Майчинството счетоводно - 88

• 39 871
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, последния болничен ми е да 06.02.2021
Кога трябва да очаквам превод за майчинство за месец февруари и къде да го следя във същата секция като болничните или в някоя друга графа е.

# 76
Майчинство ще получиш март,ако си подала нужните документи

# 77
Здравейте, малко съм незапозната с това, което ми предстои и се надявам да ми помогнете да си разясня малко как стоят нещата. В момента съм в болничен от 18 януари до 16 февруари (30 дни). На 17 февруари по мои сметки трябва да отида до болницата, за да подновя болничния, който ще бъде до 18 март. И тогава изниква въпросът ми - по-следващият болничен, когато трябва да отида на 19-ти март се пада точно и датата на сключването на граждански брак с моя приятел. Тоест най-вероятно ще подпишем и след това ще отида до болницата за болничния. Въпросът ми е, след като съм  си сменила фамилията едва ли не току що, с каква фамилия следва да ми бъде издаден болничния? Има ли шанс да не ми бъде изплатен, само защото фамилията не съвпада? Как да процедирам в този случай? Или направо да си искам болничния с новата фамилия, но не знам дали ще могат да ми го издадат, тъй като те нали въвеждат ЕГН и по ЕГН-то излизат и данните ми... Не съм наясно дали толкова бързо ще бъде отразена смяната на името ми в техния регистър.. Ще съм много благодарна, ако получа съвети! Бъдете здрави! Simple Smile

# 78
Мисля, че веднага излиза. Системите на НОИ и ГРАО са свързани. Според мен трябва да кажеш да бъде с новата фамилия. При мен ситуацията беше аналогична, но издаването на новия ми болничен беше след няколко дни след смяната на фамилията. А личната карта я смених чак след месец и нещо..не съм имала проблем с изплащането на болнични. Така, че с новата фамилия е удачно да бъде!
Здравейте, малко съм незапозната с това, което ми предстои и се надявам да ми помогнете да си разясня малко как стоят нещата. В момента съм в болничен от 18 януари до 16 февруари (30 дни). На 17 февруари по мои сметки трябва да отида до болницата, за да подновя болничния, който ще бъде до 18 март. И тогава изниква въпросът ми - по-следващият болничен, когато трябва да отида на 19-ти март се пада точно и датата на сключването на граждански брак с моя приятел. Тоест най-вероятно ще подпишем и след това ще отида до болницата за болничния. Въпросът ми е, след като съм  си сменила фамилията едва ли не току що, с каква фамилия следва да ми бъде издаден болничния? Има ли шанс да не ми бъде изплатен, само защото фамилията не съвпада? Как да процедирам в този случай? Или направо да си искам болничния с новата фамилия, но не знам дали ще могат да ми го издадат, тъй като те нали въвеждат ЕГН и по ЕГН-то излизат и данните ми... Не съм наясно дали толкова бързо ще бъде отразена смяната на името ми в техния регистър.. Ще съм много благодарна, ако получа съвети! Бъдете здрави! Simple Smile

# 79
Mammasita При мен случаят беше същия. В болничният се въвежда номер на лична карта и ми казаха, че ще ми издадат болничния с личната карта, която ми е валидна в момента т.е. докато не е готова новата, ще ме водят със старата фамилия.

# 80
  • София-Младост
В болничния не съм видяла някъде да пише номер на лична карта.
Името върви с ЕГН-то, а не с личната карта.

# 81
Подкрепям Ала-Бала. Пише единствено постоянния адрес по Лична Карта. Като си смених фамилията се посъветвах с човек от ГРАО, който ми каза в деня на подписа информацията идва при нас и ти вече си с новата фамилия.

# 82
  • София-Младост
Точно така, затова в този болничен питащата да сии каже новата фамилия.
И искрено се надявам след гражданското, да не хукне наистина да си взима болничния Wink

# 83
Благодаря ви, момичета. Ще си кажа новата фамилия, пък ако има проблем, винаги може да се преправи.
Ала-Бала, то след като предишния ден ми изтича последния болничен, имам ли избор да не отида на 19ти март, иначе и на мен няма да ми е до това, обаче поне съм в частна болница, която е на 5 минути от вкъщи, та се надявам да ми отнеме максимум 10-15 минути.

# 84
Ако бъркам Ала-Бала да ме коригира, но новия болничен трябва да бъде издаден от ЛКК. Проверете кога има такава. В болницата, от която ми издаваха болничните, комисията се събираше веднъж седмично.
Ако се случи например комисията да се събира на 22 март, то те си издават болничния със задна дата и няма прекъсване.
За явяването на ЛКК ми искаха копие от последен болничен и амбулаторния картон, в който предварително личния лекар е вписал, че ме изпраща. Документите ги носех поне два дни преди деня, в който се събира комисията.

# 85
Тоест не е проблем със задна дата да бъде издаден Simple Smile

# 86
  • Свети Влас
Здравейте, момичета. Преди години от университетите изплащаха по 3 000 лв за бременни жени. Все още ли важи и от къде трябва да се подадат документите. Благодаря ви !

# 87
Звъниш и питаш в университета.По-точна информация едва ли някой ще ти даде.

# 88
  • София
Аз преди 5 г не ги получих от универстета, а от социалните. Там си подадох документите.

# 89
  • Свети Влас
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт