Гледане на бебе/малко дете

• 12 272
  • 307
  •   1
Отговори
# 210
  • MI
Моето раждане беше в 36+ седмица, без никакви предварителни индикации, нито проблеми. Даже куфара за болницата не бях довършила, ММ го дооправи и донесе. Съответно ми беше огромен стрес, бебка нямаше всъщност проблеми освен жълтеница и че не можеше да суче, аз бързо се възстанових въпреки достата шевове, вътрешни и външни, но просто не бях подготвена че ще е толкова малка (2,600). Бях избрала болница с подкрепа за кърмене, съответно много ми помогнаха и не се наложи да търся консултанти въпреки почти всички възможни проблеми наедно пред кърменето. Но аз бях супер стресирана, рев през час, ужас. Много съм им благодарна на персонала, много ми помогнаха и ме подготвиха за след това, та бях малко по-спокойна. Но ето, всичко е индивидуално, после пък нямахме големи проблеми с колики. За сметка на това беше почти непрекъснато носене, накрая си взех слинг и реших проблема. Дано при Чичо мине по-леко всичко!

# 211
  • France
Ох, смея се с това "пльок на паркета". За n°1 бях купила 5-6 пижами от примарк. Евтини и памучни, за сметка на това отчайващо грозни. Та като Беб повърне, просто сменям и хвэрлям в пералнята. Решила съм, че като приключа и с това кърмене, ще ги изгоря обредно Joy

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 12:58 от Philomena

# 212
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ох, смея се с това "пльок на паркета". За n°1 бях купила 5-6 пижами от примарк. Евтини и памучни, за сметка на това отчайващо грозни. Та като Беб повърне, просто сменям и хвэрлям в пералнята. Решила съм, че като приключа и с това кърмене, ще ги изгоря обредно Joy
Покривах се с пелени по раменете, като маже да не е все по мен, иначе аутфита ми беше две, три пижами. Едната сиво долнище и розово горнище, си я спомням, другите ми се губят...

# 213
  • France
И аз слагам уж, но нощно време спяйки забравям. И аз имам една сива и една розова. Явно е мода Joy като реша да се тежкаря, слагам клинче People Dancer

# 214
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
И аз слагам уж, но нощно време спяйки забравям. И аз имам една сива и една розова. Явно е мода Joy като реша да се тежкаря, слагам клинче People Dancer
Толкова големи клинчета, като за мен, едва ли има Grinning

# 215
  • France
Има, има. Моето е от сайт за бременни Disappointed Relieved

# 216
Аз, пък, и с двете деца след раждането едва дочаках да се приберем у дома. В болницата по-скоро ме дразнеха, защото само гледаха да пробутат шишетата с мляко, никаква особена подкрепа за кърмене (както е в повечето български болници). Отделно, този режим на хранене, който се спазва ме напрягаше, защото кърмените новородени сучат на по-чести интервали. Веднъж дори ми направиха забележка, че не трябвало да кърмя преди часа за смяна на памперс, защото повърнало бебето. Е да де, ама едно новородено не го интересува кога е часа за смяна на памперс, когато е гладно. Нямах търпение да се приберем у дома и да си следваме собствен режим.

# 217
Чичи, спокойно, още е много малко бебето. Слагай го върху гърдите ти да спи. Има нужда да усеща тялото ти и да чува сърцето ти. Освен това го слагай пести на гърда да суче, не гледай часовници.

# 218
Не дават, в болницата сме още. И аз нямам търпение да се прибера. Поне ще има и помощ там и сами ще си решаваме кое как.
Не е лоша болницата, помагат за кърмене, но едно мляко да ти трябва, трябва да звъниш, да чакаш акушерка да ти донесе...

# 219
  • Варна
Ох, момичета, чета ви и си мисля, че наистина е било по-лесно по мое време и в родилния дом,. Нормалното ражадане оставахме там 4 до 7 дни, в зависимост от здравето на детето и майката. Секциото 10 до 14 дни, че като излезе тая майка, да не се чуди как да пази операцията и детето да обгрижва. Два родилни доам - в единия децата бяха при майките, в другия в боксове, дават ти го през деня, но вечер акушерките обгрижваха, че да имаш време за сън (не че главите ни не бяха навряни да ги гледаме, ама друго си е). Смотани акушерки имаше, разбира се, но като цяло добре беше, Помня на дамата в стаята с мен й бяха много чувствителни зърната, като видях 3 дневно бебе с кървава пяна в устата, обезумях.  Дотичаха жените, обясниха, помогнаха, тяхното спокойствие тогава, някак се отрази и на мен. После, вече сами вкъщи, като се случеше нещо ново и необичайно, си казвах, спокойно, сигурно не за сефте става, я да видим кое как. Аз с добро си спомням персонала в болницата, а беше препълнено с бебешоци в онзи момент.  С второто дете и аз самата имах опит, пък и вече снаха ми беше част от персонала, така че там не е меродавно.

# 220
Не дават, в болницата сме още. И аз нямам търпение да се прибера. Поне ще има и помощ там и сами ще си решаваме кое как.
Не е лоша болницата, помагат за кърмене, но едно мляко да ти трябва, трябва да звъниш, да чакаш акушерка да ти донесе...
Не ми стана ясно какво не ти дават? Бебето при теб ли е или в детска стая? Мляко не ти трябва.

# 221
Добре че не съм раждала по онова време... Толкова дни в болницата щях да изперкам, направо към лудницата трябваше да ме карат. Даже предпочитам, както на някои места в чужбина днес е секциото, а утре те изписват. Да се мъчат да създават режим на двудневно бебе е смешно и глупаво. Вечер да не можеш да го гушнеш да го успокоиш. Изобщо под сякаква критика. Пък това сменяне на памперса под час? Какво като се наака го оставяш да си стои в скоро, защото не е дошъл часа? Ами ако е повърнало, пак ли няма да се преоблича, защото не е време да се сменят дрехите?
Още на 2 ден можех да си обгрижвам детето, единствено заедно с бащата къпахме бебето. Обаче като тръгна на работа след 2 седмици не ми беше проблем и сама съм я къпала. Какво да и пазя на операцията? Не съм вдигала 30кг, а 3кг бебе.
И на мен се опитаха да направят забележка в болницата да спазвам часовете за ядене, аз им казах, че няма да си държа детето гладна и ги попитах те дали се хранят по график. Повече не посмяха да ми кажат нищо.

# 222
  • MI
Аз от началото сама си я преобличам и сменям пелени, само веднъж ми показаха как. Thinking Какъв е смисълът те да го правят?

# 223
Където аз раждах, бебчовците стоят повити до самото изписване. Колко тежат и колко са големи и двете си деца видях като ми го дадоха на изписването. Къпане, повиване, смяна- всичко акушерките правеха

# 224
  • France
Където аз раждах, бебчовците стоят повити до самото изписване. Колко тежат и колко са големи и двете си деца видях като ми го дадоха на изписването. Къпане, повиване, смяна- всичко акушерките правеха
Това много тъжно ми звучи.
И аз предпочитам бързо да изписват. Първият път беше терсене - 5 дни, въпреки че таткото спа при мен. Вторият път - 3 дни и пак едвам чаках.

Общи условия

Активация на акаунт