Къде в Бургас? 58

• 51 559
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Точно така... двама вкъщи са завършили английската и двамата чудесно реализирани /малката даже още като студентка/, който учи, учи, който не учи и в японската да го запишат все тая. Като цяло образованието навсякъде е съсипано, за жалост...

# 691
Написах си мнението и като човек, минал през системата на преподаването. От 2002 г., когато въведоха малоумието "13-ти клас" и махнаха специалните предмети от балообразуващите, после и с матурите, нещата вървят все по-зле. Големият беше в Немската от 2007 до 2012 г. и лично съм се разправяла със заместник шефката и с германката, която им водеше немския, и лично втората потвърди как усеща езика, но просто му трябва повечко време за постигане на висок резултат. Е да, ама това на някои не им изнасяше, щото се отчитаха на някакви германци уж за постижения и ниво на гимназията. Да не говорим какво се прави в училищата за привличане и задържане на ученици.

# 692
Да не говорим какво се прави в училищата за привличане и задържане на ученици.
Ми какво, пишат се тройки вместо двойки и това е...

# 693
  • Бургас
Не съм съгласна. Който не учи, не учи. Навсякъде го има това да пишем тройка за да избута. Все пак детето ходи на училище, полага старание, защо трябва насила да го изхвърлят от системата? Малко ли са ни циганите?
Наемала съм достатъчно непълнолетни от английска, испанска и дори руска и смея да твърдя, че децата знаят на много прилично ниво езика. А лятната работа им идва като допълнителна практика. Само от френската децата на въпроса "кой ти е по-силния език?" отговарят с английски. Донякъде е разбираемо, френският не е лесен, но не и невъзможен за научаване. Необходимо е желание просто. Вярно е, че навремето със занималнята усвояването ставаше много по-лесно, но и сега имам близки деца  научили френски, а вече учат във Франция.
По-скоро дилемата заради която отворихме този разговор е за да насочим децата там където ще им е най-добре от към среда и интереси. Навремето исках да уча в спортното, радвам се че ме побутнаха към езиковата нашите.

# 694
  • Бургас
Да ви отклоня леко от темата временно Simple Smile Някой знае ли какво е работното време на гишетата за документи в 5-то РПУ?

Благодаря LU4IQ Hug

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 20:10 от bradata

# 695
Да ви отклоня леко от темата временно Simple Smile Някой знае ли какво е работното време на гишетата за документи в 5-то РПУ?

От RU05 ODMVR Burgas

Всеки делничен ден от 08.30 до 17.30.

# 696
Едно момиче питаше за педикюр. Препоръчвам https://www.facebook.com/search/top?q=%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D … e%20studio%20dafi - Пламен Лазаров. Само при него ходя, прави идеален медицински педикюр.

# 697
  • Бургас

Благодаря LU4IQ Hug
От 12:00- 12:45 е затворено за дезинфекция. Така поне беше преди около месец.

# 698
Знаете ли къде се намират безплатните чадъри на централния плаж. Има ли изобщо такива и може ли да се вреди човек, за  през седмицата става дума. Не съм ходил на плаж в Бургас досега.

# 699
Всички чадъри на Северния и Централния плаж в Бургас са безплатни, изключения правят тези, които са пред заведения и там искат консумация. В събота в към 8,00ч. на северния плаж бяха останали малко свободни безплатни чадъри и шезлонги, предполагам, че през седмицата има повече свободни.

# 700
  • Пловдив
Здравейте, отново!
Пристигнахме в Бургас. Апартаментът много ни хареса, чист, подреден, с всички удобства, които ни трябват. Има дори продукти от първа необходимост - сол, захар, чай, кафе, сок... До плажа са ни десетина минути, направихме си разходка вече.
Може ли да ми препоръчате заведения, в които да обядваме след плаж?
И има ли някъде капанчета или нещо подобно откъдето можем да си вземем готови скариди за вкъщи?
Благодаря предварително Simple Smile

# 701
Здравейте, да сте виждали някъде по магазините от новата Активия а роза?

# 702
Здравейте, да сте виждали някъде по магазините от новата Активия а роза?
В магазин Анета има такива

# 703
  • Бургас
Здравейте, отново!
Пристигнахме в Бургас. Апартаментът много ни хареса, чист, подреден, с всички удобства, които ни трябват. Има дори продукти от първа необходимост - сол, захар, чай, кафе, сок... До плажа са ни десетина минути, направихме си разходка вече.
Може ли да ми препоръчате заведения, в които да обядваме след плаж?
И има ли някъде капанчета или нещо подобно откъдето можем да си вземем готови скариди за вкъщи?
Благодаря предварително Simple Smile
Добре дошли и приятно прекарване Simple Smile. От плажните заведения /не че навсякъде сме сядали, а и тази година има доста нови/, харесвам Тортуга за морски неща. Препоръчвам също Chef point street food - павилион е, с изключително вкусни и различни от масовката неща, до високите пилони със знамената.

# 704
Търся да купя детска бяла тениска от пилиестър или полиамид,НЕ от памук!

Общи условия

Активация на акаунт