Гледане на бебе/малко дете

• 12 437
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
Чичи,кога ще раждаш?

# 76
  • София
Чичи, ако фантазията ти беше факт, надали щях да драпам за пето.
Единственото съществено са отношенията с партньора, а другото си идва на мястото, когато не се опитваш да си перфектната майка, домакиня, жена, мацка, любовница и всичко в едно. Важно е да си каквато е необходимо в точния момент.

# 77
Утре...
Fever ray, ти си герой. Не знам как успяваш. Мисля, че съм чела твои коментари за опитите ви за пето.

# 78
  • София
Успех!

# 79
# 80
Успех!
Определено става по- лесно с времето. Особено, когато проходи стабилно и не е нужно за всяко нещо да го носиш, започва да се заиграва, когато започне да отговаря на въпроси с да или не, спи цяла вечер без да се храни, когато спреш да кърмиш и можеш да го оставиш на някого за повече време. Е, идват други трудности, но когато спиш 5-6 часа без прекъсване, някак са по- лесно се понасят.

# 81
Еее, така кажи, щяхме да ти оправим веднага настроението. Simple Smile
Аз вечерта преди да родя първото ходих на гости, с много приятели, без да им спомена, че на другия ден отивам.
Успех, чичи!

# 82
В началото ми беше много тежко, защото си завършвах висшето, трябваше и да кърмя и тези колики, просто до към 3 месец беше ад. На моменти толкова много се повтаряха едни и същи неща, че имах чуството, че въздух не мога да си поема. Естествено,депресията не ме подмина, както и караниците. Помощ имах само в началото в първия месец, после изцяло аз съм си го гледала, мъжа помагаше вечер след работа и то с неща, които и аз мога да си ги правя по принцип. От всичко най ме мъчеше прекъснатия сън.

# 83
  • София
Fever ray, ти си герой. Не знам как успяваш. Мисля, че съм чела твои коментари за опитите ви за пето.

С много големи разлики са помежду си, като двете най-големи са породени и много помагаха с малките, а отскоро се отделиха леко от нас. За съжаление, Короната им обърка плановете, надявам се за кратко. Но и това ще мине.
Та и ние реално вече сме все едно само с 2 деца.

Леко раждане утре и хич не се плаши на гледането. Само внимателно "слушай" детето и нека мъжът ти да не е само помагач и отмяна, а да сте напълно равностойни родители! И първите 2-3 месеца си гледай детето и почивай, когато бебето спи. За чистене, готвене и грижи за външния вид ще имаш цял живот след това, когато се напаснете взаимно с малкото човече.

# 84
И не ги жалете мъжете! Няма такава екстра, че работи за това след работа трябва да почива. Ние работим 24/7! Никой не ни пита дали сме уморени, гладни, жадни. Щом им нужди бебето, ние сме там. Същото трябва да се отнася и за мъжете.

# 85
  • София
Леко раждане!
И  аз завърших 2 семестъра и взех държавен изпит с бебе, което през целия ден гледах сама. Не беше лесно, но пък въобще и не съм обмисляла вариантът да прекъсна. Справих се. Simple Smile

# 86
Дам,както съм писала,това е отпуск по майчинство,не по пране,чистене и готвене.
Чичи,да се похвалиш утре!

# 87
  • MI
Успех утре! Бързо да се възстановиш ти пожелавам и наистина следвай бебето. Всичко ще е наред. Похвали се после тук.

# 88
И аз съм с малък стаж като цяло, но досега мога да кажа, че до 6 месеца и нещо ми беше много трудно. Запомнила съм точно кога спря да реве толкова много и замени реването с мрънкане - на 4 месеца и 20 дена. Не можех до тоалетната да отида, никаква домакинска работа да свърша, по цял ден трябваше да измислям забавления и да мъкна на ръце. В резултат слагах често на гърда, съответно връщаше често и се налагаше да преобличам по 5-6 пъти на ден, придружено с рев и мрънкане всеки път, мрази до ден днешен преобличането. Приспивах на ръце през деня и обикалях къщата като старогръцки маратонец. Отнемаше средно около 20-30 минути поне.
Поне откакто започна да седи и захраних, рефлуксът намаля, както и мрънкането.
Изобщо не искаше да стои в количка и се носехме и навън. Не съм излизала с дни заради това, че ми беше трудно да нося бебе и бутам количка. След 5-6-я месец започна да спи в количката, като продължава понякога да иска да се приспи на ръце. Но ако е будно, плаче и иска на ръце. Не ходим никъде на дълги разстояния, защото се скъсва да плаче в колата. Като се замисля, почти не ходим никъде с колата.
От 4 месеца не сме спали нормално, защото се буди с мрънкане, писъци и рев от зъби на вечер по минимум три до 15-20 пъти някои вечери. От около 2 месеца ми се събират около 4 до 6 часа сън на денонощие.
Изобщо, забава. Не ми се мисли, като дойде време да избиват кучешки зъби и кътници. А, като се сетя за бебешкия пубертет, ме избива на суицидни мисли. Дано оцелеем дотогава. Grin

Леко раждане утре и едно спокойно бебе ти пожелавам. 😊

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 00:05 от zila1

# 89
  • София
Zila никога не се знае. Дъщеря ми беше с тежки колики, но зъби и пубертет почти не съм усетила, не губи нядежда. 😀

Общи условия

Активация на акаунт