The Ordinarу + DECIEM (Тема № 7)

• 56 418
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
Ретиноиди се ползват вечер.
21 за мен е много рано за ретинол. Камо ли толкова силен...

Ретинол ако се ползва за активно акне, годините нямат значение.
Ако целта е третиране на бръчки е хубаво да се изчака след 30+.

# 211
Много е силен този ретинол и дразни. Започни с гранактив ретиноид 2%. Като ползвала двата продукта смело мога да заявя, че ретиноидът не отстъпва на ретинола, но е много по-нежен към кожата. Аз от ретинола си докарах ретинолово изгаряне, не е продукт, на който да скочиш от раз.

# 212
Аз реших да си дам втори шанс с ТО, писах им за ъпдейтнат режим, но получих като продукти:
Hylamide Pore Flush, Marine Hyaluronics (само този не съм ползвала и преди), Hylamide Pore Control, Niacinamide 10% + Zinc 1%, Mandelic Acid 10% + HA +почистването, хидратацията и слънцезащитата
Проблемът е, че всички, които са посочени и съм ползала преди или не ми повлияха или ми докараха жестоки подкожни пъпки. От Децием след месец ми казаха да изчакам малко, за да видя ефект, но след 3-4 месеца си казах, че е предостатъчно дадено време.
Чудя се дали тези продукти имат някакви заместители или просто ТО тотално не пасва на моята кожа.

# 213
  • София
Здравейте, наскоро се сдобих с няколко продукта, за които не съм сигурна как да комбинирам и в какъв ред да ползвам.
Моля за вашата помощ, за да не направя някой фал.

# 214
Малко извън темата за ординари.
Скрит текст:
Къде могат да се намерят отзиви за Revox, бях си купила салицилова киселина от дъглас, погледнах кутийката производител Revuele. Равносилно ми е все едно да сложиш в реномиран магазин за козметика кремове на 2лв на арома или др, нискобюджетни.

# 215
  • in Wonderland
Здравейте, наскоро се сдобих с няколко продукта, за които не съм сигурна как да комбинирам и в какъв ред да ползвам.
Моля за вашата помощ, за да не направя някой фал.
Ако ползваш фб, има две групи там - инфармацки и вманиачени по ТО.
И в двете ще получиш бързо и доста обстойно инфо как точно да си създадеш и въведеш рутина с продуктите ти.
Може би и тук ще ти помогнат, от скоро следя темата, та дано не се обиди някоя дама, че ви пренебрегвам🙂

# 216
Включвам се с въпрос. Не съм поръчвала от миналата пролет, отворих си профила в Ordinary и видях, че като адрес съм посочила офис на Спиди, а не знам защо. Но сякаш имам спомен, че един път ми доставяха на адрес, пак със Спиди. Моля, който е поръчвал скоро, да каже как стоят нещата - до адрес ли доставят и пак ли е с куриерска фирма?

# 217
Включвам се с въпрос. Не съм поръчвала от миналата пролет, отворих си профила в Ordinary и видях, че като адрес съм посочила офис на Спиди, а не знам защо. Но сякаш имам спомен, че един път ми доставяха на адрес, пак със Спиди. Моля, който е поръчвал скоро, да каже как стоят нещата - до адрес ли доставят и пак ли е с куриерска фирма?

Спиди не изпълняват куриерски услуги от Англия вече (след излизането й от ЕС).

Пратките на ТО от Англия се изпращат до Белгия (за да не плащаме мито), след това тръгват за България с БГ пощи или Еконт.
Не сме разгадали на какъв принцип се посочва куриера, но с БГ пощи доставката е около месец и половина (45 дни), с Еконт идва за около седмица.
Поръчката ми от 16.01 пристигна с БГ пощи. Получих една хартийка в пощенската кутия, че имам пратка.
Поръчката ми от 9.02 дойде с Еконт до домашен адрес.

# 218
Много благодаря за разяснението. Поръчах това:
https://theordinary.deciem.com/bg/rdn-granactive-retinoid-5pct-i … qualane-30ml.html
Хваля продукта, икономичен е, поръчвам поне по два броя и ми стига за дълго време. Слагам само по 1 капка вечер. Знам за препоръката в по-слънчевите месеци да не се използват ретиноиди, но аз не съм спирала да го използвам. Овлажнява, не знам доколко подмладява или забавя стареенето.

# 219
А все още ли има безплатна доставка на 25евро?

# 220
А все още ли има безплатна доставка на 25евро?
Да

# 221
Привет! Да похваля морския хиалурон. Не ми прави кир ефект в рутината с ниацинамид и сквалан. Няма и мирис. Много е приятно серумчето, попива мигновено. Взех го от Дъглас. И понеже се оплаках в старата тема, че не се спогодихме с NMF - чак сега му намерих заместител. Много държах да е без аромати. Балеа мед ултра сензитив матиращ. Насочих се към него по препоръка от съфорумка. Действително състава му е доста по-изчистен от много други прехвалени и по-скъпи марки. Използвам го сутрин, а вечер предимно сквалана без който не мога вече. Нищо друго не ми помага за устните и зоната около тях. Скоро очаквам нови неща от deciem като азелаик ацид и производното на вит.С с алфа арбутин, както и матриксил и аргилерин. Чакайки ги си съставих нови рутини с тяхно участие. Вече посвикнах и ми е по-лесно да увелича асортимента. В следваща поръчка ще взема и някой от антиоксидантите им.

# 222
Скрит текст:
А такъв обрив от ретинол полували ли сте?
Направо ми писна вече от тази козметика и ми идва да изхвърля всичко. Ползвам го от няколко месеца с прекъсвания, защото ми се получиха и други проблеми с кожата, сега и това, под кожни пъпки, никога не съм имала такива. Спирам пак да мажа с каквото и да е, опъната суха кожа, ужасно
Какви други проблеми са се получили от ретинола? (не е гренактив ретиноида нали?)

# 223
Да от ретинол, но и от ретиноида елмусията също не ми се повлия добре. Ами какви, пак обриви, нещо като алергична реакция, бях останала по-дълго с червената маска, измих и след нанасяне на крема пламна цялото лице, отоци на очите ужас. Тези пъпки минаха вече, пак включих продуктите които ползвам. Но сега пък имам леки сухи участъци, като малки екземи. Писна ми, пак съм ги спряла от няколко дни тези продукти

# 224
Здравейте. Не знам дали е изобщо по темата, но искам да Ви попитам дали някой скоро е поръчвал the ordinary niacinamide от Дъглас и използвал ли е серума и да пламва от него и да става червено лицето?

Общи условия

Активация на акаунт