Майчинството счетоводно - 88

• 39 974
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ще се радвам някой да ме ориентира от кога започва да тече втората година майчинство, датата на раждане на детето или? И колко дни е? Трябва да попълня дексларациянкъм работодателя колко дни отпуск ще ползвам и от кога.. благодаря предварително!

# 466
  • София
Когато работодателят изпрати болничния към НОИ веднага ли може да се види в системата или отнема известно време?

# 467
  • София-Младост
Ще се радвам някой да ме ориентира от кога започва да тече втората година майчинство, датата на раждане на детето или? И колко дни е? Трябва да попълня дексларациянкъм работодателя колко дни отпуск ще ползвам и от кога.. благодаря предварително!
"Първата" - 410 дни от началото на първия 45 дневен болничен.
Втората свършва на РД на детето, следващия ви е работен.

# 468
Когато работодателят изпрати болничния към НОИ веднага ли може да се види в системата или отнема известно време?

Не съм дебнала точно, но смятам, че до 1 - 2 дни ще отчете на сайта на НОИ.

# 469
Някой има ли който е успял да се свърже с НОИ по телефона? Трети ден няма свободен оператор по цял ден 😳😂

Имам едно питане. Педиатъра ми издаде  болничен след раждането, който е от 18.02 до 22.04.
 За периода февруари дневната ставка е 32.5лв, а за март ми изплатиха 29.99лв.Защо е така при положение, че е един и същ болничен?

# 470
Предполагам,че получаваш минималното майчинство.Ставката е различна,защото се гледат работните дни в месеца.Февруари има 20,а март са 22.
Крайната сума все е 650лв.Няма как да получиш повече или по-малко.

# 471
Благодаря Деси за бързия отговор!

# 472
  • София
"Първата" - 410 дни от началото на първия 45 дневен болничен.
Втората свършва на РД на детето, следващия ви е работен.
Видях в сайта на НОИ, че майчинството ми за първата година е до 13.04., значи в заявлението пиша от 14.04., нали? има ли някакъв онлайн калкулатор да ми изчисли дните до рождения ден на детето (09.04.)? Чувствам се като куха лейка..

# 473
За какво ти е калкулатор?410 дни са от издаването на 45-дневния до датата на термина.Първата година приключва тогава.Щом си родила няколко дни преди термин просто ги извади от тези 410дни.
13-9=4
В случая до РД на детето са 406 дни.

# 474
  • София
Аз трябва да подам за втората година Simple Smile и трябва да разбера колко дни са от от 09.04.2022 минус 14.04.2021, мога да ги преброя, разбира се, но се чудех дали няма автоматичен начин.

# 475
Има калкулатори в Интернет.
Аз трябва да подам за втората година Simple Smile и трябва да разбера колко дни са от от 09.04.2022 минус 14.04.2021, мога да ги преброя, разбира се, но се чудех дали няма автоматичен начин.

# 476
  • София-Младост
jenn_kata
Водещ е термина в случая. Напиши ми термин и ще ти кажа датите.
Или ползвай този калкулатор:
https://kik-info.com/trz/maichinstvo.php

# 477
  • София
Използвах калкулатора и ми възникна въпрос. Термина ми беше 11.6, не е ли включително или трябва да се върна на работа на деня? Тъй като ще прехвърля втората година на таткото има ли някаква особеност? Тази година е петък, ако е вкл. от 14.6 ли са датите или трябва да се пише събота?

# 478
  • София-Младост
Използвах калкулатора и ми възникна въпрос. Термина ми беше 11.6, не е ли включително или трябва да се върна на работа на деня? Тъй като ще прехвърля втората година на таткото има ли някаква особеност? Тази година е петък, ако е вкл. от 14.6 ли са датите или трябва да се пише събота?
Да, включително 10.06. ти свършват първите 410 дни. Прехвърляш, считано от 11.06, без значение какъв ден се пада.

# 479
Здравейте, нова съм в групата. Извинявам се, ако се повтарям, но не съм чела предишни дискусии и казуси, защото предполагам всеки е специфичен и индивидуален. Конкретния случай при мен е следния: разбрах, че съм бременна около месец след постъпването ми на нова работа-учител в ДГ,  работя там вече месец и половина, на 6 месечен срочен договор съм. Казаха ми, че може да се прекрати и от двете страни веднага без предизвестие. Всъщност работодателят ми не ми е дал да подпиша договор, във въпросната ДГ директорката процедирала по този начин, това е нещо, което предстои да се изясни. Иначе ми попълниха трудовата книжка, пише че съм назначена в съответното детско заведение, казаха ми, че се водя в НОИ, но договор не ми е представен и не съм подписала. Сега влизам в 3 месец и не знам как да постъпя. Ако кажа на работодателя, че съм бременна може ли той да ме освободи? Няма как да скрия, че съм бременна, докато изтече срочния ми договор, защото вече ще е видимо. А и не съм сигурна, че ще съм в състояние да работя в По-напреднала бременност, защото работя в многобройна група, с много деца, при шум и не искам да рискувам, първа бременност ми е и съм притеснена. Искам да си взимам пълен размер на майчинство. Моля за съвет!

Общи условия

Активация на акаунт