Любители на кучета - 113

• 30 642
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • sofia
Недялка, дано!
Много е хубаво всичко, което правиш за Луцифер и за всички останали кучета!
 Браво, момиче!

# 136
  • Sofia
Ау,че сте писали,кат няма кръчми-в петък в чата Blush

Браво на Саско,че живна и дано не проверява повече къде не трябва.
Mtz,прекрасен е Нъки и дано се появят повече кучета от тази порода и в България.
Явно си има мода и при породите през годините Thinking

Относно кастрирането,както вече казах Бела ще я кастрирам. Ветеринарката ме посъветва да направи 1г и да мине първото разгонване,за да й се развият напълно половите органи и тогава. Това с "да.роди един път" било отживелица и схващане на "старите" ветеринари.
Напълно ЗА съм за кастрацията,а не всеки ден по групите да гледам поредното вързано на синджир куче,дето е оплодено от на дядо ти Пешо мъжкия. И сега "мило и сладко търси дом",да де ама като порасне и то отива на улицата "щото нИмо'а го гледам повече". Или едни безуми кръстоски в стил "оставих ги за малко заедно и той й скочи". Е не бе,ще я гледа,че е прекрасна.
Колко кастрирани кучета има,пък гледам здрави,прави и нищо им няма. Кастрацията не е смъртна присъда.

Сори за изказването,ама нещо съм подпалила фитилите днес и ми е крив света. Поне качвате едни красоти Heart тук и ми става топличко на душата Hug

# 137
  • София
Доста имах да наваксам с четене в петък вечер. Добре, че Роузи а.к.а. бебе пираня, заспа на дивана до мен, да имам време 😁
Ние сме на трета ваксина след 1 седмица и вече нямам търпение. Но трябва да я обезпаразитявам също и се чудех дали помните, преди или след ваксината?!

Данък плащаме:

# 138
  • Бургас
Недялке, много хубаво си го написала. А дано се замислят, макар че напоследък установявам, че малко хора се замислят като четат, не само за това как си гледат кучетата, ами изобщо.
Ти поне си доказателство, че има надежда в младото поколение! Поздрави на Луци!

# 139
Привет!
   Начиииии,много съм горда и доволна от Айра!Снощи пристигна девер ми на гости,от Варна.Поканихме децата на вечеря,естествено с Айрито.Тя много скача по нас като ни види,скача,хапе ни,иска внимание и игра.Та снощи,дъщеря ми я държа с повода,докато чичо й влезе и се настани.Позволи й да го подуши,те са се срещали,но на всеки опит да скочи върху него беше дръпвана, с команда "стой" и "до мен", и след това наградка.В крайна сметка миряса  и не й беше толкова интересен.Даже по едно време се присламчи до него,сложи си главата на коляното му и така си стоеше.
    Следобед ще дойде съпругата му,той ще я взема от летището , ще трябва да повторим упражнението.
    НЕ знам дали е правилно, но се радвам ,че не скача и не дърпа за дрехите човека,снощи.Ако успеят да я отучат от това ,ще е добре.Нещо ги помръзва да я тренират.
   Принц Саске дано вече е добре.
   Страхотни муцунки сте оказали отново.

# 140
  • тук-там
Марулета, така се действа. С команда стой и място. Важно е да започе да ви чува и слуша в един момент.
Аз мисля, че знам всички австралийки в София и Пловдив, ама знае ли човек. Двете са мъжки. Иначе ние ще търсим цвета на Мокка за булка, за да се получат повече разцветки. И не трябва да е роднина. В Бг само Весела и моите хора имат и развъждат. Така че ще е трудно. Но има време. Първо да го позагхраня момчето. Как е Шошко днес?

# 141
  • Пловдив
Странен е Саске. Все още лежи само, няма апетит. Изпи си пробиотика. Не е ял тази сутрин, но не го насилвам. Вчера е хапнал 160 гр гранула - гастроентестинална. Оставям храна да стои - днес демокрация, когато реши. По принцип я прибирам след 15мин ако не яде.
Много време продължи този дискомфорт,свито ми е.Pensive

# 142
  • sofia
Ох,  Иланг...Дано всичко е наред! Той изкара ли обелките от кремвиршите?
При Леон положението с дрисъка се закрепи.Чакам му новата гранула с агнешко. Междувременно, готвя бяло месо с ориз и това е. Ще се възползвам от съветите за бирена мая и пробиотик. Явно има проблем и с храносмилането....Доста е отчайващо...
Днес сме на преглед при ортопеда. Дано каже нещо позитивно...

# 143
Мисля го Шошко, слабост ми е...дано се оправи!
Палци и за Леон! Много преживя той, стига вече!  Само да са здрави любимците ни, дори и да не слушат!

Един полегнал Арчи, чакащ да го галя по коремчето Smiley

Тук се ослушва, кога ще дойде тате Simple Smile

# 144
Ох, милия Саско - дано му мине вече... докторите какво казват? Днес ходихте ли пак да го видят?
Момичета(извинявам се за неприятните снимки първо) ето две снимки на крачето с петната(кожния проблем, който се опитвах да обясня)... и това е новия участък на лявото краче, дясното си беше с тая оголена и удебелена кожа като я взех и е в по-лошо състояние(но пък не се е уголемило от както е при мен)
Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?

Ето го и другото краче:

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 11:30 от Stella Docheva

# 145
  • sofia
Стела, защо не пробваш тук. Отзивите за клиниката са отлични. Ние също сме с добри впечатления. Там оперираха Леон.
https://mvcbulgaria.com/

# 146
Иланг, тези нашите двамата са се наговорили, да знаеш. Хари беше прояла два дни и след това едната сутрин пак бойкот на гранулите и ядене на трева. От вчера й давам ориз с малко моркови сварени, но и няколко гранули за вкус, че иначе не ги иска. Купих пробиотик от вет клиника, където ме питаха дали има алергия към пилешко. Викам си на ум, ще я попитам пък дано ми каже... Та за това съм минала на ориз, да видя храната ли е проблем. Все си мисля, че гранулите са проблема. Без значение пилешко, агнешко и т.н. Все боклук. С когото и да си говорих наоколо, на всички кучетата имат стомашни проблеми. Това с инжекциите дето са му сложили, само са замаскирали симптомите за кратко. Реално не могат да кажат каква е основната причина да не е добре.

# 147
  • тук-там
Гранулите са боклук - няма съмнение в това! За все повече реакции чувам. Също имам и много хубави примери около себе си за здрави кучета, хранени с барф.
Аз да докладвам - Нъки от вчера е на барф. Директно, без захранване. Нямаше реакция вчера. Да видим днес. Мокка за сега не иска и ще зачакаме там. Сама се надявам, че ще прояви интерес. Те двамата заедно се хранят.

# 148
  • София
Няма по-щастливо и активно куче от моята кастрирана Мокка, така че ... Нъки няма да кастрирам за сега, защото искам да го пусна за популяризиране на породата при нас. Има-няма 30 австралийки в цяла България, та ще му търся булка извън граници. Днес сме по-голяма и усмихната глутница:

Mtz, миналата седмица в Божурище видях две австралийски овчарки в същата разцветка като Мока и Нъки, но сякаш бяха по-зрели кучета. Опитах да заговоря стопанина, но много пренебрежително ме подмина и не успях да разбера ни възраст, ни имена! В първия момент подвикнах Мокка, Нъки, но и кучетата не ме отразиха Confused

Момичета, пак да ви благодаря за снимките и прекрасните истории!

При нас няма нищо ново, аз работя, Бека -спи Heart

# 149
  • тук-там
Мерси, мила! Ние ги взехме от Божурище. Там има майка и сестричка. Отделно едно братче и сестриче ги гледат заедно. Роднини са. Но все пак съм благодарна за всякаква информация от ваша страна!

Общи условия

Активация на акаунт