Гледане на бебе/малко дете

• 12 250
  • 307
  •   1
Отговори
# 15
Наистина най-много зависи какво дете ще ти се падне Simple Smile

# 16
Моето на 2.5 години. Най-големия ми кошмар бяха първите 2 години... От първи ден като ни изписаха, като каза, че ще реве и няма да спи, буквално до скоро я разнасях на ръце. 15 кила... Бащата много ми помагаше в тези моменти, ама с готвене и чистене, защото малката не искаше никой друг освен мен. Бабите и те помагаха с домакинска работа, като са на гости, което не е малко. И мен все ме плашеха колко.страшно ще е като проходи, а аз плаках от щастие като най-после проходи и не трябваше да я разнасям като чувал ден и нощ. Остана само нощното разнасяне. Всяка нощ, по 2-3-4 часа рев и разнасяне, 2 години... Хронично недоспиване и умора, депресията ме хвана към втората година, защото мислех, че никога няма да свърши този ад... После някак си като с магическа пръчка почна да спи, да заприличва на нормален човек...Чукам на дърво и си плюя в пазвата. Второ и аз не ща, абсурд просто Grinning

Но си е инатче и характер, та не се заблуждавам, че няма да има още трудни периоди.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 09:05 от Ели-Мели

# 17
Моето е малко още-на 2.8г. Най-трудна ми беше първата година. Въпреки че не усетихме коликите и почти зъбите. Не седеше в количка, това да спи навън-абсурд. Разнасях го навсякъде в раница. Като проходи, започна да спи повече през деня, но винаги вкъщи, което беше ок, защото си почивах. Баща му го гледа изключително добре, мога да ги оставя за месеци и знам, че всичко ще е наред. Помощ не сме имали и за ден, бабите ни са в чужбина. Това е нещото, което ми тежи и до ден днешен. Гледам познати си оставят децата и ходят напред-назад, ние нямаме тази възможност. Откакто стана на 2 и започна да разбира и говори малко по малко, ми стана много по-леко. Вече сам се храни, облича, ходи си до тоалетна, говори. Е, има си тръшканици и лигавене. Нагласила съм се в главата си, че зора ще е до към 4.

# 18
При мен най-големият ужас беше след тръгването на ясла на големия ми син. Година и половина непрестанно болен. Опитвах се да ходя на работа, опитвах се да домакинствам, опитвах се да го гледам и него - някакъв безкраен ад от постоянни кашлици, сополи, задушаване на моменти. Бях се отказала от второ дете след този период. Сега малкият ходи на ясла от септември и треперя над него да не се повтори същото нещо - слава Богу за сега всичко е поносимо, но само като чуя думата кашлица и ми минават мисли за самоубийство. Иначе гледането на бебе (дори и ревящо) е песен. Нито колики, нито зъби ме плашат. Таткото не ми помага, а си гледа децата наравно с мен. Баби и дядовци си имаме много, гледат ги веднъж седмично за половин ден, чат пат спят в тях. Смятам, че става по-лесно някъде след 3тата година, но предполагам като дойде истинският пубертет ще видя какво е ужас.

# 19
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Много зависи от бебето/детето.
Синът ми беше ужасно ревливо бебе, трябваше да го нося, после се тръшкаше. До днес ми пили нервите.
Малката беше мега спокойно бебе, сега като проходи започна с магариите. Тя пък “подрежда” - вади всичко от чекмеджета, шкафове, гардероби 😱

Помощ нямам от баби.

# 20
Да дам един глас за детегледачките. Ако майката се изтощава и няма помощ, наистина има свестни жени, които могат да помогнат. Аз съм ползвала, не за да си почина, а за да работя. Без гледачки не бих могла да си отгледам децата изобщо.

# 21
  • Най-красивата страна
Най-трудни бяха първите два месеца,заради недоспиването.
Тоест докато свикна .
Бебето ревеше през три часа.Но заспиваше пак веднага след като се нахрани.
Щом бебето започваше да реве,мъжът ми веднага ставаше притеснен -ама защо реве,ама какво му е...
Той участваше във всичко-смяната на памперса,стерилизирането на шишетата,къпането..разхождаше го с количката ...
Минават бързо два месеца..
Не е толкова страшно.
Никаква депресия не съм имала.
Но бебето беше много дълго чакано.
С всеки изминал месец се привързвах все повече...
Сега дъщеря ни е на 12 години и с умиление разглеждаме бебешките  снимки и си спомняме за тези моменти...

# 22
Най-трудно е в началото. Променя ти се начина на живот изцяло. Наспивай се сега, че после няма сън вече.

# 23
Недоспиването си е бич божи. Затова бабите казват - когато бебето спи, и майката трябва да спи. Иначе тази въртелешка спи-реве-яде-оригва се-реве-спи-... няма край. Затова бебчетата са толкова сладки, за да сме готови на всичко за тях. Да е жив и здрав мъжът ми, нощем ставаше той и ми даваше бебето да го кърмя, макар че можеше да се обърне на другата страна и да си спи, че нали е бил на работа през деня. Simple Smile Използвай всяка възможност да спиш!

Пак да кажа, не съм имала никаква такава депресия и не познавам жена, която да е имала. Само щастие и умора.

# 24
Аз като съм уморена не мога да съм щастлива. Да, обичам си детето и давам всичко за него, но това, което преживях беше истинско изтезание. Идело ми е да се гръмна, а аз съм много уравновесен човек. Аз не можах да се насладя на майчинството и това да си гледам бебето от целия този рев и неспане. Абсолютно неблагородно завиждам на всички, които говорят с умиление за сладките си кротички бебета. Ние изтеглихме късата клечка, какво да се прави. Като ми се усмихне малката, е най-голямото щастие на света, но това не променя факта, че ми се съсипа гърба, нервната система и психиката.

# 25
Благодаря много на включилите си.
За мен неизвестното е най страшно, иначе знам, че всяко бебе е различно. Сякаш искам да се настроя за най лошото, пък може и по добре да е. 😂
Следя едни канадци в инстаграм, пускат сторита всеки ден, тяхното е вече на 4 месеца, но май ще се окаже еднорог. Рядко плаче и вече спи самО по 8 часа на нощ. Прекалено лесно изглежда.

# 26
  • София
Понеже стана дума за тръгването на ясла. То наистина е изключително шоково за цялото семейство. Нашите големи дъщери посещаваха близка до дома ни градина, но постоянно се надпреварвахме с времето. Не са боледували много и имахме кой да поеме болестите, защото ние работехме в държавната администрация тогава, но това постоянно тичане сутрин да ги заведем навреме вечер да не остават много след другите деца, посещение на открито уроци и какво ли не още, беше ужас. Всичко това в съчетание с връщането ми на работа след 2 последователни майчинства.
Понеже после заминахме за няколко години в чужбина и там за забавачката децата имаха организиран транспорт, високо оцених това удобство и след връщането ми ги записахме в училище с организиран транспорт,както и малките в такава ясла и градина, когато станаха на подходящата възраст.

# 27
Дъщеря ми е на 1г и 6м. Най- трудно ми беше първите 2 месеца, пълна мъгла ми е. Дали съм се хранила и спала, не мога да кажа... Имах помощ от майка ми, съпруга ми е активен баща, от както му я подадоха в родилното си я къпе и храни. Друг много труден момент е, когато е болна. Направо вътрешно умирам като е болна, не мога да заспа, не мога да се храня...
Имах и следродилна депресия, заради трудно раждане, усложнения, проблеми с кърменето, недоспиването. Но за няколко месеца се оправих.
Сега сме във фазата на бебешкия пубертет и ми къса нервите, чуди се каква беля да направи и как да се тръшка.

# 28
  • София
Ооо, как забравих боледуването- това е кошмарът на кошмарите, за мен е по-лошо и от липсата на сън.
 А за второто и аз реагирах като вас, но като малката навърши 4 г много ми се прииска второ и живи и здрави го чакаме след няколко месеца. Не казвам, че всички ще поискате второ, но не е изключено. 😀

# 29
Айде, един много положителен коментар от мен.
Изобщо не съм усетила да имам бебе.
Не съм кърмила, пиеше си АМ на три часа, не се е оригвал, яде и заспива. Ни колики, ни зъби, ни боледуване. Сега е на десет- да е пил макс три-пет пъти антибиотик, но пък и бързо се оправяше.
Изключително отлична адаптация на ясла и градина.
Сами си го гледахме. За пръв път го оставихме за една вечер на баба му като беше на две годинки.
Дай Боже всекиму, дето се вика.
Не съм се втелясвала в чистене, бърсане на ръце през секунда, кален е доста добре, бих казала- без да съм искала, просто беше студеничко в квартирата, колкото и да отоплявахме.
Леко раждане!

П.п. Трудното дойде, за мен, като проходи, до петата година. Много палав, подвижен, очите ми все в него.

Общи условия

Активация на акаунт