The Ordinarу + DECIEM (Тема № 7)

• 56 442
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
Да не е ефект от изчистването? Иначе ретинолът много изсушава, да.

# 196
Да не е ефект от изчистването? Иначе ретинолът много изсушава, да.
Аз не вярвам в това "изчистване" всичко което наричаме изчистване си е чиста алергична реакция/непоносимост. И пак имам съмнение, че ми го довлече за втори път розовата вода. Вечерта сложих ретинол, сутринта измива само с вода, имаше тук там няколко червени пъпки, /което и преди се е случвало и след няколко дни бер ретинол отминават/кожата леко опъната и решавам аз да напръскам с розовата вода и тогава пламна

# 197
dete2 да няма алкохол в розовата вода? Повечето води на пазара съдържат и като нищо пресушават кожата и в комбинация с ретинола може и да е довело до петната. Аз при кожни реакции ползвам био вода от лайка, която си е извлек от билката и действа успокояващо.

# 198
dete2 да няма алкохол в розовата вода? Повечето води на пазара съдържат и като нищо пресушават кожата и в комбинация с ретинола може и да е довело до петната. Аз при кожни реакции ползвам био вода от лайка, която си е извлек от билката и действа успокояващо.
Ами не няма, на Икаров е, уж натурална. Ами те не са само петна ами направо като подкожни пъпки, кожата е релефна, днес червенината е по-малко/ явно отзвучава реакцията/ но кожата още седи релефна, като при акне, хората около мен се чудят какво се случва с мен, никога не съм изглеждала така.

# 199
А щипе ли ти от продукти като нанасяш? Да не си нарушила кожната бариера?

# 200
По скоро не, не щипе, на моменти сърби, но аз почти нищо не съм мазала, вчера слънцезащита, бях в планината, измих като се прибрах и оставих така кожата да си почине. Само под очите слагам околоочен, даже и там имам две, три пъпки. И това също ме навежда на мисълта, че е от розовата вода, като пръсна и тя попада и под очите, иначе ретинола го поставям доста далеч от тази зона.

# 201
Смени Икаров, от тази марка на нищо качествено  не съм попадала

# 202
Аз съм правила алергична реакция, но обривът беше ситен, все едно съм напръскана с вода, грапав и с боцкащи връхчета. Това не ми изглежда такова. Реакцията на изчистване я описват така - като големи пъпки.

# 203
В началото като започнах да използвам The Ordinary използвах много продукти в една рутина. Взимах най-силните формули и ги използвах и в дневния и нощния режим за “по-голям ефект”.  Кожата ми реагира по подобен начин.
Сега използвам умерено по-активните продукти и то само вечер (дори през вечер). Сутришната ми рутина всеки ден е една и съща, включваща антиейдж продукти, антиоксиданти и хидратация. А вечер редувам ретинол през вечер с киселина (или вит. Ц). Като към тях ползвам единствено хидратация.
За себе си открих, че по-малкото е повече. И, че няма универсална формула и всяка кожа реагира различно.

# 204
  • софия
Ретинол в сквалан също се държи в хладилник след отваряне като емулсията?

# 205
Дали е удачно след червения пилинг да си сложа шийт маска?

# 206
Поръчах си ретинол, понеже не знам кой процент си поръчах 1% не знам дали е подходящ за моята кожа на 21 съм, и не знам кога да го мажа сутрин или вечер ?

# 207
Ретиноиди се ползват вечер.
21 за мен е много рано за ретинол. Камо ли толкова силен...

# 208
Ретиноиди се ползват вечер.
21 за мен е много рано за ретинол. Камо ли толкова силен...
ами, от 15 годишна мажа спиртове, кремове какво ли не за да преборя акнето, и резултата е, че имам линии на челото и една много упорита бръчка между веждите която ме побърква

# 209
И все пак... Аз на твое място бих заложила само и единствено на хубава хидратация... На 21 ти си още малка, не млада, а малка... Дори научно мисля беше доказано, че остаряването започва след 25...

Общи условия

Активация на акаунт