Обсъждане на имотни обяви-20

• 39 819
  • 779
  •   1
Отговори
# 75
Да се занимават и с изкуства. Математиката е базов минимум. Нещо като грамотност и таблицата за умножение.

Така е, а до 5 клас даже и състезателната математика (тази, която им трябва за да влязат в МГ, както планираш) е полезна за живота. От там нататък вече нещата се променят Wink

# 76
  • София
Аз все съм се уреждал с квартири в централни квартали до момента, но при закупуване с моя бюджет, определено предпочитам да се отдалеча от центъра, но да бъда в жилище, от което имам нужда. Тук ми дадохте доста идеи за квартали, за които не знаех нищо. В крайна сметка не съм от много излизащите, дори без да има извънредно положение. Уикенда ходя някъде в планината, а излизаниците по молове, заведения и Витошка са ми по 2-3 пъти в месеца. Гледам за просто приятен и комуникативен квартал, където е по- безопасно и има читав парк . На този етап дори не гледам дали ще ми е удобно за транспорт до работа, защото нито знам кога ще трябва да ходя в офиса, нито кога ще реша да си сменя работата. Достатъчно трудно е с другите критерии, макар че гледам все по- скъпи жилища. Та с 2 думи- приятно ми е да съм в централни райони, но не се възползвам кой знае колко от локацията ми. Прочитам набързо мненията за отглеждане на деца и училища, защото изобщо не е на дневен ред това при мен. Relieved Дори без деца, Лъвов мост и околията е по- кофти от доста други квартали, които не се водят център.

# 77
  • гр. Варна
По-добра терминология сигурно ще е количествена задача по транспорта.
Сумираш всички членове от семейството и брой пътувания на седмица ден до различни точки.
Задачи за маршрутизация>VRPPD>https://dl.acm.org/doi/10.1145/3134302.3134326
Скрит текст:
Simple Smile

# 78
Ако Лъвов мост, Халите и Женски пазар влизат в идеален център, не бих казала, че е добре отглеждане на деца в този район. Според мен.
За мен идеален център е синята зона и от тази карта само част от зона 1 не ми харесва. .
А какво става с малките ученици в квартали-спални дето се нароиха сега. Ман ли, Кръстова вада, Витоша и прочее? Тях неуки ли ще ги оставим като нямат прилежащо училище и уседналост?
Ман Ли изток е към 73-то училище, а част от Кръстова вада е към 21-во. Първото е топ, а второто е сравнително добро. 
Имала съм ученик, имало е транспорт към училището и не ми е било критерий за избор на квартал. Още повече че човек прави избор за период доста по-дълъг от този, който се има предвид при районирането.
Имала си ученик, който е учил в ЧУ, защото в Драгалевци няма добро държавно. Многократно съм казвал, че имот до добро държавно училище спестява една торба пари дадени за частно такова

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 19:14 от Анонимен

# 79
За мен е даже по-малък - без квартали 1, 2 и 5.

# 80
Как не се сетих, че централната пешеходна улица на София не е в идеален център 😀🙂😭.  Цял живот съм живял до нея и сега гледай какви неща научавам. Страната на Витошка, която е в район Средец се водила към идеален център, а другата половина намираща се в район Триадица била извън него 😀😀😀😀😀. Някой се е почерпил повечко.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 19:15 от Анонимен

# 81
Нико, защо не приемеш, че приоритет на някого може да е да живее в просторна къща с още по-просторен двор, чист въздух, на пешеходно разстояние от планината, до добър хранителен магазин /денонощен/ и за сметка на това детето му да ходи с транспорт по училище. Едната торба пари не е проблем, стига да можеш да си я позволиш. Но ако искаш да живееш в Драгалевци, предполагам най-малкият разход ще е за училище на детето ти, знаеш много добре какви допълнителни разходи има при такъв начин на живот. Изкушавам се да те питам, понеже зная, че имаш дете - теб не те е спряло да дойдеш да живееш в Драгалевци, нищо че се отдалечаваш от добро държавно училище, нали? И аз така, и моите съседи по същия начин. Преди това сме живяли в "зелената зона"  близо до НДК, но не съвсем в твоето каре. Повече ни харесва тук.

# 82
@Poppea, благодаря за мнението и линковете. В крайна сметка ще почета повече и ще решим. Също така, ще кандидатстваме и в двете училища и ще видим, какво ще се получи.
Харесва ми Долен Лозенец, свикнал съм много тук, но след като обиколих няколко пъти Хиподрума, определено има огромна разлика в междублоковите пространства и спокойствието, а след няколко години децата ще прекарват повечето си свободно време именно там.

# 83
Как не се сетих, че централната пешеходна улица на София не е в идеален център 😀🙂😭.  Цял живот съм живял до нея и сега гледай какви неща научавам. Страната на Витошка, която е в район Средец се водила към идеален център, а другата половина намираща се в район Триадица била извън него 😀😀😀😀😀. Някой се е почерпил повечко.

Това we`e е дребнавост Simple Smile Rазбира се, че цялата Витошка е част от центърa, та даже и сградите по западния тротоар, но в дълбочина кварталът до "Христо Ботев" за мен не е. Няма лошо, че за теб е, така съм израснала и така ми се е наложило в съзнанието. Освен това, ако забеляза, изключвам и "Оборище". Не защото е лошо квартал, даже е по-добър, просто си е нещо като class of its own. Та не се обиждай на "не е идеален център".

# 84
Идеалния център геодезически е в църквата на МС Сердика.
Според мен пък е там, където са жълтите павета.
Другото си е просто център - пк 1000.

# 85
Нико, защо не приемеш, че приоритет на някого може да е да живее в просторна къща с още по-просторен двор, чист въздух, на пешеходно разстояние от планината, до добър хранителен магазин /денонощен/ и за сметка на това детето му да ходи с транспорт по училище. Едната торба пари не е проблем, стига да можеш да си я позволиш. Но ако искаш да живееш в Драгалевци, предполагам най-малкият разход ще е за училище на детето ти, знаеш много добре какви допълнителни разходи има при такъв начин на живот. Изкушавам се да те питам, понеже зная, че имаш дете - теб не те е спряло да дойдеш да живееш в Драгалевци, нищо че се отдалечаваш от добро държавно училище, нали? И аз така, и моите съседи по същия начин. Преди това сме живяли в "зелената зона"  близо до НДК, но не съвсем в твоето каре. Повече ни харесва тук.
Когато става дума за просторна хубава къща с голям двор е различно. При всички случаи обаче ако човек иска да живее в апартамент, в София е по-добре да купи в район с хубаво държавно училище. Наистина се спестяват доста пари.

Това we`e е дребнавост Simple Smile Rазбира се, че цялата Витошка е част от центърa, та даже и сградите по западния тротоар, но в дълбочина кварталът до "Христо Ботев" за мен не е. Няма лошо, че за теб е, така съм израснала и така ми се е наложило в съзнанието. Освен това, ако забеляза, изключвам и "Оборище". Не защото е лошо квартал, даже е по-добър, просто си е нещо като class of its own. Та не се обиждай на "не е идеален център".
Със сигурност имам по-голям опит от теб в това отношение. Живял съм на 4-5 места в района на Витошка и го познавам отлично. Христо Ботев и аз не го харесвам, особено при Македония, но до Асен си е много ок, а даже и до Самуил е доста добре.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 19:55 от Анонимен

# 86
Ma нали нарочно писах - не говоря за добре и зле, за за принадлежност към идеалния център. И понеже няма официална дефиниция нещата са субективни, а моето виждане не съвпада с твоето. И няма нужда да си мерим опита - моят пък е близо 30 години в района на площад "Славейков" - достатъчно да познавам идеалния център.

# 87
Аз пък не познавам истински централист, който да натяква тоя факт.

# 88
Любопитно ми е какво ти е мнението за идеален център. Там добре ли е за отглеждане на деца?

60-те и 70-те беше супер. Даже и 80-те вероятно, ама ми е трудно да преценя. След 90-а стана отвратително за едно или две десетилетия, но сега обаче малко се поправи и става, ама по-широкият центът е по-добре.
Не е така. През всичките години е супер за отглеждане на деца.
Ma нали нарочно писах - не говоря за добре и зле, за за принадлежност към идеалния център. И понеже няма официална дефиниция нещата са субективни, а моето виждане не съвпада с твоето. И няма нужда да си мерим опита - моят пък е близо 30 години в района на площад "Славейков" - достатъчно да познавам идеалния център.
Идеален център си стига до Христо Ботев, а хубавата му (според мен) част е до Самуил. П.П. Живял съм и до Славейков. Става дума, че съм живял на доста повече микролакации от теб. Ти си живяла само на една. П.П. Джедай, явно всичките ти познати живеят около вас. В по-кофти частта на центъра. Нормално е да си траят. Никой  от живущите в идеален център не се нарича централист.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 20:38 от Анонимен

# 89
@Poppea, благодаря за мнението и линковете. В крайна сметка ще почета повече и ще решим. Също така, ще кандидатстваме и в двете училища и ще видим, какво ще се получи.
Харесва ми Долен Лозенец, свикнал съм много тук, но след като обиколих няколко пъти Хиподрума, определено има огромна разлика в междублоковите пространства и спокойствието, а след няколко години децата ще прекарват повечето си свободно време именно там.
Мислете, но все пак не чакайте много, защото това ЕПК на тази цена не вярвам да ви чака дълго.

Общи условия

Активация на акаунт