеално все пак,няма начин.
Иначе това ми допадна
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16116048175682 … k=6dbsut&f1=1

# 366
  • София
Гърдова глава също не я броя за "в града". Така че тия цени са ми непонятни.
А и 30кв тераси по стандартна цена, си е "цакане".
От там как ще ходите на работа и къде? Как ще ходите на училище и къде? Къде ще ходите на лекар?

# 367
Страхотен апартамент - 30 квадрата тераси + 12 квадрата антре, и за всичко това плащаш като за нормална жилищна площ. Ама щом ти харесва явно това търсиш.

# 368
  • на земята
Да така е,прави сте.Далече е  доста,това е проблем голям,но иначе самото място не е лошо .Не е пренаселено.
Всички я мразят тази Гърдова глава по принцип.Аз като не съм от София и идея нямам защо,живях там като студентка ,иначе сестра ми е там доста време,но някои квартали не ги познавам.,както и тя.

# 369
  • София
Да така е,прави сте.Далече е  доста,това е проблем голям,но иначе самото място не е лошо .Не е пренаселено.
Всички я мразят тази Гърдова глава по принцип.Аз като не съм от София и идея нямам защо,живях там като студентка ,иначе сестра ми е там доста време,но някои квартали не ги познавам.,както и тя.
Е, как да не е пренаселено? То там друго освен кооперации и къщи няма. Няма инфраструктура, училища, градини, площадки, тротоари... Нищо няма там. Въздухът и пътят през зимата са трагични. Там не бих си купи имот точно никога, какво остава за 163к Е 😁

# 370
  • София
В  сега наречената "Гърдова глава" живеех като дете, тогава му казваха просто Горнобански път. Беше супер квартал,  чист и спокоен, наподобяващ село или поне в моите очи беше така. Преди няколко години минавах и не беше останало нищо. Разбити улици, грозни кооперации, зеленината, в която тънеше кварталът, тишината... нищо няма. Кал, локви, прах.

Бихте ли си дали мнението за този апартамент?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d14650530519518 … k=6a5fih&f1=3

# 371
Не разбирам, защо да е зле? По-близо е до София от Бояна, има чу, фантастико, близо е до цар борис и България, близо е до беловодски път. То по същата логика и Бояна и пстаналите крайни квартали няма нищо, че и с транспорта им е по-зле.

По вашата логика и Бояна, Киноцентър, Витоша, Драгалевци, Симеоново и техните вилни зони са пълен шит, а хирата се бутат там?

# 372

Ми не е зле - локация, етаж, изглед и простор, тихо, тухла, ТЕЦ, асансьор, камина, направено и чистичко... Не е баш в мой стил, има и някаква еклектика, ама какво от това?  Изглежда готов за нанасяне. Предполагам, че цената е там някъде, може и да спазариш нещо надолу.

# 373
  • София
Не знам, всеки си знае.
Аз попитах, риторичен въпрос, докъде ще пътува авторката. Тя си знае къде в София работи.
То не е само да стигнеш до покрайнините на София, ами оттам да стигнеш и до точката на работа/училище и тн.
Ако "цар борис" ви устройва, ок. На мен ми е неудобно там.
За мен всичко над 15мин (айде, без да броим паркиранията) е твърде много в трафик.

Споменавали сме го и преди. Симеоново, Драгалевци, Киноцентър е хубаво, ако имаш къща, на цената на 2 апартамента.
кв Витоша, кога е казвано, че е хубаво?

Ако наистина беше толкова хубаво, в Драгалевци и Симеоново щеше да изобилства от кооперации и блокове. За блокове ли се натискат там хората?

# 374
За апартамента до парка Заимов - това е нова кооперация, от южната страна на Дондуков. Холът гледа на север към Дондуков, а другата гледка към зеленината - на юг към парка Заимов. Холът на мен ми харесва по принцип, мазилките са (вероятно) от скъпите венециански с ефекти. Много пари са дадени за хола, определено. Едната баня е добре, другата е със стари плочки.  Гаражът ми се струва евтин за района, но ако можете да си го позволите, най-добре е да се купи.

Кооперацията ще я познаете - над магазин Санекс, Дондуков 66 (еркерният прозорец на хола, който гледа към Дондуков).

За Гърдова глава - разгеле, най-сетне да се ориентирам къде, аджеба, е това. Бившият Горнобански път ми е ясен като локация.
Апартаментът от обявата не е много добре измислен. Трябва да се избие част от стената между хола и кухнята, ама баш там май излизат тръби за отоплението. Не че е невъзможно, ама си е допълнителна работа и пари. В хола, като се отвори към кухнята, вече стои въпросът как ще сложиш голям хубав диван и телевизор срещу него. Мансарден етаж, откритите тераси са проблемни, ако наклонът не е направен като хората. Терасите гледат към покривите и комините на съседни къщи, ако запушат с дърва и въглища през зимата, целият дим ще отива към вас.
С другите аргументи против също съм съгласна - ако ще е гарга, да е рошава, т.е. ако купуваш във вилните зони, да е къща с двор, не апартамент в кооперация. Масово между Околовръстното и полите на Витоша се застроява с кооперации. Спомнете си репортажите по ТВ-то за кооперация баш на входа на Драгалевския лифт, която няма обаче улица към улица, минавали са през паркинга на лифта, и собствениците на лифта в един момент са оградили паркинга. Та живущите в кооперацията няма откъде да влязат/излязат (дори пеша) от кооперацията. Безумието е на общината, когато е давала разрешение за строеж, но това едва ли "топли" собствениците. Кооперации на септични ями (има такива) също е безумие.

Общи условия

Активация на акаунт