Гледане на бебе/малко дете

• 12 257
  • 307
  •   1
Отговори
# 270
  • Наблизо
Куку,не сте вие проблема.Не е е нормално да не можеш да идеш до тоалетната.Аз обявявам ,че влизам и той дори и да работи,го наглежда за 5 минути.Или го взимам с мен..Не съм стигнала изобщо златната среда и ММ се скатава понякога,а може да ме отмени,но пак детето е и негово в крайна сметка..

И аз съм лигла.Имам три етажа да свалям детето и ми тежиии.Гледам да излизам когато има кой да ми го носи до долу и обратно.15 кила е все пак.

# 271
Да си споделя с вас, че не смея от срам да кажа в реала.
Имам проблем с ръцете и ми е трудно да смъквам количката по стълбите, съответно чакам за обяд или таткото да се прибере за малко  или родителите ми в късния следобед и да излезем навън.
Освен това, малчо не ще да прави гимнастика и настава вой и рев като започнем. Също така и като преобличам.
Отделно колики и зъбки и рев.
Откачам просто като съм сама и днес чак си поплаках от безсилие. Малкото също плака около 30 мин на обяд, не разбрах от какво.
Драматизирам ли, бе, хора? Много ми е трудно! Има ли и други като мен или съм лигла?
Аз също чакам мъжа ми като се прибере от работа или родителите ми, също късния следобед и то не всеки ден, защото не мога сама с детето и количката да слезна по стълбите. За мен решение миналото лято беше като купихме най-обикновена 4-килограмова лятна количка и с нея можех спокойно да слизам по стълбите с детето, но когато времето стана отново студено и неподходящо за практичната количка отново чаках по цял ден някой да дойде. Така че ако ръцете Ви го позволяват може да си вземете по-лека количка, за да Ви е по-лесно слизането, а и след това качването.

# 272
Много благодаря! Заради заболяването ми и проблема с ръцете се чувствам като недобра майка. Даже бабите навън все ме питат защо не излизам сутрин. И майката на ММ също коментира, че детето не виждало слънце. Това ме натъжава още повече. Миналата седмица, напук на свекървата реших да сляза сама, ами щях да изпусна и бебето и количката и се изплаших. Успокоих се, като чух, ме и други майки се притесняват и не могат да си смъкнат и вдигнат количката. Понеже бебчето 😭 доста и мрънка, се оказва проблем да го нося на ръце. Тежи и ръцете не ми издържат. Още една причина да искам и да ми трябва човек до мен, като сме навън. Здраве да е, благодаря на писалите.

# 273
  • MI
Леле, засрамих се че мрънкам за шест броя стъпала след асансьора и не ми е хрумвало че може да е лигавене. Grinning Затова взехме лека количка, но при проблеми с ръцете не знам доколко ще помогне. В този случай за мен единственият вариант за да може да излизате сами е раница, количката да е 4 кг, бебето като е 10+... С раницата се разпределя тежестта равномерно, а на ръцете въобще не тежи.

# 274
  • София
Много благодаря! Заради заболяването ми и проблема с ръцете се чувствам като недобра майка. Даже бабите навън все ме питат защо не излизам сутрин. И майката на ММ също коментира, че детето не виждало слънце. Това ме натъжава още повече. Миналата седмица, напук на свекървата реших да сляза сама, ами щях да изпусна и бебето и количката и се изплаших. Успокоих се, като чух, ме и други майки се притесняват и не могат да си смъкнат и вдигнат количката. Понеже бебчето 😭 доста и мрънка, се оказва проблем да го нося на ръце. Тежи и ръцете не ми издържат. Още една причина да искам и да ми трябва човек до мен, като сме навън. Здраве да е, благодаря на писалите.

А какво заболяване на ръцете имате ако не е тайна де?

# 275
7 кг е количката ,и от новородено си е с нея,без кошове,кошници и т.н е.Не я заменям за нищо на света.
Абсолютно без ирония и злоба го казвам,аз не съм лигла и почти сама се оправям с нея,баби и дядовци не ни помагат,мъжът ми от април до януари работи и извънредно ,така че няма кой освен мен.За заболяване на ръцете,ами помисли за лека,ама лека количка.
Вариант е за такава тип чадър,сгъната я сваляте ,в ръка носите детето,разгъвате я навън и тръгвате.
Те поне се сгъват и разгъват с една ръка.
Аз бих полудяла вкъщи,излизам по два пъти на ден пролетта и лятото.Наистина,никой не искам да обидя,всичко сме различни,и с различен праг.Но може би трябва да помислите как да ви е по-леко и да може сами да излизате .Или слинг и от там в количката?Моята количка ,като са ми заети ръцете я суркам сгъната и на задни гуми я влача,ама я ползвам като чужда,хич не я жаля.Взела съм я за здрава уж,висок клас е,трябва да издържи на напъна на който я подлагам.
Абе колкото мога съм си улеснила живота в общи линии.

# 276
Варианта е количката да се държи в багажника на колата, ако входа не е безопасен. Моята количка си седеше все в колата, но аз из квартала не излизам така или иначе.

# 277
Първата година аз така слагах и вадих комбинираната количка от колата. Без кръст останах! Накрая отидох и поисках ключ от малката стаичка в блока ни з която е нещо като склад. Направо се родих. Сега и количката и колелетата и тротинетката са там. Ползваме я няколко човека, но си е голямо облекчение.
Майка ми ми помагаше с първото дете, всеки ден бяхме заедно. Сега, покрай пандемията, болестта на татко и други причини се справям сама. Мобилизирам се някак , но за мен най- важното беше да оеднаквя  режимите на децата откъм хранене  И спане . През деня им вземам кухня, поне да е нещо разнообразно храненето. Много е тегаво ама.. няма как Wink

# 278
Аз я държа в антрето,но сме в къща.От там до тротоара имам три стъпала,но съм я мъкнала и по други места .Взехме една оборотна за като пътуваме,нея хептен не я жаля.Тъй като в момента сме извън града с детето,тя пребивава навън под един навес,оставям я пред магазини,пощата и т.н и даже да я открадне някой пет пари не давам.

# 279
Нова количка няма да купуваме, то е ясно. Взех раница Boba, с идеята да слагам детето в нея и така да се разхождаме-до магазина, с кучето, обаче детето не желае и една минута да стои в нея.
Някой пита за заболяването-ревматоиден артрит и са ми засегнати ръцете, не мога да си движа китките, просто са като сковани.

# 280
  • MI
Ани, според мен отиди и пробвай различни раници и евентуално слингове, и на моята дъщеря не всичко харесва. Аз нямах възможност да ходя до слинготека  заради локдауна, в Мандуката ѝ харесваше но само на гърба ми, за отпред не искаше и да чуе. Сега сме с Фидела, реши че предпочита отпред... На твое място бих отишла да видя какво ще ѝ хареса, дали нещо не бъркаш при регулиране и слагане. Със сигурност ще ти облекчи живота щом имаш такъв проблем, ще си много по-самостоятелна. А тези раници се препродават на добра цена, така че няма и да си много на загуба.

# 281
Да, пробвайте различни варианти за носене, може пък някой да се хареса на детето. Моята например не понасяше слингове - добре, че не купих, а взех от слинготека, - но в раница беше ок.

# 282
Ани, и от мен един глас за консултация на място, доколкото е възможно в момента,  заедно с бебето. Има си чалъми за всякаква възраст на детето и предпочитания  на родителя. Следете внимателно за правилната позиция на крачетата.
Прочетох колики, значи е съвсем малко бебето,  за рева при преобличането ти препоръчвам по възможност бодита с копчета отпред, а не през глава. Понякога просто им е студена подложката или им свети директно в очите някоя лампа...
Какво имаш предвид под "не иска да прави гимнастика?" Кое точно го разревава?

Иначе лишаването от нормален сън за продължително време и невъзможността да се отпуснеш дори и за кратка дрямка е истинско мъчение, дори и да е при обгрижването на най-любимото ти същество. За кратки и средни периоди всякак ще стисне човек зъби, ама като е всеки ден и всяка нощ, без пауза за почивка, човек буквално е на предела на силите си.

# 283
Ани,със слинготека се свържи според мен.Дано намериш оптималния вариант .

# 284
Никакви дрехи с копчета. От НМ цял гащеризон с цип. Родих се.

Общи условия

Активация на акаунт