The Ordinarу + DECIEM (Тема № 7)

• 56 439
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте. Не знам дали е изобщо по темата, но искам да Ви попитам дали някой скоро е поръчвал the ordinary niacinamide от Дъглас и използвал ли е серума и да пламва от него и да става червено лицето?
И този продукт исках да пробвам добре, че не съм. Наскоро не, но има такава тенденция, споменавано е, че причинява обриви, зачервяване. Мисля в по топлите месеци да си взема един хубав крем с ницинамид и да пропусна продукта на Ординари. Даже съм го набелязала на Биотрейд има един крем с добри отзиви мисля да го пробвам

# 226
https://static.framar.bg/product/cerave-sa-smoothing-cleanser-236-ml.jpg , https://shop.lillydrogerie.bg/media/catalog/product/cache/1d6123 … 8606021096132.jpg, използвам тези два продукта като 1-ва стъпка , но ги редувам различно всяка вечер и сложих серума и ми пламна лицето. Не знам защо така стана. Първия път които използвах серума беше края на 2019, но тогава нямах такава реакция.

# 227
  • София, България
Здравейте, имам следния въпрос, дали някъде има статия или таблица не само за продуктите на The Ordinary, как може да се съчетават помежду си, кои не са подходящи да се използват в една и съща рутина и т.н.?

Благодаря предварително!

# 228
Да, на първа страница на темата има подробни таблици.

# 229
Здравейте. Не знам дали е изобщо по темата, но искам да Ви попитам дали някой скоро е поръчвал the ordinary niacinamide от Дъглас и използвал ли е серума и да пламва от него и да става червено лицето?

Аз поръчах преди две седмици от Дъглас.За пръв път го ползвам и нямам проблем.

# 230
  • София, България
Да, на първа страница на темата има подробни таблици.

Да, но тези таблици са за продуктите на The ordinary, въпросът ми беше дали има други таблици за различни продукти, или мога по тези таблици да се водя и за други продукти?

# 231
Ами според мен можете, защото те общо взето казват кои активни съставки с кои да не се смесват. Т.е. ако друга козметика съдържа някоя от активните съставки (да кажем витамин Ц), трябва да избягвате да я ползвате с друг продукт с ретинол - просто пример....

А ако ползвате друга козметика само за овлажняване, да кажем, и тя няма активни съставки, може върху всичко да се ползва Simple Smile

# 232
  • in Wonderland
Ето 2 таблички за съчетаване на продукти, ако ви помагат.
Скрит текст:

# 233
Аз поръчвах сравнително скоро. Нямам проблем с него.

# 234
На някой случвало ли му се е да му се забави поръчката? В началото на месеца поръчах, а все още няма нищо

# 235
На някой случвало ли му се е да му се забави поръчката? В началото на месеца поръчах, а все още няма нищо
Аз поръчах на 18.03 и днес ми я доставиха.
Нямаш ли проследяващ тракер номер ?

# 236
https://static.framar.bg/product/cerave-sa-smoothing-cleanser-236-ml.jpg , https://shop.lillydrogerie.bg/media/catalog/product/cache/1d6123 … 8606021096132.jpg, използвам тези два продукта като 1-ва стъпка , но ги редувам различно всяка вечер и сложих серума и ми пламна лицето. Не знам защо така стана. Първия път които използвах серума беше края на 2019, но тогава нямах такава реакция.
Здравей, забелязах, че и двата продукта съдържат салицилова киселина и че са за мазна кожа. Не ти ли я правят много чувствителна? Не знам в какъв процент е салициловата киселина, но може да ти идва в повече. Аз спрях измивни продукти за мазна кожа и от тогава имам подобрение. Ползвам за чувствителна. Тези за мазна изсушават и става обратния ефект. Направи си експеримент и сложи ниацинамид без за си използвала тези гелове е ще разбереш.
Сега погледнах и съдържанието на Cerave, вътре има и ниацинамид.
AQUA / WATER, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, COCAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE, GLYCERIN, NIACINAMIDE, GLUCONOLACTONE, SODIUM METHYL COCOYL TAURATE, PEG-150 PENTAERYTHRITYL TETRASTEARATE, CERAMIDE NP, CERAMIDE AP, CERAMIDE EOP, CARBOMER, CALCIUM GLUCONATE, SALICYLIC ACID, SODIUM BENZOATE, SODIUM LAUROYL LACTYLATE, CHOLESTEROL, PHENOXYETHANOL, DISODIUM EDTA, TETRASODIUM EDTA, HYDROLYZED HYALURONIC ACID, PHYTOSPHINGOSINE, XANTHAN GUM, ETHYLHEXYLGLYCERIN
Моето мнение, е че когато се използват активни съставки не е добре да се съчетават с друга козметика също с активни съставки. Например, докато си търсех хидратиращ  крем и разглеждах състав, установих че слагат ниацинамид в доста хидратиращи кремове.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 20:19 от toffifee777

# 237
Благодаря това не бях си го помислила че може да е от салициловата киселина. Мисля да направя почивка малко и пак да почна със серума, ако няма подобрение ще го махна за съжаление.

# 238
Благодаря това не бях си го помислила че може да е от салициловата киселина. Мисля да направя почивка малко и пак да почна със серума, ако няма подобрение ще го махна за съжаление.
Моля, аз се редактирах, виж и състава на Cerave за ниацинамид.

# 239
Да от ретинол, но и от ретиноида елмусията също не ми се повлия добре. Ами какви, пак обриви, нещо като алергична реакция, бях останала по-дълго с червената маска, измих и след нанасяне на крема пламна цялото лице, отоци на очите ужас. Тези пъпки минаха вече, пак включих продуктите които ползвам. Но сега пък имам леки сухи участъци, като малки екземи. Писна ми, пак съм ги спряла от няколко дни тези продукти
Много е вероятно да е нарушена кожната бариера. Имах такъв проблем в началото на годината. Месец и нещо правех реакция с подуване и отоци под очите от продукти, които съм ползвала без проблем (ресвератол, ниацинамид). Спрях всичко и карах само на хидратация. После почнах да въвеждам по малко. Чак от  март някъде ги ползвам без проблеми, като от вчера въвеждам ниацинамида.
Много ми помогна алое гела на Холика, овлажняващият лосион на Сераве и крем на Юсерин с 5 % урея.

Общи условия

Активация на акаунт