Гледане на бебе/малко дете

• 12 284
  • 307
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Като човек, който обича да спи и безсънието определено е проблем, бих избрала да спя по 2 часа на вечер, само и само да не боледуват... 😔

# 286
Има български летни колички по 70 лв. с напълно легнало положение. Помисли за този вариант.

Веднъж говорих с една майка, която обясняваше, че оставя бебето да пореве 15-на минути преди да се успокои в раницата. Ако си навита на такъв вариант...
Пробвай да го подрусаш, разходи се с раницата. Виж да не му е жега в нея, по правило трябва да е по-леко облечено в раница.
Повечето майки се справят сами, но на някои им се налага да се справят с по-ревливи, капризни и неспящи деца. Разлика има от тук до небето.

И моето ревеше от всичко и ние нямаме асансьор. Поуспокои се към 6-ти месец, просто поотрасна. Не се кефеше на масажите и гимнастиката също. Ревеше при преобличане. Абе, пълна програма. 😄 Аз също залагах на ромпърчета с капси и закопчаване отпред или прехвърляне.
Ще се успокои след някой и друг месец и ще ти стане по-лесно. Минават тези периоди, колкото и да са тежки и да ти се струва, че няма да има край.

# 287
Ани, като не можеш да излизаш сама, не излизай. И не обръщай внимание на хорските приказки. По-важно е ти и детето да сте добре, отколкото да рискуваш да изпуснеш количката по стълбите и да пострадате. Съобразявай се със здравословното си състояние. Това е най-важното. Бебето пак ще порасне, дори и с по-малко разходки.

# 288
Винаги може да го изкарва на терасата.

# 289
Още веднъж благодаря! Има слинготека в нашия град, ще пробвам наистина. Бобата ще я предложа в olx.
A, пък, за упражненията, аз писах в тема за бебета-не иска да стои по корем и оттам има проблем с вдигането на главата. Също така не иска да се изправя до седеж, чрез хващане на ръчички. Само свива крака, ръце и нищо друго не иска и само, като забележи, че се подготвяме за тези упражнения и започва да плаче. Ей, това е...

# 290
  • France
Ани, преди 2 седмици нямахме асансьор за два дни. Не успях да изведа Дзверовете. Като се има предвид, че ММ сложи количката в багажника на колата. Пробвах, изнервих се, викнах и се отказах.

# 291
Ани,не настоявай тогава Аз почти не съм я обръщала и правила гимнастика ,поради същите причини .

# 292
Още веднъж благодаря! Има слинготека в нашия град, ще пробвам наистина. Бобата ще я предложа в olx.
A, пък, за упражненията, аз писах в тема за бебета-не иска да стои по корем и оттам има проблем с вдигането на главата. Също така не иска да се изправя до седеж, чрез хващане на ръчички. Само свива крака, ръце и нищо друго не иска и само, като забележи, че се подготвяме за тези упражнения и започва да плаче. Ей, това е...

Значи, да не се приема като мнение на професионалист, защото не е, но в сходни случаи на бебетата им дават направление да ги види остеопат ( ако педиатърът не вижда друга причина).  Нямам засега лични впечатления какво представлява посещението при тях, но много хора са доволни от резултатите на такова лечение. Пак казвам, нито диагностицирам, нито казвам, че има проблем, даже не знам за каква възраст точно става въпрос, просто споделям за обща информация. Методът се води алтернативен и аз не съм от застъпниците на тази категория.

https://youtu.be/zSiIIyJ1Qw4

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 21:28 от Обич Синеока

# 293
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Моят син беше мега ревлив, нещо подобно каквото Миленака описва.
Остеопат помогна много за ревовете, на 6 седмици го заведах, аз вече откачах.
2 сеанса и се кротна.

Дъщеря ми е кротко, спокойно бебе - разлика от земята до небето. Ако не ми се беше родило такова дете, никога не бих повярвала, че има и такива, все си мислих, че майките не ми казват всичко и не споделят просто колко реват техните Sweat Smile

# 294
  • София

Значи, да не се приема като мнение на професионалист, защото не е, но в сходни случаи на бебетата им дават направление да ги види остеопат ( ако педиатърът не вижда друга причина).  Нямам засега лични впечатления какво представлява посещението при тях, но много хора са доволни от резултатите на такова лечение. Пак казвам, нито диагностицирам, нито казвам, че има проблем, даже не знам за каква възраст точно става въпрос, просто споделям за обща информация. Методът се води алтернативен и аз не съм от застъпниците на тази категория.

https://youtu.be/zSiIIyJ1Qw4
Аз съм ходила на остеопат и честно да си призная не съм очарована... Тя ми говори някакви глупости и нищо не и разбрах на въпросната жена. Уж отидох да ме намести понеже се бях схванала, но вместо това се наслушах на куп глупости.

# 295
Остеопатът може да свърши чудеса, но трябва да е добър. Синът ми се роди с тортиколис - цялото му телце беше изкривено като запетая. Не можеше да си върти добре глава. След десет сеанса при остеопат всичко се оправи, но беше як рев по време на всеки сеанс - между 45 и 60 минути детето буквално вдигаше целия медицински център. После спеше по 3-4 часа от изтощение. Така че аз определено препоръчвам при необходимост.

# 296
Ани, а нямаш ли кош за кола, който да се слага и на шасито на количката? Такъв вариант ми хрумва, по стълбите да носиш кошчето с дръжката някъде около сгъвката на ръката ти или предмишницата (щом казваш, ще проблемът е в китките ти), а шасито да стои някъде долу (гараж, блоково помещение). Тези кошчета са много удобни, защото до една възраст можеш да си разнасяш бебето в него и лесно се щракват върху шасито на количката.

Момичета, а за по-ревливите бебета, кърменето много помага. Мен това ме спаси за успокоение при колики, лош сън, зъби и пр. Убедих се, че най-спокойно се гледат бебета с кърмене на поискване.

# 297
Ако второто ми дете ми беше първо никога нямаше да имам второ дете... Значи, то рев, то сълзи, то сополи... В един момент всичко става едно общо и това се бърше в мен, защото вече о се отърква в мен. На ден минимум 1 тениска мятам за пране. Аз дето мразя лиги.. направо си намерих майстора. Какво е това което дете, лепнато за мен,. С знам. И чак сега , съвсем малко започва да се заиграва и да не е постоянно в мен. В един шкаф му сложих играчките и сега голям кеф му е да ги вади и разглежда. Като намалеят в шкафа , а са навън минавам, хвърлям всичко обратно и почва отначало с ваденето. Явно стана по- уверен в изправяне и стъпване и това го направи малко по- самостоятелен.

# 298
Моето е много добро и разбрано, направо извадих страшен късмет /чукам на дърво/, и не ща второ, да не ми се върне 😅

# 299
Честно казано при мен май бебешкия период беше най-труден въпреки, че бебето беше много спокойно от типа "спи, цоца, ака". Но докато свикна с промяната, докато се напаснем, всичко ново, ми беше един хаос в главата Stuck Out Tongue Winking Eye После като стана към 6м и започна да се очовечава, ми стана по-лесно. Имаше пак един труден период докато прохождаше, защото искаше да го развеждаме за ръце и бях останала без кръст, но мина за месец някъде. Със съня не сме имали особени проблеми. Сега вече /юни прави 2г/ мога да кажа, че е доста по-леко, защото имаме комуникация и вече си е дете, а не бебе, въпреки бебешкия пубертет и постоянното НЕ за всичко Joy но поне може да водим преговори и да разбера какъв е проблема.
Аз количката винаги съм я държала в багажника на колата. Смъквах само бебето и чантата и долу си я сглобявах. Като се е случвало да е на ремонт колата, наистина си е голяма хамалогия да смъкваш и качваш количка, не бих си го причинила ежедневно. Все трябва да има някакво място във входа да я държите, ако няма опция за колата. В нашия вход сме три майки на малки деца. Едната видя от мен и си я сложи и тя в колата, а другата си я държи в общото помещение на входа.

Общи условия

Активация на акаунт