Майчинството счетоводно - 88

• 39 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
А не е ли най-добрият вариант изобщо да не се ползва втората година майчинство, а да си се върне на работа на максимален осигурителен праг и да си взима цялата заплата? Така второто дете независимо дали се роди 2 години или 2 години и 2 месеца след първото,винаги ще си взима максимума майчинство?

# 676
А не е ли най-добрият вариант изобщо да не се ползва втората година майчинство, а да си се върне на работа на максимален осигурителен праг и да си взима цялата заплата? Така второто дете независимо дали се роди 2 години или 2 години и 2 месеца след първото,винаги ще си взима максимума майчинство?
Ако може да се върне на работа,да.

# 677
А ако дата е след рд на детето?
Ще се изчисли както първото майчинство за 24 месеца назад,спрямо доходите.
И месеците с високото майчинство няма да се смятат на МРЗ, нали?
Не,няма.Само месеците от втората година са на МРЗ.
Много благодаря за изчерпателните отговори!

# 678
Здравейте! Hug
Имам един глупав въпрос, оригиналът или преснет се дава 45-ия болничен,
защото ми е прикрепен с телбод към картона, а не попитах.
Благодаря! Heart

# 679
Здравейте! Hug
Благодаря! Heart
Оригинал

# 680
Здравейте! Hug
Благодаря! Heart
Оригинал
Сърдечно благодаря! Heart

# 681
Накрая съм на втората година майчинство /юни ми изтича/, въпросът ми е Пази ли ми се отпуската за двете години или вече го премахнаха това и нямам отпуска?

# 682
  • София-Младост
Накрая съм на втората година майчинство /юни ми изтича/, въпросът ми е Пази ли ми се отпуската за двете години или вече го премахнаха това и нямам отпуска?
Полага се отпуск.

# 683
Здравейте, на трудов договор съм и към момента на издаване на 45-дневния болничен преди раждане, ще имам общо 6 месеца стаж. Знам, че трябва да имам 12 месеца стаж, за да получавам обезщетение по майчинство. Термина ми е на 01 Август, а тези 12 месеца стаж ще са налични Декември.
От раждането до Декември мога ли да кандидатствам за социално майчинство или щом съм била до последно на трудов договор не може?

# 684
  • София-Младост
Можете.

# 685
А след като направя 6 месеца трудов стаж, болничния (трите, които са по 45дни) изплаща ли се от НОИ или докато не направя 12те месеца стаж нищо не изплащат?

# 686
6 месеца стаж е необходим за обикновените болнични. Когато е за бременност (45дневения) и раждане са нужни 12месеца

# 687
6 месеца стаж е необходим за обикновените болнични. Когато е за бременност (45дневения) и раждане са нужни 12месеца
Този болничен, който е 45 дни преди термин обикновен ли се води?

# 688
Този болничен, който е 45 дни преди термин обикновен ли се води?
Не.
45-дневният е болничен за бременност и раждане и за него трябват 12м стаж.
Няма да бъде изплатен,нито болничният от болницата,нито този от педиатъра ще се изплатят.

# 689
  • София-Младост
Изплащането започва от датата на придобиване на изискуемия срок, но не със задна дата. Т.е. докато натрупаш стаж не получаваш нищо, а когато го натррупаш не се изплаща за миналия период...така няма да има особено значение имаш или нямашш стаж. Започваш да получаваш напред.

Общи условия

Активация на акаунт