Парфюмни размисли и страсти - 256

• 53 918
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
И на мен ми се прииска това Гучи с това описание. Grinning Мисля, че това е парфюмът за целите на Карен.
Аз много го харесвам, Снежанке! За мен е точно такъв, какъвто Карен го е описала. Непреходна женственост в бутилка, а и бутилката е красива,. Харесва се много от околните /за когото това е от значение/.
Гледах го скоро доста изгодно, 90 мл, /около 105-109 лв./, но не помня в кой сайт точно. Wink

# 91
Оф, а ние спестяваме за къща. Накрая ще е къща от опаковки... я Гучи, я гилти... :Д
Ама няма, само ще го искам, набелязан е и няма да му се размине тая година. Само да намеря някой повод, годишнина, нещо по-така официално. :Д

# 92
Тъй като се завъртя в темата и се купи от няколко потребителки-  Masaki Matsushima Shiro  да попитам как е като трайност? Това,че мирише на чисто много ме блазни Bowtie

Ре, за трайното - на мен ми е много траен.
Веднъж беше останала миризмата му по един шал и сериозно се замислих за душевното  си здраве, защото не ползвам омекотители при пране, а този шал така миришеше, че ме побърка. Докато се сетя, че е от Shiro доста странни мисли ми минаха през главата Simple Smile

# 93
Ре, за трайното - на мен ми е много траен. ..
Поръчах Bowtie

# 94
Кажете, Cerruti 1881 прекалено скучен и обикновен ли е?
Да. И все пак е прекрасен аромат.

Shiro при мен не е мнoго траен, 2 часа макс, после skin scent.

# 95
Благодаря за новата тема.
Вчера ми се обадиха от пощата и с изненада установих, че ми е пристигнал комплекта с мостри на AKRO. Не се сетих да го снимам, но е едно към едно като в сайта.
Скрит текст:
Сега се чудя как да им платя сетчето, защото те ми върнаха сумата. Явно в условията на пандемия вървят бавно нещата. Написах писмо снощи, ще видим.

Тествах два семпъла - Awake  и Dark.
Awake стартира с аромата на прясно сварено кафе, все едно си се полял с него. Лека цитрусова нотка се появи след време, доста слаба и невинна, ветивъра се показа, когато позатихна кафето и стоя доста близо до кожата. Моноаромат за мен и ми беше леко скучноват. Отпада от покупка.
Много повече ми хареса Dark - хубав черен шоколад (аз това и търсех), балансиран, комфортен, без да доминира нито една от обявените и необявените ноти. Без втори тест - ще се купува! Разкошотия!

Допълвам - точно Dark ми е препоръчал Валтер! Уцелил е десятката направо! Къде зачезна, липсва!

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 12:41 от Тук там

# 96
Благодаря за новата тема!

Имам толкова неща да споделя, а последно време ми е тотална лудница и само чета по диагонал.

Задава се нещо ново и като голям почитател на линията, нямам търпение да го пробвам:
https://www.fragrantica.com/news/Givenchy-L-Interdit-%C3%89ditio … A9sime-14597.html

Парфюм за съблазняване... То ще зависи от моментното ми настроение и арсеналът, с който разполагам. В общия случай парфюмите, които ми действат с повдигащо настроение, възможност за завладяване на света и доминация Grinning , докато покорявам сърца биха били тези:
Gabrielle Chanel
L'Interdit Eau de Parfum Givenchy
Le Parfum Royal Elie Saab
Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum Maison Francis Kurkdjian
Tobacco Vanille Tom Ford

За всичкото време, в което сме заедно с ММ, единственият парфюм, който е отразил, направил комплимент, забелязва всеки път и много му действа е Рояла на ЕС.
По темата по-назад, според мен е подходящ за подарък. Около мен абсолютно всички дами и 95% от господата много го харесват, така че с удоволствие бих подарила на някого, ако трябва да е парфюм.

Имах доста парфюмни запознанства последната седмица, както и първата ми парфюмна среща Revolving Hearts , много приятна и вълнуваща. Надявам се в бъдеще да имам още такива, изключително приятно е да се срещнеш с човек, който споделя страстта ти.
Та в последната седмица се запознах със следните аромати:

Vodka on the Rocks By Kilian - много свеж за мен и приятен аромат, тотален унисекс, но мира не ми даваше на какво ми напомня, докато не ме усени споменът. Преди години мой приятел използваше Fierce Abercrombie & Fitch, който постоянно му крадях, защото ми беше много завладяващ и игрив. Не бих купила пълноразмерен продукт със сигурност, трайността не беше впечатляваща при мен, а ако ми се доноси нещо подобно бих взела A&F.

Rouge Comme des Garcons - много землист и интересен аромат. Пробвах го на парфюмната ми среща и не спрях да си душа китката. Много ми хареса и бях убедена, че ще заспи като аромат на ММ. Направихме си парфюмна разходка и го пробвахме, сега сме на полусъединител за придобиването му Grinning Определено не е за всеки и си трябва проба.

Sunshine Amouage - имала съм среща с него от блотер, но си намерих пробичка и ще го разнося скоро. Иска ми се да си купя нещо на марката, така че ще ги изучавам усилено.

Honour Woman Amouage - много приятен за мен аромат, който се носи около мен като аура, а не плътен шлейф. Проблемът с него беше, че много ми изби анималистичната нотка в един момента и не можех да го търпя. Ще е пропуск от моя страна.

Tenue de Soiree Annick Goutal - красив ирисов парфюм, но не мога да кажа, че е мой аромат. Тъй като го отразих като "не мой" не съм си спомням развитието му, но ми се стори не капризен аромат.

Ninfeo Mio Annick Goutal - много остър на моята кожа, бръснарски аромат, категорично не ми е женствен и не разбирам хайпа по него, преди няколко теми, но кожи и носове различни Simple Smile

Marfa Memo Paris - като почитател на белоцветните аромати, този много ми хареса, развива се с красива тубероза и оставя шлейф. Марката ми стана интересна и очаквам да заредят sample kit в сайта, за да се запозная с другите им товрения. Моя приятелка също го оцени много, а тя си пада повече по пудрени аромати.

Instant Crush Mancera - покрай целия hype с BR540 ми се прииска да пробвам от неговите интерепретации от други марки. За себе си съм решила със сигурност, че ще си купя екстракта тази година, но исках да видя как би се развил при мен "клонинг". С Монтал не се разбирам, затова потърсих пробичка от Мансера. Мнението ми е, че носи някаква част от духа на Бакара, но не мисля, че може да коментираме взаимозаменяемост или изключително силна прилика. Усещам го като разводнена, но маслена версия на екстракта, с повече цветя и ягоди. Знам, че винаги сте коментирали колко са мазни Мансерите, обаче не очаквах чак толкова Grinning Една блуза и шал малко ги омазних и ще видим дали ще успея да ги изчистя.

Good Girl Gone Bad By Kilian - бях си го сложила в листа за придобиване тази година, но имах възможност да го разнося малко повече. Ароматът като цяло ми допада и има праскови при мен в изобилие(не знам откъде точно се появяват), но има една поддържаща нотка, която ме трови след първия половин час. Имам подозрение, че е кедърът, но не съм сигурна. Засега го отписвам от списъка. Ще ми бъде интересно, ако някой може да направи паралел между него и Кралицата на Attar.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 11:38 от Lollaa*

# 97
  • Sofia
Благодаря за новата тема, Денси! Flowers Hibiscus
Да се запиша с моите съблазнителни парфюми - и аз съм на мнение, че парфюмът, с който притежателката се чувства най-уверена и секси е най-добрият избор. От сегашните ми наличности най-много се харесват L'Interdit, Boucheron Iris de Syracuse, Guerlain Shalimar Souffle, Love Chloe, както и изненадващо за мен Mon Guerlain Bloom Of Rose EDT. Последният се развива върху моята кожа, като сатен - мек, звънлив, някак кремест и пухкав, цитрусите изчезват бързо и остава само млечна свежест, обожавам го, сигурно затова така въздейства Simple Smile
Връщам се да чета темата от начало.

# 98
Имах доста парфюмни запознанства последната седмица, както и първата ми парфюмна среща Revolving Hearts , много приятна и вълнуваща. Надявам се в бъдеще да имам още такива, изключително приятно е да се срещнеш с човек, който споделя страстта ти.

Ninfeo Mio Annick Goutal - много остър на моята кожа, бръснарски аромат, категорично не ми е женствен и не разбирам хайпа по него, преди няколко теми, но кожи и носове различни Simple Smile
Много са вълнуващи и зареждащи тези срещи Simple Smile
Интересно е как е избил Нинфео при теб. Обикновено е мек ,прашен и сладък, но за остър и бръснарски не бях чувала Innocent

# 99
  • Sofia
По темата за съблазняващите аромати съм се изказвала неведнъж.  Аз се чувствам изкусителка с Valentino Donna noir absolu,  Tom Ford Vanile fatale, noir pour femme,  Good girl.   ММ обаче намира за секси аромати като Burberry body tender,  Versace Bright crystal,  Narciso fleur musc.  Joy

# 100
Аз не мога да смесвам два парфюма. Ползвам един докато не си измия косата, защото винаги пръскам зад ушите. Не съм пробвала да смесвам два аромата. Секси определено ми е L`Interdit EDP и Мademoiselle Coco от тези, които имам в момента. Усещам, че съм в парфюмна апатия напоследък.

# 101
Днес посетих новия бутик на Елинор в Младост 4. Трябваше ми спешен подарък за довечера и се сетих за хубав парфюм и за Елонор:) Бях като дете в сладкарница, а нямах никакво време,защото бях с ММ Bowtie
изтествах четирите отрови на V Canto( без Cicuta)- Mandragola ми хареса най-много Simple Smile
Аз обаче се залепих на La Yuqawam серията на Расаси,тъй като познавах само два.....и разбира се си тръгнах с един от новите - Jasmine Wisp. Много красив и обсебващ аромат,с преоблававащи при мен праскова,пешън фрут и кокос,като кокоса само го омекотява,без да прилича на плажно мляко.Има и леки цитруси, жасмин не се усеща за щастие. Сравняват го с Ерба Пура и Кирке ( отново Weary ) ,но за мен не е никак близък,има само подобно плодово усещане. Зарадваха ме и с 4 мостри,тепърва ще ги тествам.Няма как да не пусна снимка на това красиво шишенце Purple Heart

# 102
  • Пловдив
Днес посетих новия бутик на Елинор в Младост 4. Трябваше ми спешен подарък за довечера и се сетих за хубав парфюм и за Елонор:) Бях като дете в сладкарница, а нямах никакво време,защото бях с ММ Bowtie
изтествах четирите отрови на V Canto( без Cicuta)- Mandragola ми хареса най-много Simple Smile
Аз обаче се залепих на La Yuqawam серията на Расаси,тъй като познавах само два.....и разбира се си тръгнах с един от новите - Jasmine Wisp. Много красив и обсебващ аромат,с преоблававащи при мен праскова,пешън фрут и кокос,като кокоса само го омекотява,без да прилича на плажно мляко.Има и леки цитруси, жасмин не се усеща за щастие. Сравняват го с Ерба Пура и Кирке ( отново Weary ) ,но за мен не е никак близък,има само подобно плодово усещане. Зарадваха ме и с 4 мостри,тепърва ще ги тествам.Няма как да не пусна снимка на това красиво шишенце Purple Heart

Имам го от година и постоянно го преоткривам Jasmine Wisp❣

# 103
  • Germany
Веднага ви казвам, че кафявата Омния е спрян отдавна, и се намира само на супер завишени цени в ebay, на друго място ако го откриете, ще е случайност и голям късмет. На мен също ми е много любим, и мога да ви уверя, че няма нищо подобно на него в момента на пазара, дори на 50% което да се доближава.

Не мога да не се похваля с тази красота Revolving Hearts Кеф, кеф Heart Eyes

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 21:05 от kovatcheva

# 104

От днрс съм с това бонбонче. Както се бяхме раэговорили эа Олимпеа/я интенэ и я предпочетох пред нектарната бомба. Чувствам се пристрастена. Много е солен, сладък и същевременно морски, сякаш съм била цял ден на плажа и съм яла ванилов сладолед.

Общи условия

Активация на акаунт