Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 312
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, какво мислите за тази обява:
https://m.imot.bg/details/1b161192392460813
Нямам никакъв опит, живея под наем, но ми се иска това да приключи. Беше първият ми оглед. Цената е доста висока, но пък имам сериозно пристрастие към района. Сега съм на квартира в Лагера. А и имам куче :/ Търся място и с близък парк.
Едно от притеснителните неща е, че е на улица Хайдушка поляна, срещу нея и бившия Трамкар, четох, че 2008 Столична община е искала да продаде имота. Т.е. ако там се издигна някакво ново и масивно строителство, ще скрие гледката към Витоша и цялото слънце, което влиза, защото и трите помещения гледат към тази улица.
Гледах в плана на района, но не се ориентирах какви може да са бъдещите творчески планове.
Твърде скъпо ли е на квадрат за старо строителство?

# 556
Да бе хич нямаш претенции.
Търсиш в 4 квартала
Бояна и Драгалевци с канализация шанса е нулев
Лозенец ново строителство шанса клони към нула
Газификация шанса е 50%
Затворен комплекс в Лозенец и Бъкстон малък шанс, в Бояна и Драгалевци палко по-оптимистично, но отново малък шанс
Като гледам и спа/фитнес са ти приоритет, следователно 50% от Бояна отпада.
Общо всичко взето заедно дава шанс около нулата.
Та не знам дали си без претенции или по-скоро имаш невъзможни претенции Simple Smile

Белла - аз бих пропуснал. 1500евро за Славия с евтино довършване и мебели от виденов. В лагера има НС за 1100е/кв + довършване и обзавеждане ще ти излезе по-евтино, по-добре довършено и обзаведено, по-близо до центъра в по-хубав квартал. Този апартамент е довършен с цел продажба.

# 557
Е, защо така я смъмри бе, Гого. Нейната е лесна, ти моите претенции не си чул. Grinning
Имам приятелка брокерка, каза да се откажа от 80% от изброеното, щото ще си чакам близо век. А като и казах, че и лофт може, съвсем изпадна от коня.
Нейното Лозенец поне може да е онова чак до Околовръстното.

# 558
  • на земята
Gogo1979 хахах ами прав си какво да кажа.Ще се радвам да дадете някакви предложения,които горе долу се връзват с моите ,,претенции,,
evencee,смъмри ме яко да.Никак ли няма кооперации с канализация бе хора?Ужас е .

# 559
Има с канализация, разбира се. Преобладаващо в града (ограничен от Околовръстното шосе) са с канализация.

# 560
Лаленце, не съм го направил с лоши чувства, дори напротив. Замисли се, както ти каза мандаринка, канализация има масово в града, а газификация има масово извън града. Някак си двете неща са взаимоизключващи се, особено за апартамент. Според мен зарежи Бояна и Драгалевци и се насочи към апартамент преди околовръстното.

# 561
Гледала ли си Secret Gardens на BLD? Мисля,че отговаря на всички критерии
https://www.bld.bg/search?type=1&sub_type=&project=11

# 562
Там има ли още свободни апартаменти?

# 563
  • на земята
Лаленце, не съм го направил с лоши чувства, дори напротив. Замисли се, както ти каза мандаринка, канализация има масово в града, а газификация има масово извън града. Някак си двете неща са взаимоизключващи се, особено за апартамент. Според мен зарежи Бояна и Драгалевци и се насочи към апартамент преди околовръстното.
О напротив,даже съм благодарна,наистина.
Бихте ле ми изпратили карта, къде точно да гледам,ако ви е възможно преди околовръстното.
Бяхме харесали един до Фантастико на Пушкин мисля беше,но малко шумно мисля беше и разположението на стаите не ни допадна,уж имаше канализация.

# 564
Честно казано нямам никаква представа как стои въпроса при ползването на газ, наистина не съм наясно и затова подхода ми е както при ТЕЦ.
Ние преди месец нямахме 2 дена топла вода, пускахме бойлера, така че не съжалявам че го имаме, а лятото беше повече от месец профилактиката за нашия квартал.
Сгради Мона ми допадаха на мен, но поради 2 критерия ги отхвърлихме - до там само с кола се стига и има доста ходене пеш до спирка и трябваше да се чака доста, че бяха мисля на изкоп лятото, а не ми се рискуваше, даже и със сериозна фирма като  BLD.

# 565
Там има ли още свободни апартаменти?

Пише, че има 39 свободни ап и 50 гаража. Цената преди 2 години някъде беше 2000 е/кв мръсно, гаражите отделно.
Не знам сега каква е, тя е почти готова. Ако двустайните са по 90-100 кв, както пише в сайта на фирмата, стават около 180-200 К евро. За една спалня и холокухня.  

За локацията, по принцип е хубава, но с този огромен комплекс на тази тясна еднопосочна улица, която и сега е задръстена (не в Ковид, разбира се), влизането и излизането с кола, а и пеш, ще е отврат. Отсреща има друга нова, на Бигла 3, на мястото на бившето холандско посолство. За ГТ, близо е до трамвай 10-ка, донякъде 102 и 94 на Семинарията, метрото е на 15-20 мин някъде, но е ходене по баир нагоре. За мен не би било проблем, но хора всякакви. Като цяло не е много комуникативно място, но е почти срещу резиденцията, зелено е и сравнително тихо, ако не броим трамвая на Баучър и паветата по него.  А, и е в двора на ФМИ, където има малка градинка за разходка. Всъщност и градинката на Славейкови поляни също не е далеч, през Баучър е, но тази в двора на ФМИ си е направо в задния им двор. Самият комплекс какви зелени площи ще има не знам, не ми изглежда да има много място вътре. Иначе има Била наблизо, има и малки всякакви магазинчета, има и Дар. Мисля, че 107-мо е районното, а Славйкови поляни е ДГ, и двете са много хубави. Зелена зона е.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 18:02 от Анонимен

# 566
Е, защо така я смъмри бе, Гого. Нейната е лесна, ти моите претенции не си чул. Grinning
Имам приятелка брокерка, каза да се откажа от 80% от изброеното, щото ще си чакам близо век. А като и казах, че и лофт може, съвсем изпадна от коня.
Нейното Лозенец поне може да е онова чак до Околовръстното.
Лофт ли каза Simple Smile
Ето тук имаше лофт-апартаменти. На мен лично много от разпределенията ми харесаха, с уговорката, че гледам само на картинка. Не съм ходила на място. Предполагам, че локацията няма да се хареса на мнозина.
https://semiramida.bg/%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BE … 0%B8%D0%B5-1.html

# 567
  • София
Не мога да мисля от сега за това къде ще са децата ми. Първо, че не искам да е много скоро. Второ, че е Божа работа и ще се съобразявам на по- късен етап, когато е на дневен ден. Оценявам тази гледна точка иначе.

Скрит текст:
Аз много се радвам, че не съм израснал в София, гледайки децата тук. Ходил съм сам на училище от 2 клас, а не живеех много близо. Всички квартални деца нямахме търпение да си напишем домашните и да излезем около блока докато стане тъмно и почнат да ни викнат да се прибираме. По цяло лято съм прекарвал на село и съм много щастлив от този факт. Знам какво е и с 2, и с 200. За мен това дава много повече свобода и по- скоро животът тук е ограничен. Децата не могат да излязат сами до гимназиална възраст и нямат идея за нормалния живот извън големия град. Да, в момента София ми харесва, но нека не изпадаме в крайности.

# 568
Адвенчър, мога доста неща да ти кажа за гледане на деца в София,но няма смисъл, защото нито аз, нито дори ти имаме думата ро въпроса. Тези неща се решават от жената, а и не само те, така че накрая ще стане както половинката ти е решила, настояща или бъдеща. Искаш или не, това е положението 😄

# 569
  • SF
Защо да е глупост? Новото жилище е газифицирано, но ще сложим климатици и бойлер, няма как да разчитам само на газта. В момента сме на ТЕЦ, но имаме климатици и бойлер, като има проблем с водата го пускам и си имаме топла вода, макар че ползваме миялня, не си представям как се мие със студена вода - тя е ледена, не е студена или да с обливаме с канчета. Приятелка си направи ремонт на баня, за проект плаща и хем й казах да си сложи бойлер и не си сложи. Имаха някаква профилактика и мрънка че ръцете я боляли от студената вода като миела, не можела да се изкъпе нормално и прочее, ами един бойлер е 200 лева, какъв й беше проблема да сложи и да се гарантира се чудя 🤔

Просто е грозно. Жилищата, които оглеждам са с малки бани. Но и газовото котле не е по-красиво. Нямам идея как да постъпя.
Климатици за охлаждане не ме интересуват. Интересува ме топлата вода и топлината вкъщи.
Конвекторните радиатори не са ли икономични? Топлината от климатик не е най-комфортната. Оборудването за газ също е доста скъпо. Ако на сезон бойлер и ток излиза по 600 лева, все едно, че за 10 години напред плащаш с първоначалното оборудване за котел и радиатори около 6000 лева.

Общи условия

Активация на акаунт