КАРТИ ТАРО - ТЕМА 25

• 28 337
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Всъщност го зададох, за да разбера дали има шанс да се върнем в офиса или ще си продължим отвкъщи. По тези карти аз не виждам промяна. Но тъй като ми изглеждат финансови затова ги тълкувах така
Парите са последното нещо, което ме вълнува в този живот .

# 151
Признавам обърках се не са големи аркани.На мен ми е по-лесно за друг непознат човек да тегля карти,защото сякаш при теглене за мен и познати натоварвам картите със субективното си отношение.
Хубав ден на всички!
От Нова Година насам съм в процес на търсене на работа,но все не ми се получава.За това си изтеглих карти ,дано ми подскажат:
Кралица мечове
Асо чаши
6 жезли

Дали до месец ще получа дбро предложение за работа?
Първата карта ми показва ,че съм упорита в търсенето на работа,а последната ,че най-вероятно нещата ще се случат.Дано да е така.

Да споделя как се развиват нещата на този етап-предложения има ,но с неприемливи за мен условия-без осигуряване,работа събота и неделя и т.н.За сега нищо.Записах се и в бюрото по труда,яма надежда там,но все пак.
Днес пак си изтеглих три карти с въпроса:Ще си намеря ли доходоносна работа до половин година?
Асо пентакли
Паж мечове
Рицар жезли

Трудно ми е сама да ги разчета-мисля че има трудности ,но ясен отговор?
Благодаря,ако някой помогне в тълкуването!

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 12:10 от Sause baus!

# 152
Аз да се включа за осмицата чаши. Погледнах какво пише в "Картинен ключ към Таро":

A man of dejected aspect is deserting the cups of his felicity, enterprise, undertaking or previous concern. Divinatory Meanings: The card speaks for itself on the surface, but other readings are entirely antithetical--giving joy, mildness, timidity, honour, modesty. In practice, it is usually found that the card shews the decline of a matter, or that a matter which has been thought to be important is really of slight consequence--either for good or evil. Reversed: Great joy, happiness, feasting.

Доста разностранни значения за една карта.

# 153
Да питам и аз. Имаме желание да купим апартамент (ипотека) в друг град. Според вас ще стане ли и дали ще е скоро?

# 154
Аз да се включа за осмицата чаши. Погледнах какво пише в "Картинен ключ към Таро":

A man of dejected aspect is deserting the cups of his felicity, enterprise, undertaking or previous concern. Divinatory Meanings: The card speaks for itself on the surface, but other readings are entirely antithetical--giving joy, mildness, timidity, honour, modesty. In practice, it is usually found that the card shews the decline of a matter, or that a matter which has been thought to be important is really of slight consequence--either for good or evil. Reversed: Great joy, happiness, feasting.

Голяма радост и общуване в 8 чаши,няма що !!! Още едно доказателство,че трябва много внимателно да се чете и още по-добре да се работи с картите.

Канела,според мен много си нагласяш тълкването,а и аз не разбрах въпроса точно кой от всичките е.
Няма как да има благополучие в тоя Обесен...
Според мен ти самата се лашкаш от емоции на чувството ,че си в затвор ,от който си безсилна да излезеш ,а от друга страна гневът ти ,дори подозирам че към конкретен човек.
Сякаш от една страна разбираш,че за момента ситуацията е непроменима,а от друга - едни нетърпение и яд .
Картите ти не дават конкретен отговор.

# 155
Искам да напиша в отделен пост, че е супер важно да казвате кой е въпроса на картите, което пишете - ясно и конкретно, както сте го задали на картите

# 156
Моя въпрос е "Ще купим ли друг апартамент и дали ще е скоро". Мм и днес след работа ще ходи да види поредния, но все нещо не му изнася и се отчайвам.

# 157
Да, съжалявам, не обясних добре и сигурно не зададох добре въпроса. Направих така защото преди месеци (повече от 6 не помня точно кога), бях питала точно и ясно дали ще се върна в офиса и картите (тук се тълкуваха и после дадох обратна връзка) бяха положителни доста даже. Затова сега реших да питам общо за промени в работата да видим какво ще излезе (като най- вече ме интересува за завръщане).
Та затова малко не оплетох..
Понякога просто искам картите да дават съвет, повече от отговор.

# 158
8 чаши, крал меч, девятка пентакли.
Моите карти на този въпрос /дали ще се състои разговор с въпросния мъж до един месец/ бяха  3 меча, Асо меч, Императорът и отговорът ми по тях също беше отрицателен.

Но по 8 чаши, крал меч, девятка пентакли, не си спомням дали съм коментирала, но също бих казала, че би трябвало да има разговор. 8 чаши е отправяне към по-добър период или възможности и като първа карта не бих казала, че значи раздяла или отдалечаване, примерно. Ако беше последна, щях да се замисля.

Мисля аз писах,че няма да се състои ,не помня задаван ли е бил срок.Но и по картите на Силки ,бих казала ,че няма да има,не и в зададен срок,по тях особено.

За мен 8 чаши е карта,указваща невъзможност да немрим път напред. Хем искаш да прережеш въжето с нещо - ситуация или човек,но си толкова свикнал с нея,че не можеш да го прежалиш.Същевременно не виждаш път напред. Нещо старо и отдавна...Нещата се променят. Ние сме свикнали на едно, но сега идва ред на друго. напускане, сбогуване. Но пък примката е здрава.
Би било грешка да се хващам за една карта, ,но мисля,че тук тя е атрибутивна на Крал меч,само той може да разреже тази примка.
Вероятно ,ако съм сгрешила ,тъй като виждам,че картите на Силки са в зададен срок ,9 пентакли ме е подхлъзнала. Сложна ми е и не я разбирам напълно.
По картите на Силки обаче освен,че не виждам разговор ,ситуацията няма да има развитие. Не и в рамките на 1 месец.

При 9 пентакли на трета, няма как да не се случи събитието, тя потвърждава, че " нещото" ще се случи. С 8 чаши и Крал меч, "пробемът" ще бъде разрешен крайно и безкомпромисно.

Да, съжалявам, не обясних добре и сигурно не зададох добре въпроса. Направих така защото преди месеци (повече от 6 не помня точно кога), бях питала точно и ясно дали ще се върна в офиса и картите (тук се тълкуваха и после дадох обратна връзка) бяха положителни доста даже. Затова сега реших да питам общо за промени в работата да видим какво ще излезе (като най- вече ме интересува за завръщане).
Та затова малко не оплетох..
Понякога просто искам картите да дават съвет, повече от отговор.

Тук картите са отговорили много точно, без оглед на това, как си задала въпроса. Индикация за това е Обесения.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 13:11 от The Star

# 159
Да си попутна въпроса и да се върнем в рамките на добрия тон,дами!
Днес пак си изтеглих три карти с въпроса:Ще си намеря ли доходоносна работа до половин година?
Асо пентакли
Паж мечове
Рицар жезли
Трудно ми е сама да ги разчета-мисля че има трудности ,но ясен отговор?
Благодаря,ако някой помогне в тълкуването!

# 160

Голяма радост и общуване в 8 чаши,няма що !!! Още едно доказателство,че трябва много внимателно да се чете и още по-добре да се работи с картите.

Права си, но поради липса да опит гледам да чета повече. Цитатът е от книжката, която Артър Уейт е написал към картите си. Радостта е за обърната позиция на осмица чаши. На мен досега тази карта не ми се е появявала и не мога да я свържа по никакъв начин със ситуация или чувство.

# 161
По-добре четете Хайо Банцхаф за значенията на картите.

# 162
  • Варна
По-добре четете Хайо Банцхаф за значенията на картите.
Благодаря за препоръката, макар да не е точно към мен. Гледам, че е изчерпана книгата, но ще търся. Обичам много хартиени източници Grinning

# 163
Като попрочетох тук -там реших,че:
Асо пентакли
Паж мечове
Рицар жезли
Има силно желание за постигане на желанието,което ще се случи в указания срок и определено ще бъде нещо ново за мен.
Ако споделите мнение ,Ви благодаря!

# 164
Като попрочетох тук -там реших,че:
Асо пентакли
Паж мечове
Рицар жезли
Има силно желание за постигане на желанието,което ще се случи в указания срок и определено ще бъде нещо ново за мен.
Ако споделите мнение ,Ви благодаря!

Аз виждам следното (но съм начинаеща):
Ще ти бъде дадена възможност (асо пентакли).
Паж мечове: трудът ти ти се отплаща (може би добрата репутация или пък натрупаният опит ще ти помогнат за намиране на работа); също така други хора могат да ти помогнат (вслушвай се какво казват, може да получиш информация или някой да ти посредничи). Тази карта указва и подписване на договор, така че в този контекст звучи обнадеждаващо.
Рицар жезли: развитие на ситуация, премахване на пречките. Тази карта е особено добра за намиране на нова работа, за професионални и лични проекти.

Значенията са от една книга за таро, която чета. Според мен ще си намериш работа.
Желая ти успех и да пишеш след шест месеца какво е станало Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт