Любители на кучета - 113

• 30 646
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Аз обаче се ядосах. Нали ви казах, че не им понася алфа спирита и мислех да го продам, те са изяли чувал някъде, Кая с него и преяде и сега какво получавам:

Поръчано е ноември, сега ли се сещат?

# 256
  • София
А вие ползвате ли миялната машина? Simple Smile
https://drive.google.com/file/d/1CLgSoTApHuxP79VBJDBv19jaQOZC2mt … /view?usp=sharing

Ужас, Хибискус!!! Как така продават нещо, което не е покрило стандарт за безопасност?? Направо не е за вярване, аз точно Зооплюс ги харесвам (харесвах?) много Sad И компенсация - заплатената сума. А за доктори на животинката, ами ако нещо трагично се случи... кой и как ще компенсира хората тогава?! Направо не знам какво да кажа Sad

# 257
Сега започват да ми се навръзат и нещата как от едно преяждане се оказахме на антибиотик Simple Smile
Нямам думи.. аз се ядосах много, но те зооплюс не са виновни до някъде, това е като да държа сметка на кварталната продавачка, че стока във вакумирана опаковка и в срок е некачествена. Получили са оплаквания явно, ако не ми бяха писали нямаше и да се осъмня, щях да мисля, че просто не им е понесла..

# 258
  • Пловдив
Действали са съгласно процедурата. Явно е регистриран проблем (микробиологично замърсяване) в дадена партида. Спират продажбата и уведомяват всеки по веригата.
Ако беше друга фирма - щяха да се снишат - кой разбрал, разбрал...
Хибискус, и двете ли имаха проблеми?

# 259
Да, Тара също изхождаше почти течно и големи количества. Кая беше много зле, но тя беше набарала и яла доста от чувала, разстроен стомах седмица време, първоначални само пробиотик давах, но ставаше по-зле, с антибиотика и смяна на храната се оправи.

# 260
mtz, дано всичко е наред и да са здрави дечицата 🍀 прекрасни са и двамата (пу-пу-пу) 🤗

За съжаление за чихуахуа отказаха изследване в Германия, породата не подлежи на такова, но изключихме всичко останало и стигнахме до MDR1. Много са странни и неприятни реакциите, особено на обезпаразитяващи... Аз водя кучетата само в ЦВК. С малката летя дори за ваксини, там са извършвани операция, кастрация, чистене на зъби... На голямата са й доктори от самото начало (още бяха “Анимо”), вдигали са я на крака след много тежки състояния. Само там срещам професионализъм, разбиране и грижи ❤ Когато не сме в София и се налага да се направи нещо- звъня на докторите ни, казват кое изследване и как да се проведе. Аз винаги съм директна, когато се налага да посетя друга клиника, казвам че всичко се консултира и одобрява от ЦВК, защото те се грижат за кучето и познават здравословното й състояние.

За всички лекарства- с повишено внимание, но си поглеждам и няколко файла за всеки случай. Най- кратък е този:

С какво обезпаразитяваш Мокка и Нъки?

# 261
  • Бургас
ToniShu, страшна миялна имате:)
Като зареждам машината, Елза е курдисана до нея и гледа да докопа и оближе всичко, което слагам.
иланг, страшна работа тоз твоя принц. Да се оправя бързо му желая!
марулета, нашата е същата. Имаме няколко съседки, които ги е страх от нея и умира да ги лае. Жената, която идва да чисти вкъщи, също я лае, но само ако съм вкъщи. Когато изляза и останат само двете, грам внимание не й обръща. Решила е явно, че ще ми е пазач...

# 262
Браво на сайта, че са си признали. Права е Иланг, че можеха да се спотаят и да си замълчат. Те и не са виновни за качеството на храната. Нали само препродават. Производителят има вина. Сега като се замисля, нашата храна седи в мазето с месеци. Уж няма влага и я затварям хубаво, но знам ли.
Това куче и само на ориз като е пак му е меко акото. Вярно, че с телешко малко меся, но то е минимално количество, само за вкус. Поне спря да се нахвърля на тревата и да повръща след това. Ще се наложи скоро да ѝ варам пак гранулите, че не мога да измисля освен ориз какво друго да готвя. Обича варени картофи, но някъде четох, че и те не са препоръчителни.
Иланг, този антибиотих Хари го пи като съвсем малка като лекуваха гиардията. Поне ако е това, ще се изчисти.

# 263
  • София
Аз пък съм ужасно анти-ЦВК настроена откак за малко да ми уморят кучето. Знам, че имат страхотен ортопед обаче. Явно навсякъде си зависи на кой точно доктор попадаш. И затова си стоим в нашето ГрийнДо - там дори новаците са били винаги старателни и аргументирани. И най-важното, при по-сериозни интервенции звънят да питат как е Буба, ако ние случайно забравим да им се обадим според уговорката. Антибиотик са ни изписвали може би 2 пъти за 4-те години при тях (или бяха 5, не помня вече), когато сме я оставяли за престой винаги е била в добро настроение като си я взимаме, и те винаги са възхитени колко е гушкава. И най-най-най важното - когато не са сигурни в нещо и само предполагат, хората си казват. Така се взима информирано решение от стопаните, според мен.

# 264
  • о`майна лунна нощ е
Цигане, как е положенето днес? Следя какво се случва и стискам палци да се прокара добре системата и да почнете с нормалното хранене.

Швепса се оказа в много близък контакт с болно от Гиардия куче в началото на годината. Бяхме три дни заедно в един апартамент, но не се налепи с нищо. В апартамента се бяха събрали три хайванчета и само едното беше дошло там със симптоми и ги появяваше, докато бяхме заедно. Бяха консултирали и ни успокоиха, че реално всички си го носели, но само слабите организми развиват болестта и имат клинични прояви. Факт е, че нито Швепс, нито другото куче, което е там не се разболяха, а болното куче от две седмици вече е ОК.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 14:54 от `ТуиГ

# 265
  • Пловдив
Днес не става от леглото, не яде. А явно гранулите са много ароматни, защото Томас прояви интерес към тях. Дори пробиотика, който е ароматизиран и овкусен - не го пие.
Звънях в нашия филиал на клиниката и се молих на нашата лекарка да го приеме извънредно, защото няма часове. В 17,30 ще ходим.

Сега се филмирах - в петък пи от купичка вода в клиниката. Дали не лепна нещо допълнително?

# 266
  • под тепетата
Не се филмирай с таз вода! Ох , да става 17,30! Според мен е за системи, поне да го оводнят, за да живне.

# 267
  • о`майна лунна нощ е
Днес не става от леглото, не яде. ...

Ей това никак не ми харесва. Моля те да пишеш веднага, щом имаш възможност.Хайванчето се мъчи повече от седмица, не е нормално.

# 268
  • Sofia
Саско,оправяй се бързо душице HeartHands Pray

# 269
  • гр.Варна
Иланг да пишеш веднага как е кучо.Наистина много време се мъчи вече милият.

Общи условия

Активация на акаунт