Обсъждане на имотни обяви-20

• 39 825
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
Цената не е изобщо голяма. 215к евра за завършен, готов 5стаен.
Ако броим кухнята става 6 стаен.
Те 3стайните са по толкова тук там.
Ако е реална обявата, аз се наемам да го купя! Simple Smile

Цените бяха такива, поне като почваха да копаят. Доста исках да си взема жилище за мен там, но ходих да го гледам няколко пъти и се отказах. Наоколо всичко е една доста тъжна и подтискаща гледка - чак не вярвах, че това е Лагера (квартал в който живеят братята ми). Преди 2-3 седмици реших да отида пак да разгледам - и о изненада - отляво на комплекса изникнала още една огромна сграда. Прецених накъде ще гледа потенциалното ми жилище и огледах от всички страни - не знам защо не бях забелязал двата огромни комина отзад първия път. Въпросните си пушеха доста в тоя момент (беше надвечер и светеха - сигурно и затова ги видях). Както казах наоколо има доста изоставени или работещи, но занемарени промишлени сгради от 60-70-80-те. Може и да се изчистят с времето, но никой не може да го гарантира. Откъм нормалната част на квартала има доста високи ЕПК-та, които също не ми допадат но са приемливи. Ваклин строи добре, иска почти цялата сума на Акт16 (поне преди, не вярвам сега да е доста по-различно), конкректно в случая за този комплекс искаше 1150 евро/м2 което за мен е ОК, но ...

# 91
  • София
Апартаментът е обявен за 684Е, а не за 1150. И то пред акт 16.
Разликата е много голяма, почти х 2.

Виж, ако го опитат за 400к Е, колкото струва една къща, вече ще няма да се впечатляваме толкова.

# 92
Апартаментът е обявен за 684Е, а не за 1150. И то пред акт 16.
Разликата е много голяма, почти х 2.

Виж, ако го опитат за 400к Е, колкото струва една къща, вече ще няма да се впечатляваме толкова.

Аз само прехвърлих последните етажи когато гледах, но не помня да е имало апартаменти по 400к - по спомени нямаше цени над 300к. Тия 130 кв.м. тераси няма как да ти ги смятат по 1150 Е, но и апартамента не може да е 215к, тука съм съгласен. Според мен тази агенцийка си търси потенциални клиенти (или цената е без ДДС и прочие "номера").

# 93
Цената включва терасите като жилищна площ. Зависи кой как го смята. Ако се смятат като 50% от цената на кв ще излезе по-скъпо, ако не се смятат ще излезе 1200. Мосля че е справедлива цена за някой който исла толкова мн тераси.
За мен минуса идва от отоплението и гледката. Както каза един познат, на когото я пратих - тавани с гледка към топлофикация не ме кефят. Иначе квартала е над-средното, озелен, близо до центъра, добър транспорт.

# 94
  • София
Отоплението грам няма проблем, аз живея в такъв апартамент. Зимата ще пукна от жега.
А и тия комини ще са само част от гледката.
За тия пари да му се назландисвате, си е извращение.
Ако се хване и се пипне, ще стане брутален апартамент.

# 95
А какво става с малките ученици в квартали-спални дето се нароиха сега. Ман ли, Кръстова вада, Витоша и прочее? Тях неуки ли ще ги оставим като нямат прилежащо училище и уседналост?

От Витоша и Студентски децата посещават предимно детските градини в Студентски, които навремето си бяха с доста свободен достъп и училищата в Дървеница, Мусагеница и Дианабад.  Понякога и супер прехвалено училище не оправдава очакванията.

# 96
А какво става с малките ученици в квартали-спални дето се нароиха сега. Ман ли, Кръстова вада, Витоша и прочее? Тях неуки ли ще ги оставим като нямат прилежащо училище и уседналост?
Ползва се инфраструктурата (училище и детски градини) на съседните квартали. Като от това реално никой не е доволен. Нито живущите в кварталите "спални", нито живущите в съседните им квартали.
Това нещо води още последици със себе си. Например малко дете (до 4-ти клас) родителите не го оставят да си ходи само до детската градина/училището в съседен квартал и се качват на автомобилите. После защо има и задръствания. Води също до недостиг на места в детските градини (за училищата все още не е така).
Обаче като тръгнат хората да се оплакват, че такива "удобства" липсват в новите квартали, тук почва да бъде плют, че сам си е виновен... А реално плюещите не осъзнават, че сме заедно в кюпа всички.

# 97
Заедно сме в кюпа, да. Но сега с това райониране като не може да си запишеш детето в исканата ДГ, остава само частна такава за не малко пари. Същото и с училищата ще стане. Малко да се сетят, че не може нови градове на практика да изграждат в града без никаква представа тези хора къде ще им учат децата, къде ще се лекуват и дали въобще ще може да се разхождат някъде извън дома си. Преди години така бяха панелните комплекси, но те никога не са оставали без детски градини и училища поне.
П.П. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15958406889908 … k=6bd0gy&f1=2
Не е лош апартаментът, обаче може ли в това състояние и с тези мебели да бъде представян като "нов"?

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 10:00 от milittana

# 98
Само дограмата и инсталациите са нови-така пише поне;Иначе сградата пише,че е 1986 г. и си личи,че в всичко е от тогава;

# 99
  • София
П.П. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15958406889908 … k=6bd0gy&f1=2
Не е лош апартаментът, обаче може ли в това състояние и с тези мебели да бъде представян като "нов"?
Цитат
Нов тристаен апартамент в долната част на кв. Лозенец.

Долен ляв Лозенец. Това си е злато! Вие без пари ли го искате?
Външни щори, монтирани от вътрешната страна на спалнята.

Синя и зелена кухня, боядисани с баданарката.

Има какво да се желае (пръстите ми написаха "жалее"), да не изброявам всичко.

Все пак, по-добре този, отколкото за 120те евра в Горен Яворов. Grinning

# 100
Хора, верно има пандемия,ама вие болни ли сте за тази порутена решетъчна съборетина да се интересувате на 200к? Или сте тото милионери и не си цените парите?
Milittana, незнам как е било преди с районирането за ДГ, но сега няма кой знае колко значение дали си в нов квартал или в стар,тъй като с максимума брой точки за едно дете нямаш шанс в никой квартал преди Околовръстното. Т.е. имаш-г/д колкото да спечелиш от тотото.
А новата наредба е още по-безмислена - дискриминира само хора,които по постоянен адрес са по-малко от 3 години в София, т.е районирането  София срещу провинцията. Мерси.
А за съборетината на баба ми - който даде 250к евро да го приведе в нормален вид, дали изобщо ще се бори за държавни градини и училища?

Банка няма как да даде на това "нещо" повече от 120-130 к евро заем.

# 101
Е чак пък съборетина не е, но цената е височка, да. Няма значение долен ляв, горен десен Лозенец. Прави ми впечатление, че горе долу равностойни имоти с гараж държат една и съща цена в момента там, има сравнително добро предлагане.

# 102

Milittana, незнам как е било преди с районирането за ДГ, но сега няма кой знае колко значение дали си в нов квартал или в стар,тъй като с максимума брой точки за едно дете нямаш шанс в никой квартал преди Околовръстното. Т.е. имаш-г/д колкото да спечелиш от тотото.

Това изобщо не е вярно. Писала съм как моето дете и всички нейни приятелчета без бяха приети още на първо класиране в най-близките градини. Накрая и последното дете беше прието.

# 103

Това изобщо не е вярно. Писала съм как моето дете и всички нейни приятелчета без бяха приети още на първо класиране в най-близките градини. Накрая и последното дете беше прието.
Това не знам коя година е било и на колко години са кандидатствали - то ако може майката да не работи 4 години,все ще се намери място. На който му се занимава,може да провери списъците с чакащи по райони и да си прецени шанса. За Лозенец за набор 2018,2019 и 2020
https://kg.sofia.bg/isodz/spots/dr?dr=2018 има между 30 и 260 чакащи за всяка една ДГ или ясла. Дори не съм сигурна дали в частните ясли се намират места в района.
Така че разчитането,че ще има детски заведения наблизо до апартамента,според мен не е фактор.

А за предлагането-тепърва ще излизат такива стари жилища от наследници,въпросът е дали някой ще иска да ги купува. В моето обкръжение стара тухла си купи само 1 приятел само поради ценови съображения.

Такива апартаменти за ремонт на висока цена и нисък етаж според мен са на някакви наследници точно - всеки от наследниците искал да го купи и качили цената до такава,че вече никой да не иска да го купи.

# 104
Всички разбрахме, че не знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт