Хайде на театър - 8

• 96 441
  • 942
  •   3
Отговори
# 615
Гледахме "ПЛАН Б" в Сити Марк Арт Център - София (Спектакълът „План Б“ е създаден по действителни истории на истински хора, преминали през ада на алкохола, наркотиците и хазарта.).
Постановката е сериозна и доста тежка, тъжна, разтърсваща!
Играят много млади актьори, които заслужават адмирации!
На мен единствено виковете и крясъците ми дойдоха малко в повече (в това напрегнато ежедневие), но пък те са част от сценария и въпреки всичко ги приемам.

# 616
Здравейте, някой да е гледал примиерата на  "Една испанска пиеса" в Малък Градски Театър "Зад канала" ?
Търся отзиви.

# 617
В Театър Азарян има хубави, нови спектакли Simple Smile Последно гледах Галерия Стринберг и Нощта на Покера. Млади, талантливи актьори и в двете. Дори за второто - на входа посрещаха с по чаша вино публиката. Blue Heart

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 19:32 от Tilda Moon

# 618
  • София
Изгледахме с приятелка "Сама жена" в Сатиричния театър - с Албена Михова и Боян Арсов.
Не е нещо уау, но то с Албена Михова не може да не се забавляваш. Три истории като средната най-много ми допадна. Кратичка постановка, разпускаща, подходяща, ако човек иска да разтуши някоя вечер.

# 619
Много е сложно с комедиите. Иска ми се да заведем децата на хубава комедия, обаче след един спектакъл на Теди Москов, който едва изтърпях, склещена в средата на реда и без антракт - не смея Joy Много им хареса "На тятър съм" в Сфумато, аз и преди май съм споделяла, но не се играе напоследък. "Той е дяволът", ако го броим за комедия, също им хареса, както и "Разделям двойки по домовете". Но май на нищо в Сатиричния не сме ходили.

Чудя се дали "Ива е онлайн" в 199 ще е ОК за начални тийнове - някой гледал ли го е? Същото се питам и за "Вечеря с приятели", milmich го е препоръчала преди два поста.
   “Ива е онлайн„ и “ Приятно ми е Ива„ са два спектакъла, които са качествени, забавни и истински. Ива Тодорова е чудесна. Става за деца над 14 г., които обичат да ходят на театър. В 199 бих препоръчала и едно страхотно за мен представление “Театър, любов моя!„ от Валери Петров. Гледала съм го 4 пъти. И всеки път откривам нови, вълнуващи и забавни елементи. Прекрасни актриси!

# 620
  • София
Ива за мен не е подходящо за деца, не че има нещо нередно, вулгарно или т.н, просто нещата, за които говори са далеч от тинейджърите за мен.
Аз го гледах на 27 г или 28 г като бях и не ми допадна ( да, знам, че само на мен не ми е харесало). 🤣🤣🤣 Та мисълта ми беше, с най-голямо уважение към всички, че според мен е създадено за по-зрели зрители.

# 621
  • София
Ива за мен не е подходящо за деца, не че има нещо нередно, вулгарно или т.н, просто нещата, за които говори са далеч от тинейджърите за мен.
Аз го гледах на 27 г или 28 г като бях и не ми допадна ( да, знам, че само на мен не ми е харесало). 🤣🤣🤣 Та мисълта ми беше, с най-голямо уважение към всички, че според мен е създадено за по-зрели зрители.
На мен също не ми допадна "Приятно ми е, Ива", не си само ти. Към финала имаше сякаш повече задушевност, но за мен си е нещо като стендъп шоу. С малко елементи на драма. "Ива е онлайн" още не съм гледала, позамислих се покрай препоръките

# 622
  • София
Жалко, Данделион, че не си се потопила в особената структура на двата спектакъла на Ива Тодорова. И аз се чудех как е обрала толкова награди.
Ето моите чувства Simple Smile
Подвеждащо тя хвърля смешки, всичките с нюанс или пък напълно самоиронични. В резултат може зрителят, ако е без нагласа или без житейски опит (дете или млад човек), да се посмее. За мен обаче смешките са градивните камъни на трагедията на двата спектакъла.  Рев съм ревала и на двата, от втория не мога да се отърся.
Препоръчвам ти да мине поне година от "Приятно ми е, Ива", да го забравиш, и тогава да гледаш "Ива е онлайн".
Аз непосредствено след спектаклите се чувствах добре, радостно, има път, надежда и тн. Обаче после разбирам, че съм измамена, образите са изградени пълнокръвно и с лекота, без аз да се усетя. С всичките си трягедии те буквално живеят у нас...
Но спирам, да не хваля повече, не искам никой да се разочарова.

"Приятно ми е, Ива!" според мен става за всички възрасти, но разбираем и да носи смисъл - над 14
"Ива е онлайн" според мен е много по-сериозен - става над 14г, но разбираем, да носи полза и да не носи вреда - над 20г.

# 623
  • София
Благодаря за хубавия коментар! Мина си дори повече от година откакто го гледах. Ще взема билети за новия спектакъл, без децата.

# 624
  • София
Аз също гледах преди няколко дни "Ива е онлайн" и съм с прекрасни впечатления. Има надграждане и повече дълбочина, в сравнение с "Приятно ми е, Ива!". Едва ли ще е по вкуса на тийнейджъри, но все пак зависи от детето.

# 625
  • София
Аз я гледах на стендъп комедията в НДК One night stand и много се впечатлих и съм решила да ходя да я гледам в театъра.

# 626
  • София
Присъствах на моноспектакъл, цитати + имитация на Мариус и Мистър Бийн. Защото човекът е скромен и талантлив няма да напиша нищо повече. Проблеми има. А как ще се оправят? С голяма ножица и тиксо , но това не е работа на актьора.

# 627
Извинявайте, интерерсува ме дали още е нужен green pass, за да се влиза в театър? Интересува ме за идната седмица и не знам дали да купя билети, тъй като сме без сертификати...
В момента не се изисква сертификат.

# 628
ОК, мерси много. Междувременно видях и във ФБ страницата на Театър София, че не се изисква.

# 629
  • София
Снощи гледах "Отчаяни съпрузи". Сертификати не се изискват, народът пие, смее се, кашля по време на представлението. Никой не носи маски.
Чудесни млади актьори, на които симпатизирам. Гледала съм ги в други постановки и мисля, че са талантливи. Представлението обаче въобще не ми хареса. Смешки на битово ниво, неудачни опити за импровизации на злободневни теми, липса на оригиналност.
Може би и аз нещо да не съм била на кеф, но тъй като преди седмица гледах "Ива е онлайн", неволно правя сравнение, което не е в полза на вчерашната постановка.

Общи условия

Активация на акаунт