Хайде на театър - 8

• 97 496
  • 942
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! От програмата на Народния театър за март какво бихте препоръчали? Не съм гледала нищо от тези постановки.

# 76
Гледах "Науру". Прекрасен Свежен Младенов! Станах му фен след "Любовни писма" и "Последната тайна на Фреди Меркюри".
Постановката е сериозна и в типичния стил на Иво Иванов.
В Сити Марк Арт Център се спазват ограниченията и залата наистина беше на 30%.

# 77
Вчера гледах "Синът" в Народния. Много силна, разтърсваща постановка, която съвсем закова и без това патологично фанатичното ми разбиране за моногамност.🙈Ако имате склонност да кръшкате и да чешите егото си, гледайте я. Simple Smile Единствената ми забележка към пиесата е малко в драматургията или режисурата, всички реагираха изключително адекватно и зряло в ситуацията, което в реалния живот е трудно постижимо. Просто, щастие не може да се изгради в/у чуждо нещастие... Такъв е законът на вселената или каквото там е Simple SmileЕдна от най-силните постановки, които съм гледала!

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 10:28 от Джинджър@

# 78
търся мнение за караконджул!?

# 79
  • София
Много ми хареса, много. Едно от малкото неща, които успях да гледам миналата година. Прекрасен Валери!

# 80
  • София
Джинжър, опасявам се, че може да си разказала сюжета, макар че не мога да го твърдя, защото спрях да чета , за да не го прочета Simple Smile))) Ако е така, те моля да го сложиш в скрит текст,  за да се върна и спокойно да се насладя на поста ти.

За "Бащата" още съм сърдита на себе си, че го гледах, но явно в "Синът" има изводи, не само въздействие.

# 81
  • София
Много ми хареса, много. Едно от малкото неща, които успях да гледам миналата година. Прекрасен Валери!
Оооо, на мен Валери Йорданов ми е любим, наистина е страхотен в Караконджул!

Много ми хареса Моята скъпа лейди в Народния.

# 82
Джинжър, опасявам се, че може да си разказала сюжета, макар че не мога да го твърдя, защото спрях да чета , за да не го прочета Simple Smile))) Ако е така, те моля да го сложиш в скрит текст,  за да се върна и спокойно да се насладя на поста ти.

За "Бащата" още съм сърдита на себе си, че го гледах, но явно в "Синът" има изводи, не само въздействие.
ЗаСлон, абсолютно си права и веднага го изтрих, просто не можах да се въздържа, защото наистина пиесата можеше да се развие много по-драматично и полезно за зрителите. Имах си план аз, ама не ми се получи нещо!🤣🙈
Гледай я, не е като "Бащата".

# 83
  • София
Те свързани ли са по някакъв начин - Бащата и Синът? Аз гледах Бащата, прекрасна игра, но твърде натоварващо ми дойде, по-скоро бих пропуснала, ако Синът е подобна.

# 84
Олив, не са свързани по никакъв начин, и двете са драми, с тази разлика, че при "Бащата" от теб не зависи нищо, а при "Синът" е въпрос на избор и те кара да се замислиш за изборите си. Simple Smile
П. П. Натоварваща е, да, но това се случва всеки ден около мен и даже заведох една приятелка, която "си играе с огъня" в момента, друг е въпросът, че през цялото време си ровеше в телефона... 🙄 🙈

# 85
  • София
О, това ще ми хареса, и аз май си играя с огъня в момента, благодаря!

# 86
  • София
"План Б" е самия огън Sad
Чакам малко да ми мине и да ходя пак. За да заведа хора, застанали на ръба. Никой няма да разбере дали това помага.
Мъчно ми е за актьорите, почти деца са, а в каква гадост са принудени да се потопят...

# 87
"Бащата" и "Cинът" като сюжет не са свързани, но са част от триптих  - "Mайката", "Бащата" и "Cинът".

Интересно ми е това сравнение между двете постановки в Hародния - един и същ режисьор, а защо само в едната се усеща дълбочина (поне по мнения, които досега съм чула).

# 88
Аз не съм съгласна, че на "Синът" липсва дълбочина. Постановката е добра и дава поле за размисъл, без да дава готови отговори кое е добро и кое - лошо.
А и изневярата изобщо не е сред топ темите според мен. Моите впечатления бяха много различни от споделеното от Джинджър, сякаш сме гледали различни постановки. Което е нормално, но все пак исках да го отбележа, за да не подхожда който не го гледал е с определени очаквания. Във всеки случай си заслужава.
"Бащата" също много ми хареса. Свързващото между двете, според мен, е в това как две тежки теми са представени по един човешки начин, с много въпроси, с много терзания на героите, с темата за това как продължаваш да живееш с нещо, което те разкъсва така.

# 89
Исках да кажа, че не виждам смисъл в трагедиите, в които нищо не зависи от теб. Съпреживяваш една болка, в една бездадеждна ситуация напълно безсмислено-"Бащата" се понася, ама "Заешка дупка" е брутално гадно/поне за мен тази тема е най-кошмарната ситуация, в която можеш да изпаднеш! При "Синът" е друго, там зависи от твоите избори и решения, можеш да извлечеш някаква чисто житейска философия, а не само да страдаш излишно.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 16:28 от Джинджър@

Общи условия

Активация на акаунт