Парфюмни размисли и страсти - 256

• 54 180
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Една от миналогодишните ми придобивки е 212 секси на Каролина Ерера. В топлия октомври не ме впечатли особено, та реших да изчакам по-студено време. Определих го като приятен, но и в студените дни седеше някак безличен и монотонен.  Преди няколко часа пак си пръснах от него и не можах да повярвам - това беше съвсем друг аромат. Появиха се едни свежи нотки, не остри, по-скоро приглушени, но придадоха ново, романтично звучене на аромата. Сякаш основата от мускус и захарен памук беше поръсена с капчици деликатен цитрус, а изпод нея се разлистваха стръкчета прохладен здравец, при това ароматът запазваше восъчната си мекота. Не бих нарекла този парфюм секси, а по-скоро интимен, сякаш не е дошъл отвън, а самото тяло го излъчва. Ще видим, може би ще ми стане любим.

# 421
  • Sofia
Наличен е новият L'interdit в Сефора в Парадайз, пробвах го, сякаш засега доста ми прилича на EDT-то, в което има някаква остра нотка, която ме дразни. Дадоха ми виалче с покупката на друго нещо, ще го тествам пак тия дни и ще пиша.

# 422
  • Стара Загора
tuali, няма как да объркам тази синя бутилка с цвенти петна
Скрит текст:
точно за нея казвам, че люляци не усещам, а ириси- но не пудрени, а гладки, землисти и бонбонена сладост- да, но представата ми за свеж и жизнерадостен парфюм е друга.

# 423
  • Чукарландия
Някой има ли вече запознат с Authentic Night Femme Abercrombie & Fitch? 🤗

# 424
  • Франция
Аз пък при една поръчка тези дни, получих мостра от Sintra Memo Paris и това ми е първа среща с бранда- заради цените не съм го заглеждала, но ми хареса много. Много омайващ, гъст и в същото време, зелен, мек и игрив.
galeta, аз също много харесах Sintra Simple Smile а освен това съм и дълбоко влюбена в града, това може би също помага Heart
Парфюмът е подобен на Love by Kilian, поне върху моята кожа, същия упойващ, восъчен портокалов цвят, само че за разлика от този на Килиън не е така задушаващо сладък. Смятам, че през пролетта и на открито ще е приказка.
Много пари му искат обаче, за парфюм с портокалов цвят.

# 425
И аз се впечатлих. Сега и него ще дебна освен NR Musc Noir.

SOTD: Alien Flora Futura. Мисля, че ще бъде прекрасен в по-топло време.

# 426
  • Germany

точно за нея казвам, че люляци не усещам, а ириси- но не пудрени, а гладки, землисти и бонбонена сладост- да, но представата ми за свеж и жизнерадостен парфюм е друга.
Същият проблем имам аз с Lilac Love by Amouage. Всички говорят за люляци, усещат люляци, а аз усещам само ириси в този парфюм. Пудрени, кисело-сладки, тръпчиви. Иначе си различавам прекрасни люляци в  En Passant Frederic Malle, Lilac Path Aerin Lauder, Pur Desir de Lilas Yves Rocher.

Много ми харесва новия La Belle Le Parfum Jean Paul Gaultier. Ако харесвате силно изразени ноти на бобова тонка, и сте почитатели на първата версия, не се колебайте, парфюмът е страхотен и точно сега е неговото време Revolving Hearts

La Belle Le Parfum Jean Paul Gaultier е топъл, гладък, кадифен и лъскав. От JPG са царе на тези силно женствени и забележими парфюми. В повечето от дамските им предложения се усеща дързост, закачливост, женско предизвикателство и кокетство. La Belle Le Parfum Jean Paul Gaultier също не прави изключение. Но тази красавица е и различна. Тя е тъмна, уверена в собствените си качества и няма нужда от чуждо внимание и одобрение. Топла, обиграна, полирана, лъскава и успяла, това е жената, носеща La Belle Le Parfum.

По пирамида са дадени три ноти - круши, бобова тонка и ванилия. Според мен съвсем не е така. Основният акцент на парфюма е бобовата тонка. Около нея е изградена цялата композиция. Трябва да призная, че съм много капризна по отношение на тази нота в парфюм. Тук тонката е прекрасна, точно от типа, който аз харесвам - мека, пудрена, с аромат на микс от бадем, марципан и щипка канела, примесени с топло мляко. Крушата от първата красавица е тук, и е силно разпознаваема, но въпреки това парфюмът е със съвсем различно за мен звучене. В началните нотки аз усещам плътно желе от черни плодове, и шоколад, и портокалов цвят, и солено-сладък карамел. Ванилията от първата версия също е тук, но отново е само напомняне, с намален интензитет. Изчезнало е закачливото и момичешко усещане от оригинала, и вместо него се усеща по-голяма зрялост и дълбочина в парфюма. В базата тонката я усещам и леко кафена, като лате, много фина, допълнена от чувствен жасмин самбак, бензоин и дървесни нотки. Не бързайте с оценката на този парфюм, и не бързайте да го сравнявате с оригиналната версия. Четири дни го носих, и четири дни ми показва различни лица. Първото пръсване на китката на ръката недвусмислено ми показа ДНК-то на оригинала. Нанесен на кожа, и с хубаво пръскане, нещата бяха съвсем различни, просто това беше съвсем различен парфюм. За мен е многолик и много динамичен парфюм, влияещ се от времето и топлината на кожата. Понякога е сладък, велурен и гальовен. Понякога сладостта се отдръпва, и на преден план излизат балсамови, зелени и смолисти ноти, подобни на тези от Бакара руж 540. В повечето време го усещам, като пудра от бобова тонка, ароматизирана с желе от червени плодове, ликьор кафе и сладко от круши. Едно обаче е сигурно - което и лице да ми покаже, за мен е страхотен! И определено мога да кажа, че това е моята версия и за мен е съвсем различен аромат. Харесва ми, как е постигнат този омбре ефект в парфюма, това преминаване от едно настроение в друго, от щастлив благ характер, до показване на тъмните кътчета на душата. Красив, интересен и съвременен парфюм.

Ако трябва да го сравня с друг, то бих го сравнила с Тонка Империал на Герлен, такава я усещам тук тонката. И като сладост, и като начин на представяне, но без коженото усещане от Тонка империал. Трайност, феноменална, до душ. Никъде не ходя, и не мога да кажа дали се харесва, но близките ми вкъщи веднага реагираха положително. За мен е парфюм за хора, харесващи тонка, и съвременни, модерни аромати. Мисля, че тази версия спокойно може да се носи и от мъже, харесващи гурме нотите в парфюм. Обичам да купувам парфюми на сляпо, и за мен това е 100% добро попадение.

На всички - спокойни почивни дни и повече добро настроение!

# 427
Страхотно описание на новия Ла Бел. Нямам търпение да го пробвам.
Аз не харесвам хич ЛВЕБ, но искам да пробвам новия фланкър, особено заради кокоса.

# 428
Сега си пръснах пробичката от една мила съфорумка на Lilac Amouage, там наистина има някаква ирисна пудреност. Има и люляци при мен, но са едни такива "парфюмни" и преувеличени, а граденията им е почти равностоен конкурент.

# 429
kovatcheva , много поетично !Страхотно описваш . Flowers Tulip

Може ли някой да каже нещо Rose Berberanza?

SOTD Rose d'isparta boucheron , благодарение на твоето поетично описание..
Много красива мускусна,кашмирена и амброва роза.

за съжаление снимката не е моя.

# 430
Странен е този Lilac love. Имах проба, при първото пълноценно носене при мен се разви като луксозен крем за тяло с малко какао и цветя. Много ми хареса.
Носих го още два пъти - коренно различен, неопределени цветя, леко ретро, задушлив ми дойде дори.
Капризен е явно.

# 431
Странен е този Lilac love. Имах проба, при първото пълноценно носене при мен се разви като луксозен крем за тяло с малко какао и цветя. Много ми хареса.
Носих го още два пъти - коренно различен, неопределени цветя, леко ретро, задушлив ми дойде дори.
Капризен е явно.
При мен 95 % от аромата е автентично ,силно какао ,прахообразно и люляци.

# 432
Благодарение на две дами от форума скоро и при мен кацнаха 3 извънземни 👽😍. Много им се радвам. Двете лимитки са изключително близки, в ликьорения вариант началото е скъп коняк, който обаче много бързо си отива и след това не намирам особена разлика между тях, а те от своя страна са силно подобни на Есенс Абсолю (който също дойде при мен преди време от съфорумка 🤗) Точно тези са най-"мои" от цялата колекция, с оригиналния Ейлиън все още се гледаме малко изпод вежди и с недоверие.
Като стана дума за прилики и разлики, аз не намирам сходства с Rose d'Isparta Boucheron и Santal Royal. Преди няколко дни тествах розата и известно време не можех да си спомня от къде познавам точно този парфюм, той не е подобен, а същия като нещо което вече познавам и харесвах. След като излязох навън си спомних - Narciso rodriguez Rose Musc. Преди време бях влюбена в него. Изключително си приличат и след справка във фрагрантика установих, че и двата са дело на Соня Констант. 🤔 Много странно... Подобен случай на Dior midnight poison и YSL Elle.
И от мен един глас в подкрепа на Ishq Swiss Arabian, точно сега му е сезона.

# 433
При мен 95 % от аромата е автентично ,силно какао ,прахообразно и люляци.
По абсолютно същия начин го усещам, като люляците са нежни, кремави и пудрени. Гардения за съжаление  при мен никаква не се появява, но съм чела доста мнения, в които го оприличават на луксозен крем за тяло.
Специални благодарности на дамата, която спомена, че са спрели Gardenia Petale!  Честно казано нямах представа, а ми е изключително любим парфюм за пролетта, намирам го за много красив. Веднага след като прочетох  поста се сдобих с още една бутилка и сега ми е парфюмно спокойно.

# 434
Мимозка, до кожа е, явно. Аз съм доволна, че не грабнах прибързано бутилка, защото няма да го нося, ако всеки път ще се чудя какво ще се появи.
Тежки цветя ме мъчат.
Наскоро успях да отворя една 40 годишна мини бутилка със счупена стъклена капачка и без етикет, за която бях писала преди време.
Тайно се надявах на някое зелено чудовище, но ми се падна огромен букет от тубероза, иланг и дървеса.
Счупих гърлото на шишенцето и докато го пресипвах в друго ароматът обзе цялата къща и стоя няколко дни!
Ядрена смес, гъста и страшна. Прилича малко на Mahora, но умножена по 10.
 Затворих го в отделен плик, докато се осмеля да си капна от него, че напоследък бягам от тубероза.

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 15:15 от silver pearl

Общи условия

Активация на акаунт