Мъжът ми е идиот?

• 13 928
  • 159
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Нали жените не обичате стиснатите мъже!?
На ви сега широки пръсти.

Ама мненията се менят според темата. Като лопата за пици.
Айде, макиавелщина...
Четеш казуса като дявола - евангелието. Баш фурнаджийската лопата си тук
На пръв поглед, може би.
На по-дълбок поглед, да разгледаме следния казус.
Преди връзка, жена има 2 кандидата. Единият е тоя типаж, другият има финансова култура и не харчи безогледно, при равни други условия.
Харчещият безогледно ще изглежда по-приятно. И това, на ниво подсъзнание. Просто изглежда силно.

И от житейския опит се вижда закономерността. Сега, че тоя типаж рано или късно се издънва, издънва се. Че се издънва редовно и безкрайно, издънва се. Но такъв се харесва и такъв е популярен. За това спор има ли?

И дори не съм приложил аргументи, че често хората реагират еднотипно в различни области. И ако във финансите не мисли и действа импулсивно, такъв е и в други области. И разбира се, и в другите области това изглежда много секси и силно. Без непременно да е рационално и наистина да има някакъв ефект и идея.

# 61
Вземи си богат любовник, да ви изплати заемите. Умът няма значение.

# 62
Еее, много изфабрикувана тази формула, Тангра.
Както ти го описваш - харчи или защото има, или безогледно.
Нормалния човек не си затваря очите за безогледния вариант.

В темата с муньовците имаше един, който с голяма радост направил подарък на жена си - опакован в кутия и с панделка, стария му телефон, защото той си купил нов. При това подаръка бил коледен или нещо такова и изненада.
За това говорим, не безогледен, ми безкрайно безочлив, това е примера в темата.

# 63
  • София
Като ви отърва си падате по "нормалния човек". Като ви отърва е, "най-по-по-най-попо-най" пича.
Ясно, че както е така описано всеки ще разбере, че не е нормално.
Само дето често, малко късно се разбира.

# 64
Тангра, не са ли и мъжете така. Уж търсят чувство за хумор, усмивка, разбиране, характер, ма как мамаму това никога не го намирате във физически непривлекателни жени?

# 65
  • София
Тангра, не са ли и мъжете така. Уж търсят чувство за хумор, усмивка, разбиране, характер, ма как мамаму това никога не го намирате във физически непривлекателни жени?
Аз това никога не съм го крил. А дори и тук във форума, където трябва да се спазва благоприличие, ако описвам харесваната жена, започвам със "като изключим обективните не-политкоректни белези" и чак тогава минавам на усмивката Simple Smile
Нещо повече, не знам да е някаква тайна, че се харесва женската физическа красота. Ти направо откри табуто на века Simple Smile
Та тя цялата световна индустрия се върти около това. И за жените и за мъжете. Смислена и безмислена. Тунинги и козметики, дрехи, рокли, бижута. Скъпи играчки за мъжете, в чийто реклами са снимани красиви жени. Нищо чудно и в рекламите на тоя телефон, който породи темата да има разхождащи се красиви жени, облечени (съблечени) предизвикателно.

А и по същество това е аргумент тип "А защо, вие, биете негрите!?"
Не е по темата, нито оборва предния аргумент.

# 66
  • Най-красивата страна
Права си.
Безотговорен идиот.
Не може ли да върне или продаде въпросния телефон и с парите да покрие част от задълженията?

# 67
  • София
Ми не, Тангра. От зодия ли е, инстинкт ли е, характер ли е, но аз никога не съм харесвала мъже, които харчат безотговорно.

# 68
Еми какво се правиш на възмутена девица тогава, Тангра, че жените си били гледали интереса

Цитат
Нали жените не обичате стиснатите мъже!?
На ви сега широки пръсти.

Ама мненията се менят според темата. Като лопата за пици.

На това лицемерно обобщение отговарях, а не на обясненията за неподходящите мъже. Който не обича стиснати мъже, малко от малко гледа от къде му идват парите на тоя човек и дали след харченето има хляб в края на месеца.

# 69
Танграта, жените може да мразят стиснати мъже и да харесват щедри такива, но "щедър" значи даващ пари за другите (в конкретност и частност за ухажваната жена), а не пилеещ пари за себе си. Второто не е щедрост по никоя дефиниция. Та има лек нюанс, както обикновено. Харчещият за себе си е егоист и пак може да е стиснат по отношение на семейството.

# 70
  • София
Едно проблемче, което забелязвам при мои познати, щедри мъже. За децата си са щедри, за жените не чак толкова, обаче за приятели...опа дай тука 3 бона...щти ги върна, когато мога...

# 71
  • София
Аз спирам. Но мога и да продължа в тоя дух.
ЧС, твоят аргумент се оборва абсолютно по горния начин. Жените обичат егоисти и такива, които харчат за себе си. Докато се впечатляват преди свалката, разбира се.
А после, ясно, че е ясно, че е станала грешка.
Щото инстинктът няма как да разбере, че ако харчи много за себе си, дали е защото няма пръсти, или защото има "за всички". Такива дреболии убягват на инстинктите. Задействат се от сравнително прости сигнали. Там няма логика, освен на едно, единствено ниво.

# 72
В колко теми се пише как мъжът трябва да плаща общите почивки, да плаща ресторантите, да прави подаръци, вкл. и скъпи такива. Който отказва тези неща веднага бива обявен за стиснат, следователно не става. Факт е, че мъж като този би тръгнал да прави гореизброените неща без проблем, би се правил на баровец и съответно ще бъде харесан и жената ще се чувства обичана и обгрижвана. Проблема идва обаче по-късно, когато свият семейното гнездо, че този същия мъж няма как изведнъж да се промени и да започне да има финансова дисциплина. И съответно стигаме до казуса на авторката- дългове, кредити, необмислени покупки, в резултат глад и мизерия за семейството.
Просто факти и наблюдения.

# 73
Аз не съм прочела всички теми, признавам, но при харчовете на мъжете за почивки, ресторанти и т.н. надали съфорумките са имали предвид да са заплатени със средства от кредити. Искам да кажа, че ако той има възможности(без кредити) и желание да плаща тези неща, ако се оженят няма нищо да се промени.
П.С. Не смятам, че мъжа трябва да плаща за всичко, или че е длъжен да издържа жена си напълно(освен ако обратното не устройва напълно и двамата). Просто не намирам връзка в тезата на rf22 и Танграта.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 14:01 от Toscana

# 74
  • София
Ами тезата е точно същата!
Га плащат и всичко е розово, да си отваряте очите отде идат парите. Дали не са от кредити.

Сега се сещам, истински случай, предадено от приятел, а той го знае от друга приятелка.
Меркантилна дама се жалва: Едно време беше лесно, гледаш колата и ако е скъпа, мъжът е богат. А сега не е ясно. Може да я е купил на лизинг.

Общи условия

Активация на акаунт