Обсъждане на имотни обяви-20

• 40 319
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
Gogo, не знам според теб кои са тези, които не са излизали от Лозенец (аз лично съм живяла в Младост в по-добрите му години), ама аз казах същото на Адвенчър, което и ти. А дали ще му пострада социалният живот той сам ще разбере. И ако пострада, ще се върне в София, тя няма да избяга.

Относно сметките ти, ами твои са си, действаш си според тях. И си носиш последиците, независимо какви, добри или лоши. Всеки си има глава на раменете да я ползва по предназначение и да си взема решенията.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 12:20 от Анонимен

# 541
Ако наистина вярвате на собствените си прогнози, че предстои срив, букане на балон и т.н., логичното е сега да продадете всичките си имоти и да ударите джакпота, когато на жълтите павета започнат да се харчат по 129 евро, а в кварталите - по 29.

От близо година четем екзалтирани постове как след три месеца пада мораториума и на пазара излизат десетки хиляди евтини жилища, но това все не се случва.

# 542
EmmaT, ще продадеш,ама ако има кой да купи на баснословната ти цена (говоря за вторичен пазар). Понеже няма кой да купи на нея,си седят обявите и надуват статистиката за средна цена в imot.bg. Просто за момента няма достатъчно хора на зор да продават и читаво предлагане на готови имоти няма. Хората,следящи икономическата ситуация, не искат да рискуват на зелено и още повече повишават интереса към вече завършените обекти,съответно цените се вдигат още, не защото самите обекти са повишили качеството си.
Отделно малките обекти се обират,колкото и недостатъци да имат,защото са по-достъпни и за момента ликвидни.
За мен единствено има риск от повишаване на цените при голямо политическо сътресение или банков срив или някакво решение за обявяване на голям брой стари жилища за негодни (панелите) или задължително саниране на всички стари жилища,което би намалило съвкупността от жилища. Такива събития за мен са слабо вероятни и имайки предвид намаления обем бизнес в различни сектори през последната година не само в България, няма логика цените на жилищата да растат.
Разбира се, в България доста често са се случвали нелогични неща, така че нищо не би ме изненадало. Ние сме се подсигурили с жилища семейно,така че загубата от 2-3% от инфлация на година не ме плаши. Ако излезе нещо изгодно - ОК, като не излезе - здраве да е.

# 543
Чак мъчно ми стана, как ли живеят хората в другите градове?! Милите те несоциализирани, неграмотни и без наследници в шампионатите по кърлинг и лакрос. Никога не гледали Цирк Дю Солей наживо от Арена Армеец и не чаткали с токчета по паветата на "китно-елитния" долен Лозенец.
А това за - ще се спука, няма да се спука балона, колко години се меле вече? Като гледам колко и какви жилища има обявени на пазара, не е като да се юрнали купувачите на 700к в Младост 4, например.

# 544
EmmaT, ще продадеш,ама ако има кой да купи на баснословната ти цена (говоря за вторичен пазар). Понеже няма кой да купи на нея,си седят обявите и надуват статистиката за средна цена в imot.bg. Просто за момента няма достатъчно хора на зор да продават и читаво предлагане на готови имоти няма.
Скрит текст:
Хората,следящи икономическата ситуация, не искат да рискуват на зелено и още повече повишават интереса към вече завършените обекти,съответно цените се вдигат още, не защото самите обекти са повишили качеството си.
Отделно малките обекти се обират,колкото и недостатъци да имат,защото са по-достъпни и за момента ликвидни.
За мен единствено има риск от повишаване на цените при голямо политическо сътресение или банков срив или някакво решение за обявяване на голям брой стари жилища за негодни (панелите) или задължително саниране на всички стари жилища,което би намалило съвкупността от жилища. Такива събития за мен са слабо вероятни и имайки предвид намаления обем бизнес в различни сектори през последната година не само в България, няма логика цените на жилищата да растат.
Разбира се, в България доста често са се случвали нелогични неща, така че нищо не би ме изненадало. Ние сме се подсигурили с жилища семейно,така че загубата от 2-3% от инфлация на година не ме плаши. Ако излезе нещо изгодно - ОК, като не излезе - здраве да е.

Simple Smile Няма достатъчно продавачи на зор, няма предлагане на читави имоти, следователно няма да успееш да си продадеш имота? Това е по логика от някаква паралелна вселена, същата, по която още се чака голямото пукане на балона след три месеца. Същото и за останалите аргументи.

Пак да кажа - щом сте толкова уверени в прогнозите си, кеширайте още днес и чакайте джакпота.

# 545
Защо като се каже малко населено място си мислите за някакви села, в които живеят само пенсионери и в които няма нищо.

Ами освен ако имаш познати на такова място, няма откъде да научиш че съществуват дори, камо ли какво има там Satisfied Остават си тайна, ама то по-добре така, иначе пренаселеност, гъчканица, заминава всичкия му чар.

Няма от какво да те е страх, цяла Европа масово е на котлета, повечето на газ.

Остави ти Европата, там се прави всичко както си е в упътването. Тук по форуми такива шокиращи картинки се пускат на газови инсталации, тръбите снаждани както дойде, разклонения за газови котлони направи-си-сам, всеки се прави на майстор, не им се плаща за поддръжка. Това иска по-сериозно отношение.

# 546
За всичко е така, ако се подкара както бай Ганьо знае.
Дори с калпава ел. инсталация може да си подпалиш имота, имам всякакви случаи.

# 547

Остави ти Европата, там се прави всичко както си е в упътването. Тук по форуми такива шокиращи картинки се пускат на газови инсталации, тръбите снаждани както дойде, разклонения за газови котлони направи-си-сам, всеки се прави на майстор, не им се плаща за поддръжка. Това иска по-сериозно отношение.

Това си е точно така - манталитет.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 06:46 от man_darin_ka

# 548
Всичко, което гледам е ново строителство, на газ. И нямам никакъв опит с газ и котлета. Нито знам цени за първоначалното оборудване, нито за след това месечните сметки. Даже мслко ме е страх.
Голяма глупост ли е да се купи жилище в газифициран район и да се сложи бойлер и климатик?
Защо да е глупост? Новото жилище е газифицирано, но ще сложим климатици и бойлер, няма как да разчитам само на газта. В момента сме на ТЕЦ, но имаме климатици и бойлер, като има проблем с водата го пускам и си имаме топла вода, макар че ползваме миялня, не си представям как се мие със студена вода - тя е ледена, не е студена или да с обливаме с канчета. Приятелка си направи ремонт на баня, за проект плаща и хем й казах да си сложи бойлер и не си сложи. Имаха някаква профилактика и мрънка че ръцете я боляли от студената вода като миела, не можела да се изкъпе нормално и прочее, ами един бойлер е 200 лева, какъв й беше проблема да сложи и да се гарантира се чудя 🤔

# 549
На ТЕЦ има такива проблеми и те ще зачестяват още повече, защото инфраструктурата е остаряла, а парите, които би трябвало да се наливат в нея, отиват в нечий джоб. Но на газ няма логика. Никога за 4 години до сега не ми се е случвало газта да спре. Докато мои познати, които са на ТЕЦ, за 4 години им спират топлото няколко пъти. Един от плюсовете на газовите котли е именно, че БГВ е неограничена. Т.е. той е като проточен бойлер - грее на момента колкото си искаш вода, за разлика от конвенционалните бойлери, които имат определен капацитет и заемат място - в случая излишно такова.
Иначе и газовия котел и бойлерите работят на ток, та ако спре тока, спират и те, същото важи и за климатиците.

# 550
ще сложим климатици и бойлер, няма как да разчитам само на газта.
Защо да не може само на газ? 😧 Не се сещам за случай, когато бойлер ще работи а газ не, освен естествено при прекъсване на газта, но пък за такова не съм чувала. И на това ли има профилактика? Satisfied

# 551

Иначе и газовия котел и бойлерите работят на ток, та ако спре тока, спират и те, същото важи и за климатиците.

И парното с топлата вода (ТЕЦ) спират, като спре тока. В абонатните подаването на топло е на помпи на ток.
Поне в крайна сметка разбрахме кое е ключовото - токът Laughing Естествено, че има и генератори с или без батерии, соларни инсталации, но говорим за преобладаващите случаи.

# 552
И верно има ли профилактика на газта? Аз съм много боса по темата и в главата ми изникват все картини на масово изтребление, но като гледам новото строителство, дори в райони с ТЕЦ, масово се залага на газ. И все пак бих го ползвала, особено за готварска печка си е рай.
Колкото до бойлерите, не виждам смисъл да се слага при постоянна услуга. Вече няма такива профилактики по 10 дена, а авариите са длъжни да оправят бързо. Нашият бойлер го изхвърлихме, че беше се надул и ръждясал, а е пускан 2-3 пъти за 15-тина години. Ако трябва и бързовар ще си ползвам, но такава бомба повече не.

# 553
Напълно излишно е при наличие на газ, да се слага бойлер. Когато той не се използва, ръждясва и се амортизира много по-бързо, от колкото когато през него минава вода. Ние също ще бъдем на газ и не планираме слагане на бойлер. Климатик ще има само в хола и той ще се ползва за охлаждане.

# 554
  • на земята
Мили хора направо вече се отчайвам,че няма да си намерим жилище вече.От около близо година ще стане вече търсим ,обикаляме,гледаме,нямаме никакви кой знае какви претенции и няма и няма.
Ако знаете някой затворен комплекс,кооперации нови,гледам да няма много навалица и много строежи поне на този етап,то навсякъде ще се застрои то ясно.Гледам около Лозенец,Бояна,Бъкстон,Драгалевци, може,до Пулс фитнес спа гледам,че строят ,мисля и там да отида да разгледам.
Искам да има канализация ,газификация и да е ново строителство.
Дано всички ,които търсят си намерят тяхното жилище,не предполагах,че ще е толкова трудно,а вече се налага да се преместим.
Хубав слънчев ден от мен.

Общи условия

Активация на акаунт