Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 397
  • 779
  •   1
Отговори
# 210
За да се съгласи човек на такава схема, трябва да е много на оферта. Практиката е да се признава до 2 пъти материалният интерес, но това се решава само от съда.

# 211
Какво бихте казали за тази обява? Може ли да се очакват някакви подводни камъни от факта, че жилището очевидно е било използвано за офис?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16119148157219 … k=6cq9cd&f1=2

# 212
Не мисля. Даже в офиса никой не суши пране, не пере, не се къпе и така няма влага и мухъл. Евентуално са го "офисизирали" - контакти на много места (за всяко бюро), но не на тези, които искаш иначе за дом, осветление офисно и пр. Но това се вижда, нещо скрито не виждам да има.

# 213
Какво бихте казали за тази обява? Може ли да се очакват някакви подводни камъни от факта, че жилището очевидно е било използвано за офис?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16119148157219 … k=6cq9cd&f1=2
Не е ли малко скъпо за 100 квадрата в Г.Милев? И с един санитарен възел, и втори етаж....нещо много са си повярвали.

# 214
Не е ли малко скъпо за 100 квадрата в Г.Милев? И с един санитарен възел, и втори етаж....нещо много са си повярвали.

260 000 лева, а не евро. Общо взето нормално, дори евтино за квартала, имайки предвид другите обяви.

# 215
О, извинявам се, помислих, че цената е в евро. Грешката е моя.

# 216
Няма чертеж, ама отделна кухня и вестибюл с хол предполагат хубав хол с трапезария. Има ТЕЦ.  Чистичко е, няма течове. Не мога да коментирам цената, не съм в течение, но хваща окото за оглед.

# 217
Първо се обадете да питате дали е реална обявата, после мислете дали си струва или не.

# 218
Нереална цена. Миналия месец познати купиха 100 кв.м. в ЕПК блок и прилично състояние за 98000 евро.

# 219
Нереална цена. Миналия месец познати купиха 100 кв.м. в ЕПК блок и прилично състояние за 98000 евро.
То е много важно местоположението.
Аз този месец продадох един апартамент 42 кв.м до бизнес парка в младост за основен ремонт- настилки,стени, дограма - всичко за 56000 евро

# 220
Здравейте, момичета Yum

Отдавна следя темите във форума, попаднах на един апартамент, който ми харесва.
Какво мислите за него:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1e16123449740624 … k=6c5zyj&f1=3

Мерси за отдаленото време,

# 221

260 000 лева, а не евро. Общо взето нормално, дори евтино за квартала, имайки предвид другите обяви.

Подозирам статут на ателие/офис или кофти северни изложения. Ако е със статут на апартамент си струва сиг огледа.

Ако наистина е 2ри етаж, то би тр да е жилищен, а не над гаражи, което отново е плюс.

Около 1320-1330 евро на квадрат е обявата, което е 260 000 лв. Би тр да има и мегдан за пазарлък дори и малък

# 222
  • София
Здравейте, момичета Yum

Отдавна следя темите във форума, попаднах на един апартамент, който ми харесва.
Какво мислите за него:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1e16123449740624 … k=6c5zyj&f1=3

Мерси за отдаленото време,
Ами, ако можеш обади се, питай цената включва ли паркоместата, тавана, мазето, земята.
Ако да, тогава изглежда добра цената.
3 паркоместа, поне по 16.5к, това са 50к. Остават 170к за 150кв чисто.
Земята не е ясно дали е под сградата, или някакъв двор. Предполагам само 1то , и освен паркоместата, няма друго.

Паркетът изглежда много добре и бих си го запазил. Аз определено бих го взел, ако търсех точно това.
Но в момента не търся такова нещо. Нито в този квартал.

https://www.google.com/maps/place/Hotel+Marinela+Sofia/@42.67211 … 3938!4d23.3189676
Предполагам, че е това:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 20:36 от Танграта

# 223
Какъв статут на ателие за жилището, използвано като офис? Това си е чисто жилище старо строителство с тъмен вестибюл, класика в жанра за 60-те - началото на 70-те гг. на миналия век. Едва ли са се занимавали да сменят статута от жилище в офис, защо да дават грешни пари.

А "многостайният" в Лозенец пък си е класически 3-стаен - хол, кухня, 2 спални. Таванският етаж е бонус. Към момента е само таван, реализирането на "потенциала" си изисква време и  пари за оправяне на документацията, ако купувачът иска да е изряден документално. Мисля, че е със собственост върху земята, а не право на строеж, иначе нямаше да пишат в обявата квадратните метри земя.

# 224
Matilda28, аз бих проучила този имот с адвокат - паркоместата се водят идеална част, има ли нотариален акт за тях? Подозирам,че брокерът си ги е измислил и е общ двор. Другото,което ме притеснява е 180-те квадрата парцел - това най-вероятно са също идеални части,а не квадрати, което е много различно (например ако са наистина 180 квадрата твои можеш да си паркираш колата, да продадеш парцела самостоятелно, да гледаш домати. Ако е обща част от парцела, за всичко ще искаш съгласие от съседите.)
Трето, има голяма вероятност това да е етаж от къща,който да не е документално разделен и да има общ вход за къщата с другите съседи.
А за ателието подготвени документи нищо не значи. Преди седмица приеха,че ателиетата трябва да отговарят на критериите за жилище. Като са готови документите,защо не са го изскочили? Най-вероятно защото е бавно,трудно,скъпо или невъзможно.

Общи условия

Активация на акаунт