Отговори
# 405
  • Кърджали
Мики, да са ти сладурите. Много сладки деца.

# 406
И аз това си мислех, Кате. В Птичката имаше много импровизации от актьорите. Смятам, че и при нас има доста такива, но това постоянно вмешателство на феновете или по-скоро слушането на техните желания е грешно. Сигурна съм, че са имали ясна идея как да се развие сериала и линията, която щяха да следват е била начертана, но сериала натрупа огромна фенбаза (дори това не е достатъчно да опише мащабите) и за да я задържат започнаха да им слушат желанията и много сюжетни линии останаха незавършени или нелогични.
Аз се сещам за един пример - Еда и Серкан когато се разделиха, заради бабата (точен номер на епизод не се сещам), Еда му каза много тежки думи и то такива, в които той самия се обвиняваше много дълго време. Че Еда ще вижда в лицето му родителите си, няма да може да го погледне и т.н. и се очакваше (и то и така беше, де), че него много ще го заболи, защото едно е да предполагаш как се чувства Еда спрямо инцидента с родителите и и да се обвиняваш за това, друго е тя да ти го каже в лицето и то точно с думите, които ти го мислиш. Очаквах Серкан да е наранен, да е студен, да я отбягва известно време, тя да го гони, защото се е осъзнала и ми се струва, че това е бил и замисълът. Обаче феновете пощуряха и в следващия епизод Серкан за нула време и прости, все едно са се скарали кой да измие чиниите,а не за реалната причина, та и кекс правиха и предложение за брак имаше. Не, че не съм доволна от развитието като голям фен на ЕдСер, но ми се искаше Еда да премисли всичко, което каза на Серкан и не само да съжали за думите си, но и да му покаже, че съжалява. Тя винаги е настоявала той да и се извини, когато я нагруби, но когато тя го направи май нямаше нищо такова. Мисля, че всички ние сме така понякога просто искаме да чуем думата "Извинявай".
Много се отклоних от темата май, но исках да покажа как нещата се разминават, заради фенските нагласи как понякога възможностите за стойностни диалози каквито имахме в началото се пропускат.

# 407
... ще си почакам за сватбата, но да ви покажа какви сватбари си намерих Stuck Out Tongue Winking Eye
https://twitter.com/i/status/1354750484104548353

# 408
  • Пришълец
Мики, големи са ти сладури наистина Heart

Бърборанке, по-добре не бих могла да го кажа Hands Clap Споделям напълно мнението ти.
Аз малко да си поразсъждавам за недовършените истории на преждевременно занулените персонажи:
Скрит текст:
1. Каан - според мен той беше замислен като злодеят в историята и имаше много хляб в него. Окей, не сполучиха с актьора, избран за ролята, това беше причината да го уволнят. Въпреки това смятам, че беше грешка. Актьорът не беше толкова зле, с подходяща режисура и повече тренинг, щеше да се справи с ролята. Защото в този образ имаше смисъл. Били са приятели със Серкан в детството, между бащите им се е породил конфликт и сега син отмъщава заради баща си. Каан можеше да спретне големи пакости в професионален план, да разберем повече за конфликта между бащите в миналото, дори можеха да припишат на баща му вината за срутената къща, в която загиват родителите на Еда. В последствие можеха да избелят образа му благодарение на Мело. Вместо да го играе влюбена глупачка, можеше да го промени към добро. Щеше да е сладко, готин мъж като Каан да се влюби в обикновено момиче като Мело. Абе... имаше възможност за доста сюжетни линии покрай Каан. Ама не било писано. Wink
2. Ефе - с или без Каан в сериала, ролята на Ефе остана да виси във въздуха. Общо взето, той дойде, за да купи акциите на Селин, да проучи какво се случва и да доносничи на бабата. Лошо няма. Но и в този образ имаше хляб. За мен беше повече положителен отколкото отрицателен персонаж. Това със саботажа на покрива беше напълно безсмислено и излишно според мен. Можеха да го вкарат като поставено лице на бабата доста по-рано, без да разкарват Каан. Ефе хем е дразнител за Серкан, защото е коренната му противоположност, хем се превръща в ментор на Еда. В последствие можеше той да балансира бабата и да помогне за оправянето на отношенията между баба и внучка. Имаше възможност да го развият, да разкажат какво се е случило в детството и младините му, как се е запознал с бабата, кое ги е сближило и т.н. Например, след смъртта на сина й Семиха среща Ефе, който е сирак, и тя го отглежда като свой син. Нещо такова. Можеха да го залюбят я с лелята, я със Селин. Поредният пропилян образ според мен.
3. Селин - от самото начало трябваше да решат лоша ли ще е или добра. А те я направиха патетична. Образът й нямаше кой знае какво развитие и затова в един момент стана безинтересна. Имаше възможност за много повече. Личи си, че Биге е добра актриса. Дали в посока положително развитие или в посока отрицателно, няма значение.
4. Алптекин - най-голямата издънка на сериала, ако питате мен. Вместо да задравят връзката баща / син, направиха от Болат старши абсолютно мекотело. Така се подиграха с този образ, че чак ме хваща яд. Според мен абсолютна грешка беше, че образът му зави в такава посока и приключи така безславно. В главата ми има хиляди варианти за съвсем друго развитие, а и според мен се нуждаехме от един силен мъжки образ. На възрастен мъж имам предвид.
5. Бабата (Семиха) - второто най-голямо разочарование за мен. Тук имаха перфектния злодей. Можеше да направи много по-големи бели. Да пристигне с мардинските нрави, да създава смут и едновременно смях, да доведе жених на Еда, да изнудва и дразни всички, а междувременно да се разбере, че Болат нямат вина за инцидента и тя да се промени към добро. Можехме да видим създаването на връзките между майка и дъщеря (Семиха / Айфер) и баба и внучка (Семиха / Еда). Даже тук още повече ми се връзва Ефе да е с лелята. Той можеше да помогне на семействата Йълдъз / Йълдъръм да се сдобрят.
6. Шеф Сашо, Балджа и прАнсе - Шеф Сашо ми е излишен. Балджа също. Хайде, Балджа можеше да се появи временно, като нов дразнител между Еда и Серкан, ако Селин беше завила в положителна посока. Сеймен пък трябваше или да е сериозен претендент за ръката на Еда, чийто образ в последствие да развият, или поне да ги бяха събрали с Балджа (и двамата временни образи, дразнители за кратко, събират ги и ги махат).
7. Фифи - вместо да я ползват за статист, можеше и тук да измислят нещо. Дали да се окаже някаква братовчедка на Еда (заради еднаквите фамилии), или с нещо друго да допринесе за сюжета.
8. Ердем и Лейля - ако ще го играят само комични образи, трябва хуморът да е по-добре замислен и все пак да има някакъв смисъл от тези герои. Както беше Корай в Любов под наем. При нас Сейфи е нещо подобно. Присламчили са го към Айдан и динамиката между тях е супер. Но двойката Ердем / Лейля ми е някак си слаба и понякога се чудя какво правят в сериала. Лейля поне има смешни сцени със Серкан и му помагаше по едно време с Еда, докато Ердем е абсолютен паразит и дори не ми е смешен. А си личи, че актьорът има потенциал за комична роля.
9. Бащата на Пъръл - разбрах какъв е замисълът, но не се получи добре. Не беше смешно. Нито интересно. И тук можеше да се измисли нещо доста по-добро, ако са имали нужда да запълнят епизодите с нещо.
10. Енгин / Пъръл и Ферит / Джерен ги развиват г/д добре, но може още. Често сцените с тях ми стоят някак претупани, недообмислени и като пълнеж.

Спирам дотук. Изписах всичко това, не за да се правя на сценарист или да мрънкам, въпреки че в главата ми има много сценарии за развитие на всеки един от горепосочените образи. А за да се аргументирам защо мисля, че най-големият минус на сериала ни са второстепенните герои.
Имаме страхотна главна двойка. Но те не са достатъчни за един добър продукт. Всъщност историята на главната двойка в съчетание с историите на второстепенните персонажи правят един сериал добър или не. В нашия случай, нека си признаем, успехът на сериала се дължи на ХанКер. Затова разбирам всички хейтъри, които казват, че сериалът им е скучен, че няма интересни сюжетни линии и всичко се върти около ЕдСер. Ами прави са. Ако не бяха Ханде и Керем, надали сериалът щеше да продължи толкова дълго и надали ние тук щяхме да го гледаме с такъв захлас.
Скрит текст:
Жалко е, че сценаристите лежат на това. Защото сериалът е замислен много модерно, различно и историята има потенциал. [Просто трябва по-добре да обмислят всичко, цялостната картинка. Вероятно са доста притиснати от рейтингите и това е причината за повечето грешки / пропуски в сценария. Наистина им стискам палци и се надявам занапред да успеят да напишат най-доброто, на което са способни, за да останем удовлетворени и сериалът да бъде успешен въпреки пропуските досега. Simple Smile
Безсмисленото вкарване и изкарване на нови персонажи, всички пропуски или смешките в последно време, които ме карат да се чувствам глупаво,  успявам да ги преглътна и не ме дразнят именно заради ЕдСер. Това ми е първият сериал, който гледам в реално време, може да ми е и последния, но емоцията която ме накараха да изпитам няма да я забравя. А в темата открих страхотни съмишленички във ваше лице Purple Heart Удоволствие е дори само да ви чете човек.

# 409
Всеки ден попадам на нови колажи, които ме развеселяват. Trollface

Ново

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 15:27 от midnight__sun

# 410

"Началото"

# 411
Това промо снимките ли са?

# 412
Мислех си, нямам нищо против Серкан да се появи със Селин, да каже, че ще се женят, че си искат холдинга от Еда. Амаааа, ама след епизод -два Еда да се окаже бременна - и Серкан ще не ще да трябва да прекарва повече време с Еда Hands Pray и да си върне паметта Revolving Hearts

Мисля, че една нежелана бременност от Серкан на този етап - ще ги държи заедно като двойка, по-добре от това, че са основните акционери в холдинга, поне докато Серкан пак се влюби в Еда.

Една бременност може да е като ненарушима връзка за няколко месеца, както беше договорът за годеж - уж и двамата не искаха да са заедно, уж не се понасяха, ама и двамата имаха нужда от този договор и накрая се влюбиха...

Дори не е нужно да разделят Серкан и Селин, може договорката между Серкан и Еда да е - Серкан само да признае детето.... ама междувременно Серкан да се влюби пак в Еда - и да зареже Селин на сватбата Smiling Imp и да се събере с Еда по-нататък...

Предпочитам нещо подобно вместо Еда с приятел от детството да кара Серкан да ревнува, а Серкан с приятелката си от детството да се опитва да изгони Еда от холдинга, карайки я да страда виждайки го със Селин.

# 413
Да, от 29 еп.
Ето го и озета

# 414
  • София
Тададам. Объркана съм. От снимките изглежда, че ще имаме нова двойка - СелДен. Селин и Дениз. Simple Smile При Еда и Серкан погледите казват много. На първата снимка Серкан изглежда умислен и объркан, но и омилостивен, в никакъв случай враждебен. На втората Еда го гледа изплашено и някак умоляващо, а той изглежда се усмихва, изглежда добре настроен. Хм... Тотално ме объркаха тези снимки. А може ли Дениз и Селин също да се познават отнякъде??

# 415
Озетът на турски, който с гугъл транслейт е обнадеждаващ.
Скрит текст:
Serkan’ın uçağı İtalya’ya iş için giderken kaybolur. Eda gelinliği içinde perişan bir halde yere yığılır. Düğün için toplanmış olan herkes şaşkınlık ve korku içindedir. Uçağın düştüğü kesinleşir ama Serkan ortada yoktur.

Kaza sonrası Eda için Serkan’dan iyi haber bekleyerek geçen acı dolu günler başlar. Serkan’ın kaybı herkesin hayatında derin yaralar açmıştır. Onun yokluğunda Eda, Serkan’ın arkadaşları ve Aydan da merak ve acı içindedir. Birbirlerine destek olarak hem özel hayatlarını sürdürmeye hem de Artlife Mimarlık’taki işleri aksatmadan sürdürmeye çalışırlar.

Sonunda Serkan geri döner. Hem de yanında tanıdık biriyle. Sağlığı yerindedir ama geçen süre içinde hayatında çok şey değişmiştir. Bu değişimler Eda’yı derinden sarsar. İnsanlar şaşkınlık içindeyken Eda bu değişim karşısında direnç göstermeye kararlıdır.
Утре ако имам време ще си пусна първи епизод отново и в събота ще търся приликите, явно ще има много.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 15:39 от Есенна магия*

# 416
  • София
Е, озетът още повече ме обърка - ще имаме ли амнезия или няма да имаме? Защо Серкан се е променил, какво се е променило? Къде е бил през тези два месеца, защо не се е върнал по-рано? Какво се е случило, защо изчезна? Селин откъде се появи? Абе... лично аз се чувствам объркана, но в никакъв случай девастейтната след озета и снимките, по-скоро съм любопитна. Вторият фраг беше гаден наистина, но озет + снимки ме успокоиха някак си, без да издават нещо съществено. Simple Smile

# 417
БРО, и аз като теб  се чувствам. Като видях снимките и прочетох озета си отдъхнах. Нищо не е толкова безнадеждно, колкото изглвждаше. Нашето момиче няма да се остави така лесно и ще се бори за любовта. ❤ Задавам си същите въпроси и нямам търпение да намеря отговорите им в събота вечерта.

# 418
Еда е тъжна, покрай нея и ние този епизод. Вярвам,че без бой няма да се даде. Другите да му мислят.

# 419
  • София
И аз съм тотално объркана, според превода от руски език (такъв намерих най-бързо) "Накрая Серкан се завръща. Освен това, с някой познат. Здрав е, но с течение на времето много се е променило в живота му. Тази промяна дълбоко шокира Еда. Докато хората са шокирани, Еда е решена да се противопостави на тази промяна. "

Всички в интернет-пространството заложиха на амнезия, според този текст обаче, амнезия няма! Какво би могло да промени един човек в рамките на два месеца тогава, при това се говори за промяна, която силно шокира Еда, т.е. много сериозна?

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 15:49 от nrgmama

Общи условия

Активация на акаунт