Майчинството счетоводно - 88

• 39 946
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Бонибон, те в НОИ са ти сметнати, няма какво ти да ги смяташ. Вече , ако имаш някакви съмнения за несъответствие, трябва към тях да се обърнеш.

# 136
Здравейте, банковата ми сметка ще се закрие началото да другия месец, и си вадя нова. Та трябва да отида до НОИ или до социални грижи за да си дам новата банкова сметка?
И трябва ли наново да подавам документи ли само сметката

# 137
Здравейте, след дълго чакане и имейл до НОИ за забавяне изплащането на 45 дневен болничен, се оказва, че счетоводителката на фирмата е допуснала някаква грешка при въвеждането на болничния ми. Първоначално го е подала на 07.01, но след това пак го подава на 04.02. Утре предполагам, че ще получа превод за януари и февруари, но дните от декември си стоят още на “в момента се обработва”. Има ли шанс да ми бъдат изплатени и към кого да се обърна?

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 15:35 от bubanka

# 138
  • София-Младост
Здравейте, банковата ми сметка ще се закрие началото да другия месец, и си вадя нова. Та трябва да отида до НОИ или до социални грижи за да си дам новата банкова сметка?
И трябва ли наново да подавам документи ли само сметката
До работодател по отношение на НОИ.
До Соц.подпомагане лично.
А защо закривате сметката?

Nana.banana
Попитай счетоводителката. Има едни 3 работни дни от този 45 дневен, които са за сметка на НОИ. Предполагам това е била грешката и...но ако е коригиран...защо пък не излизат във ведомостта?
Или директно пиши на НОИ.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 11:14 от Ала-Бала

# 139
Здарвейте, исках да питам за следната ситуация 45 дневния ми болничен за бременност беше до деня на термина(13.02) реално родих и ме приеха в болница точно на следващия ден след термина(14.02). Необходим ли е болничен за преносване от 1 ден? Или болницата ако ми даде 42 дневния болкичен от 14 е ОК или се губи така един ден?

# 140
  • София-Младост
Трябва болничен за този 1 ден.
Честито!

# 141
Здравейте искам да попитам имам ли право на болничен със неплатени здравни осигуровки? АГ каза че ще ми даде но дали ще бъде изплатен или ще го спрат. Чух, че го спират и с него се изплащат здравните дали е така незнам вече се обърках съвсем.

# 142
Благодаря Ала Бала .
При сливането на 2 банки работодателя ми е направил спестовна сметка по която ми превеждаха заплата, и сега като изтеглих заем искат на ми закрият спестовната и ми откриха нова по която ми преведоха сумата.

# 143
  • София-Младост
Благодаря Ала Бала .
При сливането на 2 банки работодателя ми е направил спестовна сметка по която ми превеждаха заплата, и сега като изтеглих заем искат на ми закрият спестовната и ми откриха нова по която ми преведоха сумата.
Въпросът ми беше породен от това, че понякога се смята, че изтичане на банкова карта към сметка, води до промяна в самата сметка. Случая тук е друг. Побързай с подаването, за да не ти бавят преводите.

# 144
  • София
Честито!

А кой издава болничен за преносване? Болничният от болницата не започва ли от деня на раждането или как?

# 145
Здравейте, насочиха ме да питам във Вашата тема, а въпросът ми е следния: От две години съм безработна, през този период нямам осигуровки, а в момента съм бременна в 4-ти месец. Имам възможност сега да започна работа. Шефът ми знае, че съм бременна и това го устройва, но ме пита на каква сума да ме осигурява? Какво ще ме посъветвате?
  Като работя сега само 3-4 месеца по време на бременноста, ще имам ли въобще право на майчинство, колко е минималното? Иначе сумарно имам над 12 месеца от предишни по-стари години.
  Благодаря ви предварително!

# 146
Здравейте, имам следното питане. Бременна съм и бях в болнични от 11.01.2021 до 13.02.2021 искам да попитам кога се изплащат болничните тъй като нямам превод досега

# 147
Честито!

А кой издава болничен за преносване? Болничният от болницата не започва ли от деня на раждането или как?

Тъй като на мен ми се случи срсвнително скоро, болничният за пренасяне се издава от лекаря, следил бременността и издал 45-дневния болничен. Той е за разликата между двата.!

# 148
  • София-Младост
Здравейте, имам следното питане. Бременна съм и бях в болнични от 11.01.2021 до 13.02.2021 искам да попитам кога се изплащат болничните тъй като нямам превод досега
10 работни дни, след като болничния бъде педаден от работодателя в НОИ.
Предполагам до края на м.02 ще получите плащане.

sea.sea
Както са отговорили вече, лекаря следил бремеността.

Red_Carpet
На МРЗ. Ще имате право.
Обезщетението не може да е под МРЗ.

# 149
Работя от 4 години в една фирма. Сега съм бременна и в болничен поради малко здравословни проблеми. Така ще си изкарам до края на бременността и после обмислям и двете години майчинство. Стоя вкъщи и пазя дивана.
Имам предложение за работа, но не сме говорили надълго и нашироко, съвсем в начален стадии сме на преговорите и даже не съм им казала, че съм болничен вкъщи. Иначе си ме виждат, че работя на друго място. Засега са ми споделили само, че предлагат плаващо работно време, до 20 часа седмично, когато аз си ги избера, от вкъщи, едва ли не работа от телефона. Не са ми казали дали и какъв договор би имало.
Въпросът ми е дали има начин да 'работя' и на двете места едновременно и да си взимам болничния? Ако почна на граждански на второто място, това би ли ми повлияло някак на болничния, а после и на майчинството?
Доста организиран човек съм и смятам, че бих могла да ги съчетавам и бебе, и работа до 20ч., та ми се ще да подпомогна домакинството си финансово.

Общи условия

Активация на акаунт