Любители на кучета - 113

• 30 640
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Мерси, мила! Ние ги взехме от Божурище. Там има майка и сестричка. Отделно едно братче и сестриче ги гледат заедно. Роднини са. Но все пак съм благодарна за всякаква информация от ваша страна!
А, така... Ако някога дойдете на гости, обезателно искам среща! Много ще се радвам да ги намачкам.
Не знаех, че има развъдник, а и кучетата за пръв път видях, а смея да твърдя, че добре познавам повечето четирикраки.

За развъждането аз съм в дилема. Бека е доста добър представител на породата (има родословие), трябва още две изложби да минем и преглед на очите и ще можем да я заплодим, но аз не съм сигурна, че ще издържа да давам кученца на непознати хора. Притеснявам се и за раждането, а и бебетата ще са вкъщи 3 месеца, а това са си много акита и пишкано. Мисля още една година да се подвоумя, ако не събера смелост ще я кастрираме догодина.
Развъдчика, от който я взехме е категоричен, че трябва да я заплодим, защото имала някаква много специална баба в рода. Децата постоянно ми обясняват, че едно бебе обезателно ще  остане вкъщи.... Много, много се колебая аз, дали да си причиня всички притеснения и сълзи на раздяла с бебета Rolling Eyes

# 151
  • София
Аз съм твърдо ЗА кастрацията и Роузи живот и здраве преди първо разгонване. Майката и бащата са едни прекрасни кокери, истински красавци, но не искам да рискувам здравето й. Има достатъчно представители на породата в България, а и не искам да участвам в домашно развъждане по десетки причини. Но най най вече, за да я предпазя от заболяванията.

# 152
mtz, и аз имам една приятелка с австралийска овчарка. Нейният е момченце, мисля че от Русия го взе чак. Тук в София се гледат, страшен сладур е и той.
 Покрай нас (района на ндка) също редовно срещам една дама с немска и австралийска овчарка, но не сме се заговаря ли и не знам повече за него/нея.
Кришка, благодаря за препоръката. Ще ги преслушам в понеделник, да видим те какво ще кажат за кожните ни дилеми.

# 153
  • под тепетата
Иланг, ехограф или снимка ще правите ли на Шошо?

# 154
  • Пловдив
Ами два пъти го преглеждаха и казаха, че на рентген нещо меко (като кренвирш обелки) няма да се види. Коремът му е мек, най-вероятно просто е раздразнен. Изследванията му бяха наред, няма температура.
Той ака сутринта, но не иска да яде гранули, но изяде няколко бисквитки. Изкушавам се да му дам повече, но ще изчакам до вечерта.
Ако продължава това пак ще го водя на лекар.

# 155
  • тук-там
И моите са с родословие. Имат и генетични изследвания. Заради булката ще трябва и по изложби да водя Нъки. Не ми е много по вкуса, ама ... иначе в божурище имаше две кучила с еднакви мама и татко. Пичът развъжда малиноа, жена му е ветеринар и има австралийка (мамата на Мокка). Силно казано развъждат - две кучила, все роднини са. Нъки е от сестричка на Мокка от първото кучило. Другото лято, живот и здраве, смятам да му търся мома италианка Simple Smile
Саске може да е с болки в коремчето и за това да не яде. Те си знаят, милите. Не го насилвай, Иланг!

# 156
Здравейте, и аз да се включа в темата. От скоро имаме нов член в семейството на име Бари. Тъй като двамата ми сина и мъжът ми не са достатъчни решихме да вземем още един момък.

# 157
  • под тепетата
Рошльо Бари, добре сте дошли с Morana_! Колко си голям? Даваш вид на послушко Wink

# 158
Благодарим за посрещането! На 7.02 ще стане на 3 месеца. Наистина е много послушен! Той беше и най-мързеливият сред братята и сестрите си де хаха. Любов от пръв поглед имахме. Доста се чудихме с мъжа ми дали и какво куче да вземем. Имаме синове на 13г и 1.8 г. Съвсем случайно видях Бари на една обява... иначе бях казала, че искам малко куче, без много козина и да не изисква много дълги разходки..и накрая ..  коли .. не съжаляваме! Бари допълни пълната ни къща с радост!

# 159
  • Пловдив
Добре дошъл, Бари! Коли Heart Heart Heart Най-слънчевата, най-сърдечната, най-страхотната порода кучета. Heart

# 160
  • Sofia
Здравей,прекрасен Бари Heart
От кога не съм виждала коли Hug

# 161
Да си кажа честно и аз не бях виждала коли. Лутахме се между различни породи, четяхме много главно от страх заради малкия дали ще се разбират и т.н. и изведнъж видяхме Бари на снимка, запалихме колата в един голям дъжд и спря чуденето. Той избра нас. С децата много се разбират, играят си. Радост голяма е. Ние много се притесняваме с мъжа ми, защото за първи път гледаме куче. Четем, ровим се ... страшна работа е ..

# 162
  • Пловдив
Morana_, и ние сме тук за помощ, подкрепа и понякога за непоискани съвети. Stuck Out Tongue Winking Eye
Колитата са много нежна порода, както като душевност, така и като физика. Чувствителни са към много медикаменти. Но пък са толкова обичливи. Порода слънце. Така я определям аз.
Скрит текст:
личи си, че преди имах коли Heart Exl

# 163
Да и с чувствителни стомаси. Аз не съм очаквала, че Бари ще е толкова чувствителен.. като съм ядосана или тъжна все едно има радар.. тихо се гушва до мен сякаш знае... интересно ми е с какво храните вашите любимци?

# 164
  • Пловдив
Morana_, изборът на храненето на кучето е голяма драма за всеки собственик.
Варианти:
- човешка храна, готвена, основно месо + зеленчуци, без подправки. Винаги може да се стигне до някакъв дефицит.
- кучешка храна - гранули. Избор голям, но дори висок клас храни не винаги дават добър краен резултат. Предимство - пълноценни са като състав. Гледаш да е без зърно, евентуално компромис -с ориз или картоф.
- кучешка храна - мокра/консерви, пастети и т.н/ - храненето с такава може да доведе до образуване на зъбен камък.
Не се смесват гранули с друга храна в едно хранене.
- суровоядство -тук съм невежа.

Аз по принцип храня с гранули + 4 храненета в седмица на консерва.

Дадеш ли човешка храна има риск кучето да откаже кучешката.

Общи условия

Активация на акаунт