Обсъждане на имотни обяви-20

• 39 897
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
Там е доста застроено, това е единственият минус според мен. И е малко по-далеч от метрото. Но пък е по-близо до парка - и двете му части. С това застрояване на новите квартали и никакво на практика отстояние между сградите си мисля, че ще започне тенденция на поскъпване на стари имоти с добро озеленяване, слънцегреене и детски площадки. Защото това, което виждам да се строи напоследък в София е толкова античовешко, че няма накъде.

# 121
Последните години се строят страхотни комплекси и озеленяването и поддръжката са задължителни. Да не говорим, че имаш възможност за собствено паркомясто и гараж.
Старите сгради са с морално остарели инсталации за ток,интернет, разпределения, които вече не са адекватни на модерните нужди. Да не говорим,че не са и привлекателни за наематели.
Сега може някой да купува старо, но това е поради липса на предлагане и цените на старото са изкуствено завишени. Този на Хаджикоцев е в пъти по-добър от онзи,последно ремонтиран преди 35 год.
Има светлина,зеленина,близост до всякакви удобства.
И няма решетки по прозорците,както и трегери по средата на  стаята-неща,които са били модерни някога,но не и днес.

# 122
Е, този на Хаджикоцев е 2001-ва година. Тоест пак не влиза в определението НС. Идете в "любимия" ми Витоша вю и да видите как "вю" -то е три метра до прозорците на отсрещната сграда на юг и тогава пак може да дискутираме. За мен каквато и технология да е използвана при строителството, ако няма слънце, простор и място за отдих отвън /поне една пейка или беседка/, не е предпочитано място за живеене. Днес сутринта имаше репортаж, че хората се обръщат към селските имоти с двор за постоянно живеене. Нищо, че са морално остарели. Ама има къде да играят децата им.

# 123
  • София
Ако на онова с облия хол му казвате Хаджикоцев, погледнах го.
Ами не ми хареса. Първо, знам колко са 100кв строителство 2000та г. Ами нищо общо. Малък е. Като се зачетох, оказа се, че реалната квадратура е друга 98кв. Т.е. тия 111кв са смукани от пръстите.
Освен това, и на 98кв не ми прилича.
Не ми харесва разпределението на хола и кухнята.

# 124
От няколко месеца търсим жилище и сега сме си харесали апартамент в бл. 137 в ж.к. Илинден. Това е до училище Ломоносов. Това, което ме притеснява е доколко въпросната кооперация е законна. Повод за притеснението ми стана една статия, която намерих в интернет от вестник "Сега" от 2005г. Публикувам откъс от нея в цитат:
Скрит текст:
Случаят с кооперацията на ЖСК "Амелия" в "Илинден" е показателен. През 1992 г. хората откупили от общината правото на строеж върху терен, на който построили нов блок, разказва зам.-шефът на комисията по жалбите Антон Кутев. Няколко години по-късно обаче един от собствениците се опитал да продаде апартамента си. Нотариусът му поискал документ за откупено право на строеж. Оказало се, че нито у собствениците, нито в общината има такъв документ. Въпреки че правото на строеж е платено и кметството е получило парите, по някаква причина не е издало документа или пък той е бил загубен. Това де факто означава, че

хората не притежават официално собствените си апартаменти,

тъй като общината е актувала и сградата като общинска собственост "по приращение" (т.е. заради правото на собственост върху земята), възмути се Кутев. Вече 10 г. не може да се намери решение на този проблем. От дирекция "Общинска собственост" отсекли, че кметството не може да издаде документ за право на строеж със задна дата. Хората можели да си купят земята, но трябвало да я купят на пазарни цени от 1 млн. лв. Ако пък им се продаде на данъчна оценка, пак ще трябва да платят на държавата ДДС от 850 000 лв., което е безсмислено, категоричен е Кутев. Все още не е ясно как хората ще станат собственици на апартаментите, които сами са построили.

Запознати ли сте дали собствениците на жилища в ЖСК Амелия са успели да си уредят проблема със собствеността на земята, върху която е изграден блока? Отделно ме притеснява, че цялата документация за блока се намира при нотариус Стилиян Тютюнджиев, за който четох в нета, че е участвал в доста съмнителни сделки, но пък от друга страна виждам, че е един от старите нотариуси в София с многогодишна практика. Въобще всякаква информация по темата ще ми бъде безкрайно полезна.

# 125
  • София
Дори и да има вариант да няма проблем, не бих рискувал.
Дори няма да търся сградата коя е. От такива проблеми, по-далеч.

А и защо не попитате продавачите?

# 126
  • на земята
Здравейте,има ли мнение някой за този комлекс?За строителя,местоположение?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15469673225917 … k=6bmdxj&f1=1
Благодаря

# 127
Само мога да кажа, че това не е Лозенец, а промишлена зона Хладилника или Кръстова вада. Зверски се презастроява, има високи подпочвени води точно там. Това е от мен.

# 128
  • София
Мен пък ме кефи тоя комплекс. Кефи ме и клипчето с врабченцето и чичо Гошо, градинаря.
Но подробности не знам. Освен, че цената е била такава преди дупката.

_алиса_ , Вие сама бихте могли да направите проучване някакво.
Предполагам, че с голям % вероятност ще го вдигнат комплекса.
Обадете се, вижте реална ли е обявата, етажа, цената, апартамента.
Там сред парка колко да се застрои. Изглежда ми много приятно.

# 129

Там сред парка колко да се застрои. Изглежда ми много приятно.
Да, и на мен на картинка ми изглежда много приятно. Ама ти от картинката виждаш парк, а аз всяка сутрин минавам от там и виждам други неща наоколо. И достатъчно е 700 апартамента средно с по 2 коли сутрин да се наредят на светофара. А другите "комплекси"? Наоколо има заводи, цехове, автосервизи и прочее "приятна градска среда". Ако се погрижат за някаква по-добра инфрактруктура, може и да стане приятно след време.

# 130
  • на земята
Благодаря ви много,ще проверя на място това е ясно,просто исках да се допитам тук,чета много читави и отлични коментари тук при вас.
Но тези подпочвени води ме стреснаха.То навсякъде вече е презастроено.Изчетох и обиколих цяла Гърдова глава,там нали уж не е толкова презастроено,гледахме над 15 апартамента и не намерихме нашия.Или няма канализация със септични ями са повечето,и куп други неща.Но като цяло там ми харесва като местоположение,нооо не харесахме.

# 131
  • София
Горен Лозенец бие Гърдова Глава всякак, като местоположение.
Паркове, болници, метра, близо до бизнес районите, близо до центъра, близо до другите квартали, до гимназиите.

# 132
  • гр. Варна
От няколко месеца търсим жилище и сега сме си харесали апартамент в бл. 137 в ж.к. Илинден. Това е до училище Ломоносов. Това, което ме притеснява е доколко въпросната кооперация е законна. Повод за притеснението ми стана една статия, която намерих в интернет от вестник "Сега" от 2005г.
През 2005г има решение на Столичния общински съвет> https://council.sofia.bg/documents/20182/395331/R236-2005.pdf/ab … a3ef-cb902c90524b
В кадастъра Поземлен имот 68134.1203.753 е частна собственост, а не Общинска.
Скрит текст:

# 133
Горен Лозенец бие Гърдова Глава всякак, като местоположение.
Паркове, болници, метра, близо до бизнес районите, близо до центъра, близо до другите квартали, до гимназиите.
SoHome не е в горен Лозенец. Хладилника си е отвсякъде. Комплексът е по-близо до Витоша, ж.гр. Зоопарк и Кръстова вада,отколкото до Лозенец. Но местоположението не е лошо, просто не е Лозенец и цените трябва да се съпоставят с горните три квартала. Затова и изглежда толкова евтино - големи свободни площи, инфраструктура в бъдеще време.

# 134
  • София
Това беше шега, за горния лозенец.
А че е "близо до Витоша" не го намирам като никакъв фактор.
То и Лозенец е близо до Витоша.
А Витоша е близо до Симеоново.

По тая логика да определим цените на Витоша като средно аритметично между Лозенец и Симеоново?

Недостатъците на Витоша са вътрешни, инфраструктура. Иначе като локация е супер място.
Абсурд да се съпоставят цените с Витоша. Тоя комплекс е заобиколен от Ловния парк.

Доста пъти сме го обсъждали в темата (а и на живо с приятели). Навремето, преди 20 години цените се определяха единствено и само в зависимост от квартала. Сега се определят индивидуално, спрямо микролокацията.

Коя точно инфраструктура липсва? Комплексът е на съществуващи улици. А вътрешните улици не могат да не ги изградят.

Общи условия

Активация на акаунт