Гледане на бебе/малко дете

• 12 288
  • 307
  •   1
Отговори
# 225
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Където аз раждах, бебчовците стоят повити до самото изписване. Колко тежат и колко са големи и двете си деца видях като ми го дадоха на изписването. Къпане, повиване, смяна- всичко акушерките правеха
Не ти ли казаха още при раждането? Моето като го извадиха, го занесоха да го позабършат и мият, и като ми го донесоха да се видим,  ми казаха ръст и тегло. По спомен беше омотан в някакви пелени или нещо такова, но като мъжа ми дойде, той беше любопитния де, го развихме, свалихме и памперса, то имаше и мекониум, мъжа ми стреснато "Това така ли трябва да е?", успокоих го, че всичко е точно, почистихме го, забърсахме, сменихме памперса, и колкото можах, го увих пак Grinning

# 226
Не дават, в болницата сме още. И аз нямам търпение да се прибера. Поне ще има и помощ там и сами ще си решаваме кое как.
Не е лоша болницата, помагат за кърмене, но едно мляко да ти трябва, трябва да звъниш, да чакаш акушерка да ти донесе...
Не ми стана ясно какво не ти дават? Бебето при теб ли е или в детска стая? Мляко не ти трябва.
В болницата сме. Бебо е при мен разбира се. Нямам още кърма, само малко коластра и дохранвам с АМ.

# 227
  • Наблизо
Аз седях цяла седмица в болницата,ама не исках да си тръгвам.Умирах от страх да остана сама с детето.Е справихме се,но на два пъти имах следродилна депресия,беше ужасно и съвпадна с проблеми в работата на Мм.Беше просто супер..

# 228
  • София
Аз дори вкъщи първите дни не съм я вдигала сама, камо ли в болницата. Нямаше как и да я къпя примерно. То хубаво се говори от личен опит, че на 2 ден може да се обгрижва детето, но невинаги е така. При мен 2 седмици беше много силна болката от секциото, буквално им се молих за допълнителни системи обезболяващо, докато бях в болницата,свещичките не ми свършиха работа. Самата операция беше перфектно извършена, без никакви усложнения, но просто при някои отнема повече време да премине болката.

# 229
Казаха ми мерките км ама реална представа придобих като ги гушнах с нормални дрехи на изхода на болницата

# 230
  • София
На моето мъниче веднага му изкрещяха теглото и см от другата стая, съседна на родилна зала. Отделно на всяка визитация ми казваха колко е свалил и ни изписаха, когато за една нощ кърмене беше качил 70 грама. Беше залепен до мен през целия ми престой, за мен това беше много важно. В държавна болница раждах, без избор на екип.

# 231
И все пак, по един начин тежи повито бебет и по друг, бебе с дрехи.

# 232
На мен скоро ми разправяха за едно такова спящо от 7 до 7. Като го приспели в 7, после било време за тях. Май повечето, за които ми разправят, са все спящи.
Нашето беше така до поне 8 годишнината й, а след това спи по 11 часа ( от 8.30/9 до 8 часа).

Като се роди мм я къпеше първите седмици. Бях със секцио и се чувствах много добре .

Аз поемах смяната от 9 вечерта до 12, тя спеше до 6 сутринта, след когато мм поемаше сутринта, нахранва/сменя и тя си заспиваше пак до 9.

В режим беше от началото и беше много лесно и приятно отглеждането.

Навсякъде излизахме с нея.
 На 5тия ден, на изписването й, бяхме на ресторант с вуйчо й, на 3 месеца бяхме за 20 дни на море с нея във вила.
Спеше си спокойно в собствена стая на тишина, с бебефон , навсякъде.

Вечер я къпехме към 5.30, масаж, гушки, книжки, песнички и в 7 в леглото като до 15ина минути заспиваше. Спеше до 6.45/7 сутринта от 6 седмична.

Мм си беше у дома с нас първите 7 месеца и се сменяхме за всичко.
След това преди и след работа ( преди 9 и след 5) се занимаваше той предимно с нея, къпеше я до 2 годишна само той, а аз поемах дните.
Двамата си я гледаме и до днес.

Супер спокойни първи 3 години изкарахме.
По- трудното дойде когато тръгнах на работа и аз.
Колкото повече расте толкова логистиката със занимания и кръжоци усложнява положението с двама работещи родители, но Ковид помогна много.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 13:48 от Анонимен

# 233
Този пост ми дава надежда,че и нашата ще си остане ранно лягаща и спяща.

# 234
Моето голямото от малко си ляга късно и става късно. Като се роди малкото почна да се буди в 6ч. Имаше нощен тормоз, спеше с баща си ( никога преди не то правеше ), Абе за 6 месеца мина няколко фази

# 235
Няма лесно, всички периоди са трудни, в пубертета също е трудно, а ако детето  има някакви проблеми здравословни като при нас, няма край тормоза. Борим се и така.

# 236
И моето е така когато не е на градина, защото не спи на обед. Спи от 7 до 7, ама дните когато е на градина ела да видиш каква  борба вечер. Не разбирам защо се прибират с такава енергия от градината, аз си спомням че се прибирах капнала от игра с другите деца.

# 237
Защото сега им пускат телевизия и не се изморяват

# 238
Ей това с тази телевизия не го разбирам, защо не ги оставят да си играят, а трябва да гледат телевизия? После ние родителите сме ги свиквали да са пред екраните..

# 239
Нямам идея. Аз пускам на моето дете веднъж в седмицата детско за час . Обаче той всеки ден ми казва, че гледат в градината. Всичко знае от филмчетата там. И рекламите ги е научил на изуст

Общи условия

Активация на акаунт