Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 33 321
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • Близко съм
Да , това ми е мисълта как да го впиша като виждам има и готови молби написани, най-различни вариации виждам. А ми е за първи път. Благодаря ви.

# 76
  • Бургас
А защо не говориш направо с работодателя си? Може би той има готова банка и ще се разберете по какъв параграф ще напуснеш и как ще се процедира с неизплатените отпуски.

# 77
  • Русе
Да, и при нас има готови бланки. Давам на работника да попълни, но първо са разбират с шефа на 4 очи как ще напусне, веднага ли с предизвестие ли. Ако е голяма фирма и няма възможност да се говори с работодателя, тогава със сигурност има молби за напускане при ТРЗ-то.

# 78
В молбата пишеш следното:

"Моля на основание чл. 325 ал.1 т.1 да ми бъде прекратен трудовия договор по взаимно съгласие считано от ..................
В случай, че молбата ми не бъде удовлетворена, същата да се счита за отправено предизвестие  на основание чл. 326, ал. 1 от Кодекса на труда."

Ако работодателят не се съгласи да те прекрати по взаимно съгласие, ще трябва да отработиш предизвестието, което обикновено е 1 месец /трябва да си провериш в договора/. Ако не искаш да го отработваш, дължиш обезщетение на работодателя ти в размер на една брутна заплата. Разбира се, винаги можеш да си вземеш и болничен, докато тече предизвестието. Срокът му не се удължава с дните на болничния.

# 79
  • Близко съм
Благодаря ви от цялото си сърце за съдействието.
Ще звънна на счетоводителката, да ми прати ако имат готови. Той в момента отсъства и затова няма как да разговаряме.
И до колкото разбрах 12 месеца трябва да съм направила, за да се регистрирам на борсата?

# 80
Благодаря ви от цялото си сърце за съдействието.
Ще звънна на счетоводителката, да ми прати ако имат готови. Той в момента отсъства и затова няма как да разговаряме.
И до колкото разбрах 12 месеца трябва да съм направила, за да се регистрирам на борсата?
Трябва да имаш отработени 12 месеца от последните 18, не е задължително да са при един и същи работодател.

# 81
  • София
Здравейте, дали имате информация каква е средната заплата на длъжност подбор на персонал, в сферата на човешките ресурси? Става въпрос за София, някаква ориентировъчна сума, много противоречиви мнения чувам около себе си, а ми е отправено такова предложение, искам да съм подготвена..

# 82
Досега не си ли била на подобна длъжност? Не се заяждам, просто се опитвам да разбера въпроса правилно.

# 83
Здравейте, дали имате информация каква е средната заплата на длъжност подбор на персонал, в сферата на човешките ресурси? Става въпрос за София, някаква ориентировъчна сума, много противоречиви мнения чувам около себе си, а ми е отправено такова предложение, искам да съм подготвена..

Защо не разбереш сама, стигни до момента, в който ти изпращат оферта и трябва да я одобриш/отхвърлиш до 2-3 дена. Нямам си и на представа, но не по-малко от 1200лв

# 84
Доколкото си спомням и работодателите вече не издават УП-та и цялата информация директно си е в НОИ
Само за периоди след 2000 година. За периодите до 31.12.1999 г. се издават УП форми.

# 85
  • София
Не, не съм била на тази длъжност.
Ще стигна и до момента, в който ще разбера от работодателя скоро предполагам, просто ми беше интересно, защото чувам противоречиви отговори в обкръжението си, та затова реших да питам тук Simple Smile ако някой ориентировъчно може да каже.

# 86
Може работодателя да иска да чуе цифра, очаквана заплата.

# 87
Може работодателя да иска да чуе цифра, очаквана заплата.
Но за да може дамата да каже очаквана заплата, трябва да има поне малко представа за нивата в сферата, а тя няма и затова пита.

Някой беше споменал 1200 лв., на мeн ми се струва малка тази сума.

# 88
Да така е, аз имах предвид същото Simple Smile

# 89
  • София
Едва ли е повече от 1500-1700 лв. Но за хора, които освен да разхождат токчета и да се държат високомерно и нагло, повече не бих дала. Съжалявам, но открито не харесвам този отдел и съм на мнение, предвид безброй примери, че който за нищо друго не става, става HR. Безобразно текучество имат, днес са тук, утре като ги потърсиш вече ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт