Любители на кучета - 113

• 30 650
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Сиви Арес има такива на предните лапи,аз също мажех с кокосово масло,ама спрях,защото на него му харесва и не спира да го ближе Joy То май като се замисля не съм виждала лабрадор над 2 години без тези по лактите,не знам точно какво се води и аз.
Абе страшни обяснения дадох Joy

# 106
  • тук-там
Иланг, пробиотик може да даваш месец, за по-добри и дългосрочни резултати. Бирената мая също е много добра при чувствителни стомахчета и за по-добро храносмилане. Нея можеш и повече време да даваш. Мъжът ми е доктор и не ти давам аматьорски съвет. С на Нък стомахчето все имаме проблеми, но напоследък е стабилен при тази превенция. Как е Шошко?

# 107
Скоро не съм показвала една пораснала Сара

# 108
Стела само за щипкане е тоя задник на Маги 🥰
Деспи а представяш ли си аз като трябваше да събера и изхвърля постелката какво ми е било. Всякакви такива гадинки са му ужасно гнусни, а моя взел че ги излапал с някаква мърша. 🤢 Добре, че отдавна спря с тия изпълненияю
Коте как бих си ги взела всиките бишкотки, само да си стояха такива малки 🥰
Иланг стискаме палци да му мине на Саско неразположението и да вземе да се спре с тоя боклук вече 😁
denityty въпреки, че и двете ми кучета са мелези, аз лично съм против продължаването на тази порочна практика и то единствено от гледна точка на това, че за тях намирането на дом е ужасно трудно. Дори и без пари да се дават, хората си търсят породисто куче.
Аз обмислям какво да правя, но четох, че за женските е важно поне веднъж да родят иначе имат здравословни проблеми, а неискам да я кастрирам.
За съжаление си права в интрюерес на истината и аз исках ако някой ден имам куче да е породи сто, ама като видях Чери и си я познах🤣😜

# 109
denityty, да ме прощаваш, ама като го чуя това "хубаво е да роди поне веднъж женското куче" и направо ме втриса! Rage  Абсолютен мит е това! Уви, за съжаление все още има ветеринари от по-старото поколение, които вярват и съветват пациентите си да направят точно това. Ако животното не е родословно и няма да се развъжда е силно препоръчително да се кастрира при това колкото се може по-скоро. Една камара болести и чудеса ще си спестите и вие, и животинката. Можеш да прочетеш доста информация по темата в интернет...
Ето малко по темата, за който не му се рови да се информира:
При домашните любимци, които не се отглеждат с цел разплод и получаване на потомство, кастрацията е важна за тяхното здраве и ние я препоръчваме особено в млада възраст. В най-добрия вариант тя трябва да бъде извършена преди първото разгонване (6-7 месеца) и това е обусловено от доказаните научно ползи, които води след себе си:
- намалява риска от развитие на неоплазии на млечните жлези. Кастрацията преди първото разгонване намалява риска от развитие на тумори на млечните жлези до 0.05%, след първото разгонване до 8%, след второто до 26%, а след това кастрацията на практика не влияе на риска от - развитието на тези тумори
- елиминира риска от възпалителни процеси на матката (пиометра)
- елиминира риска от развитие на цисти на яйчниците
- елиминира риска от съпътстващото понякога с разгонването изпадане на влагалището и вагинална хиперплазия
- отстранява съпътстващото с разгонване поведение и кървене
- елиминира възможноста за нежелана бременност и усложненията свързани с трудно раждане
- осигурява контрол на наследствено обусловени заболявания (тазобедрена дисплазия, луксация на колянното капаче)
- осигурява по добър контрол при лечението на някои ендокринни заболявания (напр. диабет)

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 16:29 от Stella Docheva

# 110
  • о`майна лунна нощ е
Аз обмислям какво да правя, но четох, че за женските е важно поне веднъж да родят иначе имат здравословни проблеми, а неискам да я кастрирам.
За съжаление си права в интрюерес на истината и аз исках ако някой ден имам куче да е породи сто, ама като видях Чери и си я познах🤣😜

За женските НЕ Е добре да родят поне веднъж.
С най-добри чувства моля да се прочете повече, и по-нови изследвания и статии по въпроса, както и прогресията на популацията след едно едно такова раждане и нулевия контрол над поколението.

# 111
Моята вет казва, че сле д първото разгонване е хубаво да се кастрира.

# 112
Здравейте, мами и татковци! Имам въпрос към гледащите дворни кучета. Как се справяте с дните, когато се налага да отсъствате? От време на време трябва да пътуваме и оставяме кучана сама за ден-два, а не винаги има човек, който да я храни. Не ми се иска хотел - притеснявам се да не се стресира. Все пак не си е на нейна територия. Някой ползвал ли е автоматична хранилка?

# 113
denityty, недей, недей моля те и ти да съдействаш за увеличаването на морето от безпородни кучета, които кой знае дали някога някой ще гледа и ще се грижи за тях подобавящо. Момичетата нагоре са ти казали, че това да роди кучето поне веднъж е мит и че като кастрираш кучето си можеш да му направиш само добро.
Напълно съм съгласна със Сиви, че тази практика е редно да бъде спряна, защото толкова много същества страдат от това. И тя може да бъде спряна само ако хората се информират. Аз лично ужасно много харесвам една определена порода кучета и много искам да отглеждам техен представител, но за себе съм взела решение, че докато гледам кучета /надявам се цял живот/, то винаги ще са такива, на които мога да помогна  да живеят един по-добър живот. Кари е осиновена от обява във фейсбук от една жена, която търсеше дом за малки кученца , а Бела си я прибрах буквално от улицата. Кастрирани са и двете - Кари след второто разгонване /доста се помотах там, защото изпитвах невероятен страх за нея и все отлагах/, а Бела почти  веднага като я взехме, защото според мен ѝ предстоеше първо разгонване. Утре дори ще ѝ махат конците.

Снимка от преди малко Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 16:56 от Vanillа

# 114
Ще прочета пи темата, но мнението ми без да съм запозната чисто първосигнално, че рова с кастрацията не е нормално, и че да вземем и ние хорта да се кастрираме, Нооо не съм запозната и като винпрочетох има вярно в това  което пишете, ще прочета повече по темата, а и е рано да го мисля, просто ми е все едно без да ме пита никой да ме кастрира. Ще прочета по темата все пак това ми е първо куче, и ви се доверява на съветите, понеже повечето от вас гледат кучета отдавна, благодаря за съветите.

# 115
Оххх все едно слушам моя мм.Кучето го донесе щерката и естествено го гледаме вече 3 година.Станахме собственици по неволя,разгони се и понеже няма как да гледаме малки кученца,реших че ще я кастрирам.ММ се сърдеше ,трябвало да роди,но аз записах час и я кастрирах.Сега вече не можем без нея,вярно при нас е животинско царство ,но се справяме с всички.Дворните ни котки  са три женски и също кастрирани,около нас са, все едно имаме още три кученца.Така, че гледам животно и  се грижа за него както за  себе си.

# 116
  • София
Ще прочета пи темата, но мнението ми без да съм запозната чисто първосигнално, че рова с кастрацията не е нормално, и че да вземем и ние хорта да се кастрираме, Нооо не съм запозната и като винпрочетох има вярно в това  което пишете, ще прочета повече по темата, а и е рано да го мисля, просто ми е все едно без да ме пита никой да ме кастрира. Ще прочета по темата все пак това ми е първо куче, и ви се доверява на съветите, понеже повечето от вас гледат кучета отдавна, благодаря за съветите.
Не е като все едно да кастрираш себе си. По-скоро е като да си сложиш ваксина за предотвратимо заболяване.

# 117
  • Пловдив
Не се занимавам с лечебна дейност  /никога не съм се занимавала/, но съм чела публикации и коментари на колеги за "Козата Ани", д-р Мила Бобадова, че е част от
http://www.bavd.bg/membership/
Знам, че активно се занимава с дерматология и че е управител на клинка/килиники "Добро хрумване".
Не мога да имам някакво впечатление лично аз от качествата на клиниката или професионалистите там. Просто знам това име, като ветеринарен дерматолог.

# 118
Не се занимавам с лечебна дейност  /никога не съм се занимавала/, но съм чела публикации и коментари на колеги за "Козата Ани", д-р Мила Бобадова, че е част от
http://www.bavd.bg/membership/
Знам, че активно се занимава с дерматология и че е управител на клинка/килиники "Добро хрумване".
Не мога да имам някакво впечатление лично аз от качествата на клиниката или професионалистите там. Просто знам това име, като ветеринарен дерматолог.
Благодаря за препоръката... Уви, няма да се възползвам точно от тази клиника. Предишният ми булдог почина Август 2020 точно в прехвалената к-ка "Добро хрумване", тъй като три дни не успяха да поставят диагноза и лекуваха на сляпо... На третия ден душчиката ми се предаде, сърчицето й спря. Оказа се нещо често срещано при породата й, което великите специалисти там не успяха да открият на време, въпреки всички лекарства, изследвания, ехограф и т.н... Да не навлизам в подробности, че ми е болна тема и още ме боли сърчицето за нея Disappointed Relieved Но! съм се зарекла, че кракът ми с друго животно повече там няма да стъпи!

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 19:31 от Stella Docheva

# 119
Животните нямат нашата осъзната нужда от създаване на поколение, живеят си чудесно и са здрави когато са кастрирани. Дори и да беше породисто кучето ми пак щях да го кастрирам, а в случаят съвсем не съм имала колебания. Освен въпросът с породите се пренебрегва и друг аспект на безразборното развъждане - пренасянето на генетични заболявания и проблеми. Моята е с атопичен дерматит от раждането си, на лекарства е, които не можем да спрем защото сърбежът е ужасен Confused Отделно смятам, че леко кофти нрава, който проявява на моменти също е екстра, наследена от някой родител Grinning
Иначе нея я лекува др Бобадова. Аз съм доволна от професионализъм и отношение.

Общи условия

Активация на акаунт