Любители на кучета - 113

• 30 636
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Прибрахме се.
Много дехидратиран е. От 18,5 кг вече е 16,8кг.
Д-р Стоянова ни спря оралния аб, който пиеше. Каза, че допълнително дразни, особено като е толкова раздразнен и не се храни нормално. Направи му кръвни изследвания отново. Сравнително добре са.
Направи му система оводняваща (в подкожно депо), сложи му инжекционен аб, вит В комплекс, аналгин и още някакви неща му набоде.
Остана само пробиотика да даваме и да се мъчим да хапва нещо. Всичко друго като орален аб,смекта, стоперол хидра и т.н - да го спрем.
Утре вечер отново на инжекция.
И тя каза, че ако има запушване следва и да повръща, защото запушването нарушава перисталтиката. Попитах за ехограф -  ако все пак решим да правим трябва да запиша специален час в другия филиал, защото това било много специфично и следва специалист да проведе ехографията. Но малко вероятно е да има нещо останало.

Саско след обяд е хапнал от ръката на малкия. Посъветва ни ако не иска гастрохраната-да му сваря само пилешко филе.
Това е от нас.
Благодаря на всички за подкрепата и за това, че ни мислите.Heart

# 286
Няма толкова ефективно средство, което отблъсква кърлежите. Каишката ги убива, след като се забият.
Ами това ми обясниха от Байер защото говорих с представителя тук в Бг,а той подаде рекламация към официалния сайт,дори попълвах една карта с въпроси...Та отговора беше че не трябва да се качват гадинките...Нашата се чешеше  и окапа козинката от зад на  бутчетата и ,само там имаше ухапвания.Та нито разбирам ,нито нищо и мислех да е по-доброто решение,нооо страдаше животинката ми.Ще видим тази пролет как ще се държат тези каишки,много бездомни котки и кучета има по града ни .Не пръскат и доста  стопани се оплакваха ,че дори центъра където е плочки, е пълно с кърлежи и бълхи.
Много се радвам за Саске,бавно и крачка по крачка ще прояде.

# 287
  • София/Севлиево
Продължавам да стискам силно палци на Саско.Ще се оправи ❤️
Добре дошъл сладък Бари ❤️
Моето диване си изгриза каишката Форесто,а я е носил само 3 месеца и сега се чудя дали мога с нещо да я залепя и да  избута поне и февруари с нея(надявам се,че в студеното няма да намери кърлежи и бълхи)...

# 288
  • sofia
Дано утре Саске е кукуряк!!!
Ели, измисли на какво да я прикрепиш, зашиеш каишката и му я слагай, като излизате. Случвало ми се е. Направих импровизиран нашийник от презрамка и му го слагах само за разходка.

# 289
  • Пловдив

един нещастен, набоден Сигански принц Саске

# 290
  • Bарна, морето, сините вълни
Мила душичка! Cry Толкова е тъжен и жален... С Ерос и Мони от сърце му желаем скорошно оздравяване! Не му отива тази тъжна муцка.

# 291
Те "сиганите" нали нищо не ги мори, а и той е "Сигански принц", демек един от най-коравите 😎, така че ще се оправи, нема де да иде! ❤️

# 292
  • Mediterraneo
Миличкият. Да се оправя!

# 293
  • София
Ох, цял ден го мисля Саске Hug
При толкова стиснати палци трябва да се оправи!
Ужасно е като животинка е болна, аз страдам като за детето ми.
Всичко ще е наред!

# 294
  • гр.Варна
Стиснати лапи и пръсти и от нас на Саско. Наистина не му отива този тъжен образ. Не му е добре на животинчето, но ще мине. Много трудно е с поставянето на точната диагноза, и това е лошото-милите не могат да ни кажат:disappointed: Само жален поглед молещ за помощ

# 295
Благодарим за посрещането! На 7.02 ще стане на 3 месеца. Наистина е много послушен! Той беше и най-мързеливият сред братята и сестрите си де хаха. Любов от пръв поглед имахме. Доста се чудихме с мъжа ми дали и какво куче да вземем. Имаме синове на 13г и 1.8 г. Съвсем случайно видях Бари на една обява... иначе бях казала, че искам малко куче, без много козина и да не изисква много дълги разходки..и накрая ..  коли .. не съжаляваме! Бари допълни пълната ни къща с радост!
Аз бях против куче, и съвсем случайно видях нашата госпожица в обява в базар, и просто не ми излезе от мислите, после взех да гледам и други кученца но не и не, това ми беше пред очите. Събудих мъжо и викам, че дим харесала куче уж тайно от децата, те обаче надушили всички извадих е пари събрахме дружно кой каквото има и я купихме.
Дори миризливата кола, не ни разобеди(а каква смрад беше немога да опиша🤮🤢🤮🤢🤮🤢. По пътя открих рана на гръбчето и три бълхи, после са панирах, щото ни излъга ха за възрастта и паспорта не дадоха (след три дни ни пратиха паспорт издаден след като сме я купили, но жената каза, че го е загубила и ще извади, каза и че е онезпаразитена) от там като се филмирах с тия паразити 😱😱😱🤣🤣🤣.) влезнах в тази група и ме успокоиха за което съм благодарна.
Още бърша 💩💩💩вкъщи, но много го обикнах това куче, даже го целувам по главата(аз съм много гнуслива).

Чери от обявата

Чери сега.
Да се оправя кученцето милото.
Да попитам вие какво слагате за външно обезпаразитяване нашия Ветеринар я обезпаразитили в началото и от тогава не сме я правили нищо на 3 март иима час за консултация, ама далечна работа🤔

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 22:35 от denityty86

# 296
  • София
Миличкият Сасинко Heart как ми е свито за него, изобщо не очаквах това от себе си, мислех се за корава. А със снимката пък ми напомни на Буби, като я мъчеше коремчето... Но тя отдаааавна се оправи и забрави, така че ето нагледен пример как и той ще пребори лошото! Иланг, кажи ако ти натежим с постоянните ни питанки и акъли (особено аз ако прекалявам) - мисля, че всички бихме пробвали да се съобразим Simple Smile 
Звучи ми логично на мен това, което е казала докторката. Дано утре се събудим с добра новина! Гушни го Шошко с всичката събрана форумна обич Heart

# 297
  • Пловдив
ToniShu, приемам съвети всякакви, даже ги търсих. Имали сме коли толкова години, не е хранен така внимателно като принца - никога не е имал гастро проблеми. Много невежа съм по този въпрос. Първата криза - септември я овладяхме бързо. Сега обаче се задълбочиха нещата, усложни ги явно аб, който трябваше да помогне. Ако в неделя просто му бяха сложили инжекция вместо хапче -сега щеше да е добре.
Тази вечер му сварих пил. филе и го омесих с гастрохраната. Знам, че не е много ок, но исках да пробутам и някоя гранула. Не яде много, опитваше да пропусне гранулите, но хапна. И водичка пи.
Дано всичко е минало. Много ще го дебнем тоз лакомник.

# 298
Дано Саско да се оправя по бързо.
От днешната ни разходка

# 299
Милото дете Саске, какъв жален поглед има... да се оправя бързо 🍀🙏🏻🧸 Преди години съм се виждала в чудо, налагало се е дори да прилагам force feeding- бебешко пюре на Hipp Био Пилешко/ Пуешко (съставът включва ориз, месо и рапично олио 1 %) със спринцовка. Когато се почувстват по- добре си го хапват с желание, но това беше единствената алтернатива, която беше приемлива за мен, за да не се включват системи.

https://www.hipp.bg/prekhodni-khrani/produkti/menjuta/mesni-zago … io-pileshko-meso/

Друго, което сме давали, когато голямата беше с гериатричен вестибуларен синдром и отказваше храна е течната на РК, пак със спринцовка:

https://www.royalcanin.com/bg/dogs/products/vet-products/gi-low-fat-liquid

* има варианти high energy, както renal и recovery- според нуждите на животинката.

mtz, благодаря за информацията! Ние не можем нито Нексгард, нито Милпразон- направи реакция и 48 часа бяхме в “чудно” приключение...

Тук отварям една скоба- няколко пъти ставах свидетел, как в магазини/ клиники се препоръчва да се взема хапче Нексгард или Нексгард Спектра за повече кг и да се дели (особено, когато нямат налични от всички варианти). Разговаряла съм с ветеринарния лекар на вносителите/ представителите- активното вещество НЕ е пропорционално разпределено, не е предвидено да се дели, а предозирането от незнание може да доведе до нещо, което не искам да споменавам, затова ви моля да внимавате 🙏🏻

Моите кучета не стават за почти никакво обезпаразитяване, малко препарати, в малки дози... Но, ако мога с опита си да предпазя някого и то без да е досадно:

- Нексгард Спектра- хиперактивност, непоносимост.

- Адвантикс- алергична реакция и хиперактивност.

- Каишки Форесто и Скалибор- от Форесто й окапа козината и врата й беше много червен около месец след поставянето, от Скалибор направи реакция на втория ден, а беше за кучета от дребни периоди и я доставиха от чужбина, защото на нашия пазар има само универсален размер.

- Милпразон- хиперактивност, подскачане, неспокойна в продължение на 24-48 часа, дразнене от светлина и звуци. Него приемаше почти 3 години, без проблем, но....

- Адвокейт- до миналата година нямаше проблем, но тогава направи пак познатото- хиперактивност, зачервяване, подскачане, нервност, чесане.

- Фиприст спрей- понесе 2-3 пръскания и след това се появи чесане и повръщане.

- Био спрейове за кучета срещу кърлежи- доста видове и очевидно нямат ефект.

Сигурно пропускам нещо, но това, което подозирам е, че препарати, подходящи за котки са подходящи и по- щадящи за чувствителни кучета.

Приготвям и един спрей, като поръчах конкретните масла от статията/ видеото от Щатите и за лятото свършиха идеална работа. Пръсках по нагръдника и себе си също:

http://www.primallyinspired.com/homemade-tick-spray-natural-repellent/

Надявам се искрено, че винаги се информирате за препаратите преди да обезпаразитявате и наблюдавате след това. Само напомням ⬇

https://corhv.government.bg/files/Научни%20информации%20и%20анал … зоксазолин-ИК.pdf

Общи условия

Активация на акаунт