The Ordinarу + DECIEM (Тема № 7)

• 58 668
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Всички козметички, при които съм била, се чувстват длъжни да се изкажат лошо за ползваната от мен козметика и да ми препоръчат тази, която предлагат в салона, така че да - възможно е да го казва нарочно...

По-горе питах за отзиви за почистващия сквалан, ако може и за EUK 134 0.1%?

Благодаря предварително на отзовалите се!
А дали е права за това, че е евтин, понеже се прави с долно качествени съставки?

# 256
А дали е права за това, че е евтин, понеже се прави с долно качествени съставки?

Струва ми се, че по-скоро е евтин, защото се прави с малко на брой съставки.
Това е съставът на ниацинамида на Ординъри

Скрит текст:
Aqua (Water), Niacinamide, Pentylene Glycol, Zinc PCA, Dimethyl Isosorbide, Tamarindus Indica Seed Gum, Xanthan gum, Isoceteth-20, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Това е съставът на един доста по-скъп.
Скрит текст:
Aqua, Niacinamide (vitamin B3, skin-restoring), Acetyl Glucosamine (skin replenishing/antioxidant), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Butylene Glycol (hydration), Phospholipids (skin replenishing), etanorulayH muidoS (hydration/skin replenishing), Allantoin (skin-soothing), Boerhavia Diffusa Root Extract (skin-soothing), Glycerin (hydration/skin replenishing), Dipotassium Glycyrrhizate (skin-soothing), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Ubiquinone (antioxidant), Epigallocatechin Gallate (antioxidant), Beta-Glucan (soothing agent/antioxidant), Panthenol (skin replenishing), Carnosine (antioxidant), Genistein (antioxidant), Citric Acid (pH balancing), Sodium Citrate (pH balancing), Sodium Hydroxide (pH balancing), Xanthan Gum (texture-enhancing), Disodium EDTA (stabilizer), Ethylhexylglycerin (preservative), Phenoxyethanol (preservative).

# 257
Ретинола, обаче не се препоръчва да се използва през лятото, когато слънцето е най-силно. Подходящ е за есенно-зимния сезон.
Аз започнах с ретинол 2% в сквален и тъкмо го привършвам, ще го спра за лятото и на есен пак ще си взема.

И аз идвам с въпрос.
Кой продукт е най-добър за бръчки и признаци за стареене?
Насочих се към ретиноидите, но кой точно дава най-добри резултати  -
Retinol 0.5% in Squalane или Granactive Retinoid 2% Emulsion или някое от производните им - много видове ми се струват, различни проценти и не се ориентирам каква е разликата.

# 258
Понеже бях питала тук, да докладвам, че си получих пратката за около 10 дни, като 2 дни след поръчката имах мейл от някакъв разпределителен център в Румъния. Пишеше точната дата, на която ще го получа, и наистина дойде на този ден с Еконт.

И за да не е постът ми без коментар на продукт, ще отбележа, че от ниацинмида получих окосмяване на лицето. През зимата правих доста на брой пилинги и почти нищо не остана от него, но не бих ползвала повече продукти с ниацинамид. Дамите с хормонални проблеми би трябвало да подходят с внимание към него.

# 259
И при мен се увеличи замъшяването, но използвам толкова много техни продукти, та не мога да разбера от кой се превръщам в чубака.

# 260
След колко време започна да ви действа Ниацинамид?

# 261
Здравейте, момичета. Искам да попитам, някоя от Вас използва ли салицилова и гликолова киселина заедно?
В момента слагам нианцинамид и салицилова киселина, и разбира се хидратиращият крем + фактор. Но бих искала да включа и гликоловата. Чудя се като тонер или като серум. На някой места пише, че може едната сутрин, другата вечер (или един ден едната, на другия - другата). Целта е петна и белези от акне, разширени пори и черни точки. Салициловата не бих искала да я спирам, тъй като имам акнеична кожа, а в комбинация с нианцинамида много ми помагат.
Също така бих искала да попитам, дали ретинолът помага за белези, тъй като от TO ми препоръчаха него.
Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 09:11 от fireflyyy

# 262
Здравейте, момичета. Искам да попитам, някоя от Вас използва ли салицилова и гликолова киселина заедно?
На мен на запитване преди няколко дни ми отговориха от Дъглас,че киселините трябва да се редуват ,но не и да се мешат . Т.е или гликоловата или салициловата до изхабяване и след това другата .

# 263
Тези от Дъглас май не са много в час?
Да, не може в една рутина да са заедно, но може да слагаш едното вечер, другото сутрин или да редуваш един ден така, на следващия иначе...
fireflyyy Ниацинамида е съвместим с гликоловата, според таблицата на ТО.
Вариант е ниацинамид + гликолова сутринта и ниацинамид + салицилова вечер.

# 264
И при мен се увеличи замъшяването, но използвам толкова много техни продукти, та не мога да разбера от кой се превръщам в чубака.
Joy Благодаря ти, че ме разсмя. Мда...досега мислех за състава на крема, сега ще мисля и за окосмяване...То работата е, че докато мисля, детето вече е на трета опаковка

# 265
И аз да се включа с въпрос. От седмица ползвам ниацинамид и млечна киселина 10% ,не знам кое от двете повлия да избият дълбоките пъпки,но приемам че се чистя и порите са значително свити. Обаче пробвах на суха кожа и на леко навлажнена да нанасям - по втория начин е по-лесно и 2-3 капки стигат. Вие как нанасяте ?

# 266
И аз да се включа с въпрос. От седмица ползвам ниацинамид и млечна киселина 10% ,не знам кое от двете повлия да избият дълбоките пъпки,но приемам че се чистя и порите са значително свити. Обаче пробвах на суха кожа и на леко навлажнена да нанасям - по втория начин е по-лесно и 2-3 капки стигат. Вие как нанасяте ?
И при мен от ниацинамида ми избиваха пъпки. Даже го бях спряла заради това. Обикновенно режима ми е първа стъпка -хиалуронова киселина като правя “сандвич” с флорална вода, отгоре (на суха кожа) млечната киселина и последна стъпка -ниацинамида (пак на суха кожа). Харесвам го като продукт. Доста ми се свиха порите от него, но в началото ми трябваше време за да свикне кожата ми с него.

# 267
И аз имах същия ефект от Нианциамид-а. Дълбоки пъпки, болезнени и зачервени. Дори да чувствах кожата си добре, на визия изглеждаше кошмарно и го спрях след 3 месеца използване. От спорта ме успокояваха, че кожата щяла да свикне, но 3 месеца чакане за промяна ми се сториха много.
Тъжното е, че не мога да му намеря заместител, който да ми даде подобен ефект.

# 268
Здравейте, да попитам за мнения за Инхибитив, някой ползвал ли го е за лице? Обмислям го за горна устна където боря и петно от лазерна епилация. Благодаря предварително.

# 269
здравейте, поръчах на 11.03 и все още няма нищо а на имейла ми идват само реклами, поръчвам за 3 път до сега не се е случвало, не знам към кого да се обърна

Общи условия

Активация на акаунт