Къде в Бургас? 58

• 51 565
  • 755
  •   2
Отговори
# 675
  • край голямата локва
Здравейте!
Знам , че не много по темата Simple Smile
Но може ли мнения за ИТ училището в М.Рудник (Пгкпи)? Дъщеря ми се е насочела към него, но се чудя дали ще е подходящо за момичета. Благодаря Ви предвариелно

Имам няколко познати, но все момчета. Родителите са много доволни, учат и има дисциплина. Доколкото чувам и децата, но те всичките искаха точно това.
Чух и за една много доволна девойка, ама това е от сорта една жена каза.
 Ако детето не е добре с математиката и  няма интереси в областа, няма да му се понрави.

# 676
  • Бургас
В гимназията езикът се учи основно само първата година, нивото на Английската гимназия последните години е плачевно, всички се скъсват да ходят на уроци, което за мен е недопустимо, имам позната, чието момче е в компютърното училище и са доволни, кофти е само че е в Меден рудник

# 677
Колкото повече наближават датите за записване толкова повече почва да се двоуми. Желанията са ѝ ИТ както написах и Испанската. Не мога да я преценя дали няма да ѝ е прекалено тежко в ИТ и да не стане така,че се е записала а после с нежелание да ходи на училище. От друга страна не мога да кажа ,че и дете на което му вървят езиците ,че да я побутна към Испанската.

# 678
В гимназията езикът се учи основно само първата година, нивото на Английската гимназия последните години е плачевно, всички се скъсват да ходят на уроци, което за мен е недопустимо, имам позната, чието момче е в компютърното училище и са доволни, кофти е само че е в Меден рудник
Аз не хваля нашата английска, вярно е, че нивото е паднало, но ходят на уроци заради сертификатите, които са съвсем различен формат от това, което нашите упражняват, не да доучват английски. Ние ходихме заради Кеймбрич сертификата, с който се кандидатства в чуждите вузове.

# 679
  • In my tropical dream
Здравейте,
много съм щастлива, че все пак и тази година ще успея да си дойда в Бургас!
За да е пълно щастието ми трябват контакти на най-безболезнената кола маска в Бургас (за интимна зона, последния път много ме боля и искам да пробвам другаде), най-добре шугаринг...ако не, поне да не е с ленти,
И също искам да ида на педикюр, но не просто да ми направят ноктите красиви, а да свалят всичката мъртва кожа, включително пети, между пръстите...
Благодаря предварително :* Весело лято!

# 680
  • Бургас
Скрит текст:
Аз не хваля нашата английска, вярно е, че нивото е паднало, но ходят на уроци заради сертификатите, които са съвсем различен формат от това, което нашите упражняват, не да доучват английски. Ние ходихме заради Кеймбрич сертификата, с който се кандидатства в чуждите вузове.
Нивото на езиковите съвсем не  е това което беше преди 30 години. Тогава имахме подготвителен клас, а в самия му край буквално сънувахме на испански. Но нямаше как да е другояче, като от 07:30 до 19 часа бяхме на училище. Онази занималня беше задължителна, тя няма нищо общо със сегашната. А след като се приберяхме вечер тепърва доучвахме думи и други предмети.
За щастие английската ни е желание след IT и испанска, но тя английската не ни е фактор. Той английски знае на ниво нейтив "ей така от въздуха", както се изрази една позната. Баткото и други деца завършиха френска и имам база да сравнявам преди и сега.
В случая където и да го запиша ще е грешка, защото знае повече от колкото трябва по английски и програмиране, а не съм сигурна, че испанския ще му легне на сърце. Но водещо е да се чувства добре в следващите пет години и да е в свои води и приятели.

Мими да донесеш тръбите да смажа, преди да се пукнат от напъни.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 17:51 от Verano ®

# 681
UnoAni, нивото на едно училище го правят децата. Учителите се нагаждат и работят според тях. Миналите години в Гимназията за романски езици децата влизаха с много по-нисък успех, отколкото в ИТ-гимназията, Английска, Немска и Математическа. Включително на моето дете съучениците, които отидоха там, са деца, на които никак не им се учеше и в  Романските езици нещата станаха още по-трагични. Ама не защото гимназията е лоша, а защото такива са си децата. Идеята за испанския като език никак не е лоша, но ако живееш в София. Там е Испанската е една от най-престижните гимназии. В Бургас за съжаление въобще не е така.
За едно дете на тази възраст е много важна средата -- да общува с интелигентни и амбициозни деца, а не с калпазани. За това, разбира се, няма никаква гаранция, но е много по-вероятно да се случи в Математическата, примерно, отколкото в Автото.
Ако дилемата ти беше ИТ-училището от една страна, и от друга - Математическа, Немска, Английска - не бих се наела да давам съвети. Обаче като каза, че имаш предвид Романските езици - вече съм за ИТ. Първо, че детето ще е щастливо и мотивирано, второ - че ще бъде сред деца с общи интереси и амбиции в ИТ-сферата. Създават се приятелства и контакти, утре тези съучениците му ще му бъдат колеги.

# 682
  • Бургас
Verano, а защо вие ще избирате къде да учи детето. Оставете го то да си реши.

# 683
Ами бива да видите и този материал:

https://www.youtube.com/watch?v=KLs6seyZt2Q

Повечето, завършили английската, не знаят бъкет английски и определено тези от ПМГ знаят повече английски от тях. От момичетата, които предлагат стоки на изплащане по магазините, има завършили английската Simple Smile. Друг е момента, че ако в "по-просто" училище дипломата накрая ще ти е шестица, то на същите знания в ПМГ ще имаш най-много 5.
Чудя ви се как решавате, че немската и английската били престижни, а романската - не. Приятелка, завършила френската, има петцифрен доход на месец, в евро. Който си се развива, се развива, който си е посредствен и СМГ или  91 НЕГ в София да завърши, все тая.

# 684
Ха, ха, аз съм завършила СМГ, дали си се развивам?
Тук съм с две ръце за Математическа пред Английска! За романските езици не мога да кажа? Tired Face

# 685
Математическата гимназия в Бургас винаги е била № 1. И аз съм я завършила - преди 35 г. Simple Smile
Лошото и там, и в езиковите по мои наблюдения и мнения на познати е, че ако детето не усвоява много бързо и му трябва повече време, автоматично изпада от групата на отличниците и учителите не му обръщат внимание. Наблягат на супер отличниците, защото те им правят училищния рейтинг. Адски тъпо е, в Немската беше същата работа. Големият я завърши и за какво ли му беше, после Виа Германика и яко зубкане за сертификат, щото на Шпрахдиплом или както там се пише допуснаха други.
С малкия не допуснах подобна грешка, завърши си Механото без усилие.

# 686
Здравейте. Може ли някой да ми препоръча нефролог? Звънях на Миринчева, но не вдига. Четох за д-р Стамова, но виждам, че е в някакъв хемодиализен център зад Мол Плаза, в който май не преглеждат. Да знаете дали Стамова работи някъде другаде в момента?

# 687
  • Бургас
Балабанова вв МЦ "Николай Чудотворец" виж.

# 688
Много е тъпо да се правят грандиозни обобщения от рода "повечето, завършили Английската, не знаят бъкел английски". И аз съм я завършила тази гимназия, ама такъв бъкел не познавам. Или пък от успехите на едно дете да се правят заключения за цялото училище.
И даже съм работила като продавачка, докато бях студентка, както и другите ми съученици, които сега всички са много добре реализирани професионално, работеха като сервитьори и бармани, докато учеха висшето си образование. Ами нормално е да не станеш директор, веднага след като завършиш гимназия - която и да е.  Системата ни е такава, че без висше образование, все едно нищо не си учил.
Обаче и преди, и сега Английската винаги е събирала много хейт. Не знам защо е тоя напън все с нея да се състезават.

Повечето, завършили английската, не знаят бъкет английски и определено тези от ПМГ знаят повече английски от тях. От момичетата, които предлагат стоки на изплащане по магазините, има завършили английската

# 689
  • Бургас
GG_BG, сигурно има защо, което е жалко, защото по мое време нивото беше много високо.Яд ме е за всички училища, не само за езиковите.Какво беше навремето строителен , какво е сега.

Общи условия

Активация на акаунт