Любители на кучета - 113

• 30 646
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Ставаше въпрос за дерматолози и на линка са имената на членовете на дружеството по ветеринарна дерматология. Може да бъде полезно, ако по име може да се ориентирате кой в коя клиника работи.
Иначе почти във всички професии за един си добър професионалист, друг си разочаровал. За жалост /съвсем обяснимо е/, когато медик разочарова свой пациент, особено пък при фатален край за близките подобно нещо е непростимо.
Ще се повторя, ако имате възможност огледайте другите имена в списъка, ако някое ви говори нещо...

# 121
Благодаря ви отново за страхотните съвети наистина ще прочета по въпроса.

# 122
  • о`майна лунна нощ е
Швепс е целият красота, уши и глупости. Сигурна съм, че щяха да го искат за баща. Но още с взимането си бяхме казали, че не можем да си позволим на съвестта ни да тежат вързани, изхвърлени или ползвани за разплод кучета от поколението му. За това изчакахме да направи година и половина и топките му останаха на елхата на дядо Коледа. Пак си е Шнапс Wink разреден с Швепс.

# 123
Ставаше въпрос за дерматолози и на линка са имената на членовете на дружеството по ветеринарна дерматология. Може да бъде полезно, ако по име може да се ориентирате кой в коя клиника работи.
Иначе почти във всички професии за един си добър професионалист, друг си разочаровал. За жалост /съвсем обяснимо е/, когато медик разочарова свой пациент, особено пък при фатален край за близките подобно нещо е непростимо.
Ще се повторя, ако имате възможност огледайте другите имена в списъка, ако някое ви говори нещо...

След като написах отговора си цъкнах линка и видях, че има сипсък. Благодаря!
Ще опитам да намеря информация за някой от посочените ветеринари.

# 124
  • София
Като ви чета, аз също се разколебавам дали да клъцна моя куч. Ама той е на 5 години, пък и не се очертава да го пускам безконтролно някъде си ... Засега изчаквам да се аклиматизира в дома ни и да го видя що за стока е, дали ще му пречи факта, че е мъж и половина Bowtie Предстои ни в някакъв момент и да почистим зъбите от зъбния камък и тогава ще се посъветвам пак с ветовете ...
Бавно свиква милото мошениче - днес за първи път се поотпусна и отвори устата да захапва много лекичко на шега като го "дърмечкаме" по шкембака ... И изобщо си седи все едно го няма, не лае вкъщи / което е добре всъщност/, гледа за позволение каквото и да прави ...
Навън обаче нашата отсечка от булеварда е негова - лай, чудо Laughing

# 125
  • София
Аз също искам да кастрираме нашия Арес, но мм и синът ми са категорично против. Някаква мъжка солидарност. Със сигурност няма да го размножаваме, та поне със съвестта нямаме проблем. Иначе аз си купих от китайците имитация на фурминатора - върши ми страхотна работа, когато се сетя да го ползвам.  Дойде ми от Зооплюс кафееното дърво. Малчо доста се забавлява, нищо че изглежда колкото него. И няколко естествени кокали взех, та е супер доволен. Ето тук как се е излегнал, изтощен от борбата:
Скрит текст:

# 126
  • тук-там
Няма по-щастливо и активно куче от моята кастрирана Мокка, така че ... Нъки няма да кастрирам за сега, защото искам да го пусна за популяризиране на породата при нас. Има-няма 30 австралийки в цяла България, та ще му търся булка извън граници. Днес сме по-голяма и усмихната глутница:

# 127
Къде е този дълбок сняг?
Няма по-щастливо и активно куче от моята кастрирана Мокка, така че ... Нъки няма да кастрирам за сега, защото искам да го пусна за популяризиране на породата при нас. Има-няма 30 австралийки в цяла България, та ще му търся булка извън граници. Днес сме по-голяма и усмихната глутница:

# 128
  • тук-там
Витоша

# 129
  • под тепетата
Я, къде си е забравила каручката с гюмчето с млякото тази овчарка Smiley?
 И Ози търчи на Марица с един такъв Макс, но скоро не съм го виждала поради дългото отсъствие на моя хубостник. Хубава и красива компания си имат Мокка и Нъки!
Иланг, чакам добри новини за лакомника Шошко!
Stella, да ви разсмея малко. Когато осиновихме първото си куче, и аз изпратих скоростно мъжа ми  при вета, че кучето има някакви кожни проблеми и току-виж сме прихванали някакви гъби и оплешивели. Там му се бяха изсмяли - куче средна или голяма порода е нормално да има мазоли. Не казвам, че при теб е така. Бяха ми казали с какво да мажа и действително при старателно всекидневно няколко пъти на ден мазане, бяха започнали да се скриват загрубелите плешиви петна. Обаче не ми стигна търпението и оставих на мира кучо. Ако сте забелязали при изложбените кучета няма такива мазоли.
mtz, за австралийките си права - аз знам само тези на Весела.
Петък вечер е - дайте тука по един Шнапс/Щвепс и да зафащаме уикенда! ( Що така не я долюбвам тази дума?!) Някои със сняг, а някои - с кал Worried

# 130
  • Бургас
denityty, ще си спестиш много ядове, ако я кастрираш. Бягства, цапаници вкъщи, фалшиви бременности и други здравословни проблеми. Накрая пак ще се принудиш да я кастрираш, след като си изсипала куп пари за лечения и си имала много ядове.
Добре, ще я заплодиш - каква е гаранцията, че ще намериш стопани на всички и те няма да ги изхвърлят на улицата? Породисти кучета от развъдници също са имали такава съдба, макар че са платени стотици левове за тях.
И представяш ли си какво ще е месеци у вас, с пълзящи и цапащи кутрета? А разходи за ветеринари, ехографи и следене на бременността?
Не мисли за кучето като за човек. То не иска да има деца. Иска да е нахранено, да е на топло и да го обичаш. Не му трябва друго.
Хората затова сме хора - за да мислим и да не се плодим всяка година. Не че няма и такива.

# 131
Аз исках Тайра да я кастрирам, понеже не искам да гледам малки в апартамент. Гледала съм вече от старото ми куче-Питбул 13 малки 😳
Знам какво е и не ми се иска пак. Обаче моя мъж искал поне 1 път да имаме кученца, че даже и да си оставим едното. Викам му-Ти искаш май да се побъркам?😀
Постигнахме консесус, че няма да си оставяме, ще я заплодим веднъж (то веече 5 човека са ми запазили), а тя още е бебе 😄.. Ама, те от сега се застраховали. И после категорично ще я кастрирам.Хем да ги нямаме цапаниците 2 пъти годишно, хем да съм на 50% по-спокойна, от излишни здравословни проблеми.

Много красиви пейзажи и кучовци. Мокка и Нъки са страхотни 😍
Саске как е? Да не го е хванал някой вирус, че толкова време го държи?
Вивка е много сладка! Много се радвам, че толкова бързо се възстанови❤️
А тези бишкотиииии, само за мачкане мачканееее 🥰
За мазолите и Тайра има на 2 места. С нищо не я мажа, те както ги има после ги няма. Ама тя като бяга навънка е като магаре. Прави едни пергели, пада, става.. Кво да ви разправям 😂.. Айде спирам, че стана ферман.. 🤭

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 21:14 от Merryhristowa

# 132
  • Пловдив
Ние бяхме на вечерна проверка. Направихме кръвни изследвания-нещата са добре. Боцнаха го отново.
Видимо живна.
Ето го лапачът.

В Пловдив покрай Марица редовно виждам да разхождат две австралийски овчарки. Animal Dog2
За кастрацията - ветът каза, че и при мъжкото куче могат да се появят злокачествени образувания на простата ако е постоянно "дразнен", а не се пуска на женска.
Както всички знаете, Саске е от чистокръвната порода "дизайнерска", нямаше как да го развъждаме и откакто е кастриран е всички живеем много по-спокоен и тих живот.

# 133
  • Пловдив
Едната австралийска овчарка /може би от разходките по Марица/ навярно живее някъде в близост до моста на Герджика северна страна. Многократно съм я виждала там. Мисля, че е момиче.

# 134
Последно време не чета много темата ,но исках само да споделя поста ми от преди няколко минути:

Общи условия

Активация на акаунт