The Ordinarу + DECIEM (Тема № 7)

• 56 437
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Привет на всички! Изчетох цялата тема, както и тази за ретинолите и скачам тук с един от серията “тъпи въпроси”. Но първо, да се представя накратко. На 31 съм. Родих преди почти 2 години и кожата ми се промени рязко. Преди това ми беше по-скоро мазна, но без пъпки, без разширени пори и черни точки. След раждането ми е по-скоро суха, вяла и изтощена. Излизат ми пъпки, имам и много черни точки. Около очите ми е тънка и се появиха първи фини бръчки. Също и една много коварна между на носа, между веждите. За този така ужасен външен вид голяма роля има и системното недоспиване..
Запасила съм се със следните продукти на TO -
Аминокиселини
Витамин Ц 23% + витамин Ф
Ретиноид 5%
Серум с кофеин
Почистващото крем-олио (Правя двойно почистване)
Хидратиращият крем и слънцезащита 30 фактор
Хиалуронова киселина на друга марка
Рутината ми от две седмици е следната: Сутрин измивам лицето само с вода, хиалуронова киселина на влажна кожа, серум с кофеин под очите, хидратиращият крем, слънцезащите и сс крем евентуално. Вечер- Двойно почистване, Аминокиселини и редувам Ретиноид с Витамин Ц. Старая се да слагам 3-4 капки от всичко и първоначално изглежда, че кожата ми гълта веднага количеството, но след това остава тънък мазен филм, по челото най-вече, който си остава така до сутринта, което не ми харесва.
Два пъти в седмицата ползвам и една ексфолираща есенция с BHA за черните точки уж
На две седмици (два пъти досега) правя процедура с дермаролер.

Идва ред и на големият Въпрос!
От тук научих за водният сандвич и ХК. Купих си и лавандулова вода, но някак усещам, че кожата ми е суха след Хиалуроновата киселина, дори и сшед хидратиращият крем.. седи ми опъната някак и не ми е приятно. Как точно се прави този сандвич?? Пръскам вода, намасям ХК и после? Чакам ли да попие, или пръскам пак веднага от флоралната вода?
Нещо не правя както трябва явно Joy
Почвам да се чудя дори дали ХК ми е наред. От доста време е, възможно ли е да се е развалила или нещо подобно..

Като цяло от около две седмици ползване на тези неща, не виждам съществена разлика, но ще продължа.
Ще съм ви блгодарна, ако виждате някакви грешки в рутините ми, да ме поправите.
Много дълго стана, сори!

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 11:41 от mystic193

# 691
Мистик, избрала си най-неподходящата вода за "сандвича" Simple Smile Лавандуловата изсушава, вземи си розова, например. Пръскаш, разнасяш леко, мажеш ХК и после хидратиращ крем (ако искаш може и още вода, но няма смисъл). Иначе, кожата ти може да е дехидратирана вътрешно, ако не приемаш достатъчно вода, никакви мазила не помагат. Прпбвай поне 2л на ден.

# 692
Добър съвет! Ще се постарая да пия повечко вода. Благодаря!
Лавандуловата ще я сменя, но и преди нея пак ми опъваше след ХК.. ще взема и нея дасменя с тази на ТО.
Те междувременно са ми писали да добавя Нисцинамид и Аргирелин към рутините си.

# 693
Привет на всички! Изчетох цялата тема, както и тази за ретинолите и скачам тук с един от серията “тъпи въпроси”. Но първо, да се представя накратко. На 31 съм. Родих преди почти 2 години и кожата ми се промени рязко. Преди това ми беше по-скоро мазна, но без пъпки, без разширени пори и черни точки. След раждането ми е по-скоро суха, вяла и изтощена. Излизат ми пъпки, имам и много черни точки. Около очите ми е тънка и се появиха първи фини бръчки. Също и една много коварна между на носа, между веждите. За този така ужасен външен вид голяма роля има и системното недоспиване..
Запасила съм се със следните продукти на TO -
Аминокиселини
Витамин Ц 23% + витамин Ф
Ретиноид 5%
Серум с кофеин
Почистващото крем-олио (Правя двойно почистване)
Хидратиращият крем и слънцезащита 30 фактор
Хиалуронова киселина на друга марка
Рутината ми от две седмици е следната: Сутрин измивам лицето само с вода, хиалуронова киселина на влажна кожа, серум с кофеин под очите, хидратиращият крем, слънцезащите и сс крем евентуално. Вечер- Двойно почистване, Аминокиселини и редувам Ретиноид с Витамин Ц. Старая се да слагам 3-4 капки от всичко и първоначално изглежда, че кожата ми гълта веднага количеството, но след това остава тънък мазен филм, по челото най-вече, който си остава така до сутринта, което не ми харесва.
Два пъти в седмицата ползвам и една ексфолираща есенция с BHA за черните точки уж
На две седмици (два пъти досега) правя процедура с дермаролер.

Идва ред и на големият Въпрос!
От тук научих за водният сандвич и ХК. Купих си и лавандулова вода, но някак усещам, че кожата ми е суха след Хиалуроновата киселина, дори и сшед хидратиращият крем.. седи ми опъната някак и не ми е приятно. Как точно се прави този сандвич?? Пръскам вода, намасям ХК и после? Чакам ли да попие, или пръскам пак веднага от флоралната вода?
Нещо не правя както трябва явно Joy
Почвам да се чудя дори дали ХК ми е наред. От доста време е, възможно ли е да се е развалила или нещо подобно..

Като цяло от около две седмици ползване на тези неща, не виждам съществена разлика, но ще продължа.
Ще съм ви блгодарна, ако виждате някакви грешки в рутините ми, да ме поправите.
Много дълго стана, сори!
Според мен две седмици не е достатъчно време за да видиш някакъв ефект. При мен сигурно след половин година видях разлика.
Аз само исках да добавя, че освен серумите е хубаво да заложиш на добър дневен и нощен крем. Наскоро смених моите кремове (серумите, които ползвам не съм сменяла от години) и почти веднага забелязах разлика - по видими бръчици и суха кожа.
Относно “сандвича” за хидратация, може да пробваш моя вариант. Аз пръскам флорална вода (в момента розова), веднага след него впръсквам Marine Hyaluronics. Той е в течна форма и го пресипвам в шише с пулверизатор и го впръсквам, както ползвам флоралната вода. След това изчаквам да изсъхне и впръсквам отново флорална вода. И като напълно изсъхне продължавам със следващия продукт. Всъщност това е задължителна стъпка във вечерната ми рутина. Както и всеки ден в сутрешната рутина използвам медните пептиди. И моята кожа е суха, но съм с 10 години над твоите и ми трябва “тежка артилерия” Simple Smile
Успех!

# 694
  • София
Знаете ли дали в мол Сердика трябва зелен сертификат, защото искам да ходя за серум, но да ме се разказвам напразно?

# 695
Знаете ли дали в мол Сердика трябва зелен сертификат, защото искам да ходя за серум, но да ме се разказвам напразно?
Трябва.

# 696
  • София
Трябва.
Благодаря за бързия отговор!

# 697

За всички молове искат сертификат.
Ако си тръгнала към Дъглас да купуваш Ординари - само магазина на Витошка е със свободен достъп.

# 698
  • София
Вместо серум си взех ампулки за лицето

# 699
Пак съм аз.
Някой ползва ли RETINOL 0.5% IN SQUALANE СЕРУМ ?
Какъв е цвета му?
Моят е бледо жълт, но не съм убедена, че и в началото беше такъв Thinking

# 700
Пак съм аз.
Какъв е цвета му?
Моят също е бледо жълт - такъв беше и когато го отворих.

# 701
  • Варна
Такъв си е нищо му няма.

# 702
Пак съм аз.
Какъв е цвета му?
Моят също е бледо жълт - такъв беше и когато го отворих.
Благодаря ви. Изобщо не съм обърнала внимание в началото и се изненадах.

Започнах да спазвам реда, който ми препоръчаха от TO и сякаш започва да има подобрение. Лицето ми се поизчисти и изглежда една идея по-свежо.
Не съм почанала Ниацинамид и Аргилерин, ще изчакам малко още и ще преценя дали да ги включа

# 703
Идвам с едно въпросче. От три седмици ползвам продуктите на The Ordinary. Peeling Solutions, Moisturizing Factors + HA и Retinoid 2%. От ден на ден обаче имам все повече кафяви петънца по кожата, първо мислех че си въобраязвам, но вече е факт. С кой от продуктите е възможно да съм сбъркала. Пилинга го използвам веднъж на седмица, ретиноида през ден- два, последната седмица въобще не съм го слагала, хидратиращия крем също през ден. Ако излизам навън нося слънцезащита 50, но повечето от дните съм вкъщи и не слагам.

Самоцитирам се за да ви попитам как да се боря с тези излезели тъмни петънца. Мислех си да закупя серум с витамин Ц, но вече ме е страх, та реших да се допитам първо.

# 704
Хм, проблем може да стане ако след ексфолирането си сложила ретиноида.
Другото което ми идва на ум е че ретионоида е просто силен продукт и може да не ти понася.  Или ако си го нанасяла сутрин...

Общи условия

Активация на акаунт