Майчинството счетоводно - 88

• 39 885
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, в 5-ти месец съм, досега не съм си взимала болничен, искам да попитам:

- ако си взема, това отразява ли се на обещетенията за майчинство и до каква степен?

# 121
  • София-Младост
Deevine
Зависи от дохода ви, който ще се вземе при изчисляване на този болничен.

# 122
Deevine
Зависи от дохода ви, който ще се вземе при изчисляване на този болничен.

От август 2020 бруто ми е 1075, чисто 834, преди това бях на минимална.
Как да изчисля дали си заслужава да взимам болничен и колко процента е той?

# 123
Здравейте, никъде не намерих информация в официален сайт ,примерно на НОИ , какви документи се изисква да се приложат към молбата за отпуск на бащата за родено дете - 15 календарни дни който е.
От фирмата на мъжа ми му изискват акта за раждане на детето, а никъде не намирам информация акта да трябва да се прилага. Можете ли да ми кажете къде мога да намеря официалната информация за това?

# 124
Нужна е молба, удостоверение от болницата и акт за раждане в последствие. И на ММ го искаха, но понеже трябва да мине време за да се издаде, го занесе в последствие.

# 125
Здравейте, за пръв път влизам и не съм чела предишни мнения.
Болничен съм от скоро. На базата на кой доход ще се изчисли обезщетението: на настоящата ми работа (от скоро съм там) или за предходни месеци и ако е втория вариант колко месеца назад?
Извинявам се ако вече е зададен въпроса. Благодаря предварително! Simple Smile

# 126
18 месеца назад

# 127
Моля за помощ. В майчинство съм. Родих 26.07.2020. Работя на два трудови договора. Получих вече 4 пъти различна сума и не успявам да се ориентирам какво всъщност да очаквам като приходи. За декември ми е ясно защо са два превода и че липсва такъв за януари. Мога да приложа снимки на сумите ако е нужно

# 128
  • София-Младост
Тя сумата винаги ще е различна. И ще варира спрямо броя на работните дни в периода.
иначе щом имаш снимка, значи имаш и ПИК код. Там се вижда дневното обезщетение и за колко р. дни е превода.

# 129
Ясно, че все ще е различна сумата, но в случая разликата е около 200лв.

# 130
  • София-Младост
Дай да видим тогава снимките, за колко дни става въпрос все пак.

# 131
Заповядайте!  Това, което съм изчислява е средно около 1000 лв месечно.
[

# 132
  • София-Младост
Развесе ли ме, ако можех да смятам по банково извлечение, ехе...далеч да съм стигнала.
Извади си ПИК и виж коя сума за колко дни е, в сайта на НОИ.

# 133
Радвам се, че си се развеселила!
Имам пик и точно там ги смятам към 1000лв.

# 134
  • София-Младост
Щом имаш съмнения пиши на НОИ.
Аз просто пак казвам, че по две суми, няма как да отгатна какво се случва.
Имаш ПИК, там има ведомост, сравни получените суми дали отговярат на броя работни дни умножени по изчисленото дневно обезщетение.
Изплащат се само работни дни, подчертавам.

Общи условия

Активация на акаунт