На море в България 2021 г.

• 57 609
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Само да ви кажа, че Александрия вече пуснаха stop sale , за някой помещения в Хермес за юни и юли.
Ами супер! То и аз миналата година, по навик от предходните години още октомври 2019 направих ранни резервации, с които се разминах... Това, че към днешна дата даден хотел е  стопирал продажбите нищо не значи, ако не пуснат чужденците, пак ще се замолят на българите.. Въпросът е, колко от българите ще се "вържат" след миналата година? Добрите хотели, които запазиха ниво не ги мисля, другите, ако искат посещаемост, ще им се наложи да се научат.

# 376
В ЕС от миналата година се говори за
Цитат
to reinvent tourism in Europe
а у нас си мислят, че дъждец вали - ще спре и пак по старому. Аз чакам отстъпки от 50% нагоре.

# 377
  • Sofia
Цитат
а у нас си мислят, че дъждец вали - ще спре и пак по старому. Аз чакам отстъпки от 50% нагоре.
Е, анджак де. Simple Smile Точно това имах предвид. Докато много по-утвърдените, като туристически дестинации от нас държави вече действат за предстоящия летен сезон, ние отново спим. Даже по-лошо - чакаме нещата да се случат от само себе си!

# 378
  • В.Търново
Аз чакам отстъпки от 50% нагоре.
Едва ли. Най-много 30-40%.

# 379
Цитат
Цъ! Това  ми звучи като изказването в други теми, че имотите щели да поевтинеят и едва ли не да се продават по 2 за лев, а на практика цените растат. Гърция за пореден път затяга мерките, правят си гаргара с хората по границите. Турция пък усилено забранява какво ли не, вкл. пушенето на цигари в собственият ти автомобил, та май и без особен труд нашите хотели ще се напълнят.

# 380
И аз мисля, че тази година по родното море ще е пълно, най-вече с българи, на които не им се занимава с тестове и висене по опашки на границата. Ние сме пример за това - нито имам време, нито желание да ходя да се изследвам лятото, да чакам на опашки пред лбораториите от ранни зори, да принтирам листове и листове, които те не поглеждат на границата, там да чакам още часове да мина, пак да ме изследват хем нося лист от изследване преди 2 дни и прочие. С малко дете съм, абсурд да си го причиня. И ето, след 6 години, в които не бях стъпвала на наше море, втора година ще ходя ...

# 381
  • There I was on a July morning
Да, българи ще има по нашите курорти, но въпросът е, дали чужденци ще има. Дали липсата на 1 - 2 милиона чужди туристи, би могла да се компенсира от българи? Доколкото съм запозната с международната политика в момента, страните в Европа насърчават вътрешния туризъм.
Според мен, курортите и комплексите като Златни пясъци, Слънчев бряг, Албена и др., които разчитат в голяма степен на чужди туристи и тази година ще имат по-малка посещаемост.

# 382
Здравейте,
търся хотел с нощен бар/дискотека, да може вечер да седнеш да пиеш един коктейл и да послушаш хубава музика (и да се разкършиш - който може Wink).
За предпочитане южното черноморие (без Несебър и Китен), но и за северното приемам предложения.

# 383
  • Sofia
Тук трябва да отчетем и намаления капацитет на заетост, която може би ще е около 40-50%. Нека не забравяме, че у нас идват предимно нископлатежоспособни  туристи, колко ли от тях ще дойдат? А и дали изобщо ще ги пуснат? Черноморието ни е толкова презастроено, че дори вкупом да се изсипем, по едно и също време, пак ще има места за всички. Simple Smile Високоплатежните туристи искат друг тип почивка, търсят зеленина и простор, и интересни места за допълнителни екскурзии, а ние им предлагаме бетон... Ми те си имат достатъчно там, където живеят, защо ще бият път да гледат нашия? За допълнителни екскурзии им предлагаме Созопол и евентуално Несебър, и така всяка година. Първият път добре, а после? За обслужването, което предлагаме изобщо не искам да пиша..

# 384
  • Пловдив
Обслужването на всякъде не само в България много падна.Освен ако не е някое малко семейно хотелче.А и не всеки обича да обикаля когато е на почивка.За това си има екскурзии.

# 385
Възможностите за допълни екскурзии тук са доста големи, друг въпрос е дали има тъсене и предлагане на организирани такива.

# 386
  • Sofia
Славейче, аз също съм от тези, които не обичат да обикалят през почивката. Когато искам да обикалям избирам екскурзия, но по-скоро съм изключение от правилото. Поне моите наблюдения са, че повечето хора предпочитат 2 в 1. Simple Smile
Колкото и да е спаднало нивото на обслужване по другите дестинации, то при нас никога не е било на ниво, и няма какво да спада. Това последното го пиша с огромно съжаление!
Не ме разбирайте погрешно, нямам за цел "да плюя" по нашите курорти, просто ме е яд, че допуснахме да стигнем дотук и, че нищо не правим да го променим. Толкова години минаха, без да се научим, че мотото "Ден година храни", просто не работи!
Скрит текст:
Израснала съм в ескурзоводко семейство, детството ми премина по родните ни курорти, където нашите водеха предимно немци, чехи и поляци. Знам за какво говоря, и може би затова ме е яд, че съсипахме това, което имахме. Нито Сънито, нито Албена, нито Златните са това, което бяха, не казвам, че не трябва да има прогрес, но не и по този начин.

# 387
Предпочитам ранни записвания. Така има за какво да мечтая и се чувствам сигурна и спокойна.
Да, съгласна съм, че ще има ласт минит, но не и за това, за което искам.
Все пак аз си решавам къде отивам, не на база каквото е останало.

# 388
Имаме оферта за Хермес в Царево. Над това е, което даваме, но мъжете ги привлече Ултра ОИ. За двойни стаи е, 2 сем. с по 2 не чак толкова големи деца. Стаите нали не са много малки?
Тук се намират мнения, но са малко.

# 389
  • В.Търново
На 26 - и пуснах запитване през Александрия и Визитбг за Белведере. През Визит имам допълнителна отстъпка, те ми дават до 10 дена възможност за отмяна на резревацията и цена 1148лв за 5 нощувки.
Има вариант за промяна на дати със запазване на отстъпката стига в хотела да има свободни места за новия период.

На 26 - и пуснах запитване и към Серенити, още нямам никакъв отговор.

Общи условия

Активация на акаунт