The Ordinarу + DECIEM (Тема № 7)

• 58 652
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря това не бях си го помислила че може да е от салициловата киселина. Мисля да направя почивка малко и пак да почна със серума, ако няма подобрение ще го махна за съжаление.
В случая може би серума не е съвместим с измивните продукти. Пробвай да смениш тях, дай шанс на серума, след като се успокои сегашната ситуация.
Или когато използваш тези измивни гелове, не слагай серума. Например ако искаш да ползваш ниацинамида сутрин, ползвай друг измивен или пяна. А вечер си редувай тези, които имаш, без ниацинамид след това и виж как е.
Слагаш ли хубава хидратация след това?

# 241
Благодаря за съвета. Иначе за въпроса да използвам крем ето този. . Просто кожата ми се супер чувствителна и суха на някои места все едно ще се бели.

# 242
  • София
Здравейте, препоръчаха ми този серум за коса на марката The Ordinarу : https://douglas.bg/the-ordinary-multi-peptide-serum-for-hair-density-052457
Обаче навсякъде чувам, че омазнява косата. Така ли е и има ли нещо по специфично като слагане? Директно на скалпа ли се капе или първо се втрива в ръцете и тогава в скалпа?

# 243
Здравейте, препоръчаха ми този серум за коса на марката The Ordinarу : https://douglas.bg/the-ordinary-multi-peptide-serum-for-hair-density-052457
Обаче навсякъде чувам, че омазнява косата. Така ли е и има ли нещо по специфично като слагане? Директно на скалпа ли се капе или първо се втрива в ръцете и тогава в скалпа?
На мен лично не ми е омазнявал косата. Но моята трудно се омазнява. Но и честно казано не видях никакъв ефект от него. Ползвала съм една разфасовка и не поднових.

# 244
Момичета, отзиви за това - Squalane Cleanser?

Трябва ми за първа стъпка почистване за суха и склонна към акне кожа...

# 245
  • София
На мен лично не ми е омазнявал косата. Но моята трудно се омазнява. Но и честно казано не видях никакъв ефект от него. Ползвала съм една разфасовка и не поднових.

Ами уж за по-бърз растеж на косата го взимам ако изобщо има някакъв ефект. До сега само от Vichy ампулите съм виждала ефект, но са и цифра.
А как го нанасяхте директно на скалпа ли?

# 246
Дойде момента и аз да блесна.
Серумът го имам от няколко дни, с бързоомазняваща коса съм. Като консистенция е странен, по всичко изглежда, че трябва да е много мазен, но не омазнява пръстите ми, а в зоните на косата има минимално омазняване при нанасяне, което след това изчезва.
Нанасям го директно на скалпа с пипетката и след това масажирам.

# 247
Отскоро разбрахме за ординери и не съм предполагала, че цяла тема ще има за тези продукти. Споделих на козметичката специално за Niacinamide 10 + zinc и, че виждам добър ефект при дъщеря ми, а тя каза, че са евтини, защото се правят с некачествени съставки и един вид са боклуци. Не знам дали не го казва нарочно ?

# 248
Всички козметички, при които съм била, се чувстват длъжни да се изкажат лошо за ползваната от мен козметика и да ми препоръчат тази, която предлагат в салона, така че да - възможно е да го казва нарочно...

По-горе питах за отзиви за почистващия сквалан, ако може и за EUK 134 0.1%?

Благодаря предварително на отзовалите се!

# 249
  • Пловдив
И аз идвам с въпрос.
Кой продукт е най-добър за бръчки и признаци за стареене?
Насочих се към ретиноидите, но кой точно дава най-добри резултати  -
Retinol 0.5% in Squalane или Granactive Retinoid 2% Emulsion или някое от производните им - много видове ми се струват, различни проценти и не се ориентирам каква е разликата.

# 250
Ретиноидът е по-щадящ, бих започнала с 2 %. Ползвала съм го и е много добър продукт. Ретинолът причинява раздразнение в някои случаи. Много добра слънцезащита трябва да се ползва също.

# 251

По-горе питах за отзиви за почистващия сквалан, ако може и за EUK 134 0.1%?

Сквалана ми е абсолютен фаворит, но аз съм със суха кожа и не знам до колко ще съм ти критерии.
EUK 134 ..... ами честно казано изхабих 3-4 опаковки, но с него без него все тая... ефект нямаше при мен. Имах зачервяване на лицето след нанасяне, което след 10 Мин изчезваше.
Серума за коса на мен ми харесва, нанасям  го след измиване на косата, на сух скалп, с пипетата. Омазняването има много леко, но същевременно сякаш има и уплътняване на косъма в основата. 5 или 6 опаковка ми е вече

# 252
Много харесвам почистващия сквалан. Кожата ми е смесена, предразположена към черни точки, мазна в Т-зоната, а в областта на бузите чувствителна. Използвам първо мицеларна вода за сваляне на грима, след което сквалана, за да доизчисти хубаво. Смело чистя и в областта на очите, нямам проблеми, не ми щипе или люти.

# 253
Много харесвам почистващия сквалан. Кожата ми е смесена, предразположена към черни точки, мазна в Т-зоната, а в областта на бузите чувствителна. Използвам първо мицеларна вода за сваляне на грима, след което сквалана, за да доизчисти хубаво. Смело чистя и в областта на очите, нямам проблеми, не ми щипе или люти.

Може ли линк към скапана?

# 254
https://theordinary.deciem.com/bg/rdn-squalane-cleanser-50ml.html

В Дъглас също го имаше, купувала съм и от там, но в момента е изчерпан.

Общи условия

Активация на акаунт