Обсъждане на имотни обяви-20

• 39 837
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
По темата за детски градини, ние сме в Долен Лозенец и познавам доста деца, които не са приети в ясла, ние също бяхме първата година в частна, но много малко деца познавам, които да не са влезли в някоя градина.

По въпроса за апартамента, ходих на оглед миналата седмица, в момента е изпразнен, пребоядисан и кухнята е обединена с другата стая. Много се бяхме надъхали за него по обява, но като го видяхме изобщо не ни хареса, стаите са много малки и нефункционални. Мисля, че беше север/юг, като спалните бяха северни. Иначе брокерката каза, че са отказали оферта за 180, но най вероятно щели да се навият на 185, но пак според мен не си струва, локацията е доста добра, но не е функционален.

# 106
Аз имам няколко имота в зелените парти на Връбница и Надежда, като единствено бих заменила този район с къща в близко село или Подбалкана(харесвам района). Живея в 4 стаен луксозен ремонт, не мисля за ипотеки, защото имотът беше на ниска цена. Децата са в близки училище с множество игрища и десетки приятели около блока,без мислене къде да излизат и да се безпокоя за коли.

Никакви предимства не виждам на Лозенец, и да имам наследство там, просто бих продала, даже и за наем не излиза сметка да давам. Не разбирам хората, дето се гъчат и ходят по улици, да не говорим за пренаселения Южен парк очарование 0. Но мен това ме устройва, докато имам пари ще купувам имоти до метро и парк на изгодни цени, след това наем 650-700 лв за имот, който струва на шз 50-55к Евро, а не 90к Евро и наем едва едва 900 лв. В момента виждам голям потенциал точно в тези неглежирани райони за дългосрочна инвестиция.

# 107
Аз имам лични впечатления от районите около 153 СОУ, 101-СОУ и 61 ОУ, както и от Обеля-2 съвсем в началото. От децата, които вече са родители на ученици вероятно.
Никога не бих пуснала детето си да играе само наоколо с приятелчетата в тези райони. Нито пък бих го пуснала в тези училища да учи. 153-то и 101-во си разменяха абсолютните хулигани, които вече бяха изчерпали предшестващите наказания и оставаше само "преместване в друго училище", за да не им падне бройката на учениците и субсидията респективно.
Бих инвестирала в тези райони, само ако става дума за много евтино и изгодно жилище, което да постегна бюджетно и да пусна на бюджетен наем. Ако имам някаква скромна сума, която не ми стига за друг район.
Не бих пуснала детето да играе само дори в Лозенец. Сега. За преди 1989 г. - не знам как е било положението в това отношение.

# 108
Mandarinka, в Лозенец около УАСГ има вътрешен дворове, които се заключват. Такива има и в центъра. Там спокойно съм си пускала детето да играе, събират се приятелчета от квартала и играят, днес в единия двор, утре в съседния. Вероятността да изпадне такъв имот никак не е малка, защото са много, предполагам, че са повечето в района. Отделно, че има и доста къщи за игра на децата. За мен това е по-добра опция за малки деца от междублокови градинки. А за голяма разходка или за голяма дете с колело има парк. Където освен гора има и много алеи.

Павката, Аз за вас се сетих, като видях обявата. Къде точно е сградата?

Ellebg, част от Лозенец е близо до Борисовата, не до Южния.

# 109
Павката, това гледали ли сте? https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16030295665720 … k=6bipmi&f1=1
Целият е за ремонт, но цената е прилична, а пише, че са готови и на коментар по нея. Има и една-две оферти на апартаменти, които са в по-добро състояние в Лозенец, които ми харесаха, но там парите са към 220 000 с гараж и не зная дали няма да ви е над лимита.

# 110
Poppea, намира се на Криволак, точно срещу ветеринарната клиника, първи етаж над гаражи.

millitana, по принцип избягваме първи етажи, но ще го погледнем. Заложили сме си лимит до 200к, надяваме се да се вмъкнем в него.

# 111
Ето нещо, което не е лошо, влиза ви в лимита ако се откажете от гаража и не е на първи етаж, обърнете внимание точно къде се намира, близо е до парка, близо е до мола , на натоварена и тясна улица, но в самото й начало https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15835107628657 … k=6b9xi6&f1=2
Изложението също не е за подценяване, само вижте дали не е много шумно там.

# 112
Да, видях, че има много обяви за него, вероятно ще го видим, но търсим апартамент, който може да стане на 4-стаен. Имаме разнополови деца и искама да имат отделни стаи.

Според вас има ли голямо значение дали е тухла или ЕПК, особено, ако е в по-ниска сграда, напр. до 6-10 етажа?

# 113
Според мен ЕПК-то си е супер като качество и с нищо не се различава от тухлата. Вече общите части как са поддържани е друг въпрос. Но си мисля, че в квартали като Хиподрума, Лозенец, Гоце Делчев и т.н. ЕПК-тата са строени не за случайни хора в миналото и все още се поддържат в добро състояние, за разлика от аналозите им в не толкова популярни квартали.

# 114
Според вас има ли голямо значение дали е тухла или ЕПК, особено, ако е в по-ниска сграда, напр. до 6-10 етажа?

Някога мислех, че ЕПК-тата са изцяло излети от бетон. Тогава са здрави, но с лоша изолация, а и трудно се дупчат стените, с бормашина не става, трябва перфоратор. Но после разбрах, че има ЕПК-та с тухлени стени и бетонен скелет. Ми те не се различават по нищо от тухлените сгради. Вече големите сгради ЕПК си имат плюсове и минуси. Огромен плюс е наличието на товарен асансьор.

# 115
Павката, погледнете и офертите в Стрелбище - има много добри четиристайни апартаменти, които влизат в лимита ви.

# 116
Още един глас за ЕПК-тата, при условията, написани преди мен. Добър и поддържан вход, то се вижда с просто око.  И едно качване с асансьора до последен етаж и слизане по стълбите е достатъчно. Мръсни стълби, боклуци, струпани по етажните площадки, ясно е какво да се гледа. Външното състояние на асансьорите - също. Около блока - също. Писах и преди - пред един ЕПК блок в Слатина има страхотно направени пейки и лехички с цветя, кошчета за боклуци, чисто е около него. Нищо че е в непрестижен квартал и място, както и на спирка. Не агитирам да търсите в Слатина, само казах, какво може да се гледа.

Това, че преградните стени са бетон, това не е грандиозен проблем. Все пак не се дупчи по стените всеки ден. Външните стени се изолират, ако не са вече изолирани. Освен в Стрелбище, ето го и Хиподрума, и там има ЕПК-та. И в други добри квартали има ЕПК-та.

# 117
  • София
Когато ние търсехме апартамент, гледахме ЕПК - та, но най- големият проблем беше, че нямаше гаражи. А с това категорично не искахме да правим компромис.

# 118
Павката, мерси! Този е от ниските тавани, предполагам затова ви де е сторил тесен и тъмен в комбинация с етажа.  А и няма вътрешен двор.
В ЕПК съм живяла. Предпочитам по възможност малка сграда, дори и панелна да е.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 20:38 от Анонимен

# 119
Понеже гледам основно последнитя няколко месеца, но и преди около 2 години търсихме малко, та забелязвам, че ЕПК държи цена колкото или идея по-ниска цена от тухлата, но пък много често апартаментите са по-просторни, с големи стаи и тераси.
Като се заговорихме за Лозенец, освен Долен, доста ми допада и частта около Спартак, какво мислите за там?

Общи условия

Активация на акаунт