Майчинството счетоводно - 88

• 40 101
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • София
portativ, понеже имам имам пик и от двете институции, приверих сумите с пик от нап в "Справка за изплатени Парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ-актуално състояние". При мен съвпадат сумите с тези на нои, които ми превеждат. В " Справка за социално осигуряване - актуално състояние" сумите са на  осигурителния доход, а той е по-висок.

# 706
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, моля за съвет. В неплатен отпуск съм по чл.167а вече няколко месеца. Наложи ми се да ходя за заболяване по лекари, имам ли право да ползвам болничен, ако съм на домашно лечение - от личния лекар се издава мисля ? След изтичане на болничния автоматично ли се подновява неплатения по чл.167а ( пуснала съм целия срок 6м) или трябва пак да пускам молба ?
Отново се пуска молба.

Здравейте,
Терминът ми е на 7.05.2021,
от НОИ получих първият пълен месец болничен (45-дневния) за април.Въпросът ми е нормално ли е да се различава сумата, която получаваме от тази,която е в профила ми в сайта им,проверих си с ПИК на НАП и е различна с 20% от тази,която съм получила по сметка,около 250 лв.са превели по-малко.
Може би е нормално да има удръжки...Звънях на НОИ за справка,но дава заето постоянно за момента.Благодаря предварително!
Сигурна ли си, че ти е изплатен цял месец, а не различен период?
От НОИ по-бързо биха отговорили на мейл.

# 707
portativ, понеже имам имам пик и от двете институции, приверих сумите с пик от нап в "Справка за изплатени Парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ-актуално състояние". При мен съвпадат сумите с тези на нои, които ми превеждат. В " Справка за социално осигуряване - актуално състояние" сумите са на  осигурителния доход, а той е по-висок.
Много благодаря!Гледала съм по-високия доход ,сега се ориентирам,съвпадат си.Simple Smile

# 708
  • София-Младост
Здравейте, моля за съвет. В неплатен отпуск съм по чл.167а вече няколко месеца. Наложи ми се да ходя за заболяване по лекари, имам ли право да ползвам болничен, ако съм на домашно лечение - от личния лекар се издава мисля ? След изтичане на болничния автоматично ли се подновява неплатения по чл.167а ( пуснала съм целия срок 6м) или трябва пак да пускам молба ?
Имате право на болничен, отпуска не се подновява автоматично. Отново се подава целия набор с документи.

# 709
Здравейте! В 45 дневен болничен съм от 17.04 до 31.05. Гледах си в сайта на НОИ, че е подаден, фигурира ми при другите болнични от минали години и че изплащането на болнични е на 29.04. Но аз нямам превод. Предполагам, че ще ги изплатят накуп в края на Май, но да питам все пак ако има никой в подобна ситуация, а си е получил парите?

# 710
  • София-Младост
Здравейте! В 45 дневен болничен съм от 17.04 до 31.05. Гледах си в сайта на НОИ, че е подаден, фигурира ми при другите болнични от минали години и че изплащането на болнични е на 29.04. Но аз нямам превод. Предполагам, че ще ги изплатят накуп в края на Май, но да питам все пак ако има никой в подобна ситуация, а си е получил парите?
Подаден е април така ли, 10 работни дни и тогава ще има превод за дните от април.
Няма как да съдите по минали преводи за бъдещ такъв.

# 711

Здравейте, моят 45-дневен болничен започна на 22.03.2021 и  на 15.04 ми беше изпратена сумата за 7те дни на месец март,а в края на април -за целия месец април,така че не чакат да мине целият период,а като заплата.Ето тук може да се проследят датите:https://www.noi.bg/en/forusers/userinfo/4325-grafikizplashtane012017

# 712
portativ,хубаво е да не заблуждавате хората,когато очевидно не сте наясно със сроковете.
Болничният Ви е от март и очевидно предаден още началото на април.Първо са Ви изплатили за март,а заради Великден преведоха за април парите на 29,но това е само,защото документите Ви са предадени в НОИ.
При положение,че нейният болничен е от 17 април(събота),няма как да е получила превод.Срока на работодателя е 10-то число на май,за да го предаде в НОИ.
Дори да го е предал в края на април,то не са изминали 10 работни дни,за да го изплатят от НОИ.И то ще й платят само за дните на април.За май ще получи в началото на юни.

# 713
portativ,хубаво е да не заблуждавате хората,когато очевидно не сте наясно със сроковете.
Болничният Ви е от март и очевидно предаден още началото на април.Първо са Ви изплатили за март,а заради Великден преведоха за април парите на 29,но това е само,защото документите Ви са предадени в НОИ.
При положение,че нейният болничен е от 17 април(събота),няма как да е получила превод.Срока на работодателя е 10-то число на май,за да го предаде в НОИ.
Дори да го е предал в края на април,то не са изминали 10 работни дни,за да го изплатят от НОИ.И то ще й платят само за дните на април.За май ще получи в началото на юни.
desi1989,казвам как е при мен и съм пуснала линк към НОИ,не виждам защо така нападателно отговаряте.От Вашите отговори лично аз нищо не разбирам,много са назидателни,има доста полезни и позитивни коментари на други хора,дано и те помогнат на жената.Усмихнат ден.

# 714
Portativ,точно и ясно е написано още на 1 страница.Има си срокове за тези болнични.Вашите нямат нищо общо с тези на останалите хора.Така,че е хубаво да не подвеждате хората.Болничният Ви е изплатен,защото срока му е съвсем друг и няма нищо общо с болничен,който започва на 17.04 и ще изтече в края на май.
Не знам какво има за разбиране толкова.Четете малко повече преди да пишете.Като не разбирате моите отговори,отваряте страницата на НОИ и четете,за да разберете.
През 5 поста се пита едно и също.
Твърдение,като Вашето,че се изплащат като заплатите е повече от абсурдно.Някой ще го прочете и ще има да чака превод още на 25-то число,а болничният даже няма да е предаден в НОИ.Има плащания всеки вторник и четвъртък на болнични.

# 715
Благодаря Ви! Колегите от ЧР са го предали при всички положения преди края на месеца, защото така работим при нас, заради заплатите които се изплащат месец за месец. В това не се съмнявам. Предполагам, че някъде към средата на Май ще имам превод.

# 716
Благодаря Ви! Колегите от ЧР са го предали при всички положения преди края на месеца, защото така работим при нас, заради заплатите които се изплащат месец за месец. В това не се съмнявам. Предполагам, че някъде към средата на Май ще имам превод.
Извадете си ПИК от НОИ,ако нямате.Така ще може да следите по-лесно.

# 717
Аз имам болничен от 15.04 предаден на 23.04. Днес изплатиха частта за април. От болничните, които съм дала досега, дори и 45 дневния, който е с друго изчисление, повече от 8 работни дни не са се бавили.

# 718
С риск да нагнетя още повече темата, но ми прави впечатление, че има никове, които първо питат, а после започват компетентно да консултират.
Изказвам безкрайни благодарности към всички компетентни консултанти. Благодаря за отзивчивостта и търпението през няколко поста да отговаряте на едни и същи въпроси. За мен Desi1989 също е полезна в темата с коментарите си.

# 719
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
С риск да нагнетя още повече темата, но ми прави впечатление, че има никове, които първо питат, а после започват компетентно да консултират.
Изказвам безкрайни благодарности към всички компетентни консултанти. Благодаря за отзивчивостта и търпението през няколко поста да отговаряте на едни и същи въпроси. За мен Desi1989 също е полезна в темата с коментарите си.

Няма лошо да консултират, стига да пишат напълно верни неща.
То в темата се повтаря едно и също и като гледам хората повтарят заученото, не са дори колеги.
А за съжаление почти всички колеги, освен Ала-Бала, спряха да пишат, защото повтарят едно и също.В по-сложните казуси си проличават веднага знанията.

Общи условия

Активация на акаунт