Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 322
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
Забравих да вметна, че Контакт сити предават апартамента с поставен газов котел, радиатори и интериорни врати, поне така е описано на сайта. Отчитам го като плюс, макар че не съм запозната дали останалите фирми в бранша имат подобна практика.
Ами плюс е, в новото ни жилище нямаме нито радиатори, нито газов котел, което ще глътне едни допълнителни пари. Когато го взехме брокерката каза около 3 хиляди вървели котлите, само че аз гледах и ми се струва че около 5 ще отидат. Врати също нямаме и първото жилище взехме без врати, но имаше радиатори.

Най-тихо сме живели в ... панел под наем. Нищо не чувах, но пък си имаше други специфични проблеми.

# 511
Познай какъв котел и врати ще то сложат/най-евтините възможни.

# 512
Радиаторите са някаква пренебрежимо малка сума. Имаше тема за отопление на газ - оказва се, че е много важно какво котле ще сложиш, за да ти е хем комфортно, хем ефективно (парично). Силно се съмнявам, че при масово слагане на котлета от инвеститора ще изберат най- или по-доброто. По-скоро ще заложат на най-евтиното.
За вратите също има тема, както и темата за Интериорния дизайн. Освен качеството на вратите, важен е и дизайна, че след това ти(ако си жена) или нежната ти половинка (ако си мъж) ще се чудите как да вържете цвета на вратите с пода, мебелите и цвета на стените.

# 513
То си го пише в спецификацията предполагам и се знае. И сигурно може да се доплати за по-добър.

# 514
И колко хора ще питат за спецификациите и след това ще се консултират дали това котле е ОК? 1-2-3 от 100. А после ще се жалват в темата за отоплението на газ, че са им големи сметките. Естествено, че могат да доплатят за по-добро котле, но този, който търси жилище с включени разни екстри, търси евтиното, не по-доброто. Като при климатиците - търся икономичен климатик до 1000 лв.

# 515
Честно казано при нас тя това каза, че така е решено всеки да си избира какъв да си сложи, защото опита от други сгради го е показал, иначе имаме контакти и ключове за лампи, в стария кабелите стърчаха от стената.
Аз също четох, че за да "работи за нас" образно казано и да ни е топло и нормални сметки, а не космически е важно да бъде избрано подходящото котле. Стори ми се, че не е нещо което е проблем, за да се откажем от апартамента, все пак може да бъде сложено по всяко време, каквото искаме ние.

Подкрепям поста на Мандаринка. Ние например нямаме никакъв опит с тези неща, никога не сме ползвали газ и при нас каквото и да беше сложено нямаше да му обърнем достатъчно внимание. Сега планираме когато му дойде времето да го слагаме да изчислят какво точно трябва да е, както и при климатиците постъпихме и се оказа правилен подход.

# 516
  • гр. Варна
Да вземем моята кухня - имам каменен плот свързан с каменен гръб, залепен за стената. Ми всяко тропане по плота се предава на гърба и на стената и съседите ме чуват. За да не става това трябва да сложа сигурно някаква мека подложка зад гърба, ама това ще ми влоши дизайна
5 мм?
Скрит текст:
https://di-tradebg.com/bg/produktov-katalog/zvukoizolacia-za-pod … podove-seria-roll

# 517
5 mm,  ама не мога да лепя камъка директно върху нея. Трябва замазки, а и кой знае колко ще държи, все пак не е под, където тежестта затиска надолу. И накрая ще се вижда отстрани колко е повдигнат гърбът. Впрочем платих за да сложат на съседите над мен изолация против ударен шум, ми чува си се. Не знам как щеше да е без нея, ама и с нея не е тишина.

# 518
И аз повече от 10 години в блажена увереност си мислех, че не се чува от съседите, но днес следобедната хоум офис атмосфера беше озвучена със звуците на любовта Joy

# 519
  • София
И почнах да наблягам на нови сгради... има толкова голямо търсене и цените направо си растат, според моите наблюдения. Покрай хоум офиса имам възможност да се преместя в родния ми град, където да си направя базов ремонт на жилище, което имаме. Та мисля, че е добра идея ако реша да чакам за НС, защото нито ми е приятно да съм в квартирата ми, нито ми се дават 7-800 лв за по- прилична. По- добре да си ги спестявам или да ги вложа във въпросното жилище, което е на семейството. Много отчайващи са последните огледи. Днешният направо кърти. Отивам да гледам "мезонет" 50 квадрата, с 3 тераси. Влизаме долу в малкия кухньохол и триъгълната баня с тоалетна, огледах. Излязох на терасата, и там гледах. Влизам пак и виждам дупката в тавана на кухньохола и питам да се качим. При което брокерът ми каза, че достъпът до 2рия етаж и останалите 2 тераси са отговорност на новия собственик и не може да се качим. Няма стълби. Flushed Smiley

# 520
  • SF
Всичко, което гледам е ново строителство, на газ. И нямам никакъв опит с газ и котлета. Нито знам цени за първоначалното оборудване, нито за след това месечните сметки. Даже мслко ме е страх.
Голяма глупост ли е да се купи жилище в газифициран район и да се сложи бойлер и климатик?

# 521
Нека позная .. става дума за 10-годишния паметник на колелото на 2-ката, която разгеле е получила акт 16 вече, вероятно от сдружение на собствениците. И аз вчера гледах в нета едно такова недоразумение там без една права стена и на тухла.

# 522
  • София
Ако за това, което аз писах- не. Намира се в Оборище, но според мен е по- скоро Подуене. Между моста на Черковна и кръстовището при гара Подуене. Акт 16 щяло да има март, уж. То изглежда като параход, така че не виждам кой ще му даде акт 16. 90% са ателиета, супер съмнителна сграда. А се строи 5 години,уж за собствени нужди ( но само ателиета има заети).

# 523
Адвенчър, ако не те задържа нищо, освен работата, за какво ти е имот в София? Отиваш си в родния град, работиш дистанционно и не идваш в София. Забавления или заведения, или посещения на културни обекти не те вълнуват явно. Ако имате наоколо и планина за разходки, идеално. Евентуалната половинка, обаче, не се знае какво ще каже по въпроса. Но докато я няма, решението си е твое.

# 524
  • София
Да, Попея, и аз вече това се чудя. Вече и ВУЗ предлагат дистанционно за постоянно. Направо си представям, че на края ще си взема някоя къща на село ако достатъчно дълго се отделя от столицата и свикна на спокойно Smile . Иначе тук ми харесва, всичките ми приятели са в София. Често илизам на разходка, харесвам центъра и ми е много достъпен. Но към момента няма нещо по- важно от това да се чувствам добре "вкъщи", защото прекарвам 95% от времето си там. И няма голямо значение къде е вкъщито, стига да ми е хубаво вътре. Продължавам да търся, но поне вече имам друг вариант, от както знам, че връщането в офис ще е по избор. Постепенно казвам на всички баби около нас, тъй като те много ме харесват и по цял ден клюкарят. Имам надежда, че ще се появи моето Simple Smile . Мога да си позволя по- голям заем/ кредит, но не виждам да си заслужава, за мен тези цени са абсурдни и докато имам избор не бих допринесъл за покачването им. Ако излезе нещо старо съм навит, дори да е за основен ремонт. Повече ме привличат от новите сгради.

Общи условия

Активация на акаунт