На море в България 2021 г.

• 57 626
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Спряла съм се уж на Топола скайс, ще се радвам да прочета мнения тук. Търся атракциони за дечурлигата най вече. На 2.5 и на 5г. На различни места четох, че басейните са/не са отопляеми, ако някой ходил може да потвърди Simple Smile И плаж дали има наблизко?

# 391
Момичета, аз пък искам да попитам, къде е удоволствието в това да отидеш на почивка и да се затвориш в един комплекс, разчитайки на не особено хубавата храна, която се предлага по блок масите. А да не говорим как всичко, което остава, се преработва и се сервира отново на следващия ден. По мое мнение е много по-приятно и изгодно да се намери един сравнително малък семеен хотел, който ще излезе много по-евтино, и да се хапва всеки път на различни места. Би било супер!
И в никакъв случай не искам да се заяждам, моля не го приемайте така! Simple Smile

# 392
Не бих казала, че на свободна консумация излиза по-евтино, но не понасям блок масите и пакетите с храна и ги избягвам. Трябва да е нещо изключително изгодно или да няма в района къде другаде да се яде, та да купя такъв. ОИ е удобен за хора с деца, които не могат да чакат да им донесат поръчката, ползват анимация, консумират алкохол.

# 393
При 5" инклузив, с включени а-ла карт ресторанти, храната винаги е била на ниво / с изключение на СолНесебър 2020г./, там не бих го сменил със свободна консумация, в повечето случаи със съмнително качество продукти, където ако им влезнеш в кухнята, ще трябва да се застреляш. При инклузива на средно ниво 4" наистина в повечето случаи се сервират бъркочи и нискокачествени продукти. Там, наистина е по-добре да се търси само закуска /където няма кой знае какво да се обърка/ и свободна консумация за обяд-вечеря.

# 394
  • София
Защо приемаме с категоричност, че храната няма да е особено хубава, щом е на блок маса? И защо на свободна консумация да е по-евтино? Зависи къде и с какво се храните, зависи кои ОИ хотели посещавате.
Аз харесвам и двата вида почивки. ОИ е за времето, когато много ми се мързелува, не искам малката да ми мрънка, че е гладна, че четем меню, чакаме поръчка и т.н.
Отделно обикновено ОИ е много повече от храна на блок маса. Не мисля за забавленията, за следобедните похаования, напитките на плажа и т.н.
Просто дава възможност за друг тип почивка и когато си с малки (и не толкова малки също) деца, определено е удобство.
Ако сме само възрастни, ми харесва да се разхождаме, да избираме ресторанти, да не висим на едно място.
Това е.

Допълвам нещо, което се сетих, че ни направи впечатление миналата година в Уейв Ризорт. Ако трябваше да плащаме храната, която консумирахме, щяхме да платим толкова, колкото платихме за почивката общо. Така че, на пръв поглед е скъпо, но като теглиш чертата, е изгодно.

# 395
То понякога не е виновен хотелът ОИ за изцепките на изгладнели почиващи, които са като термити. Съгласна съм, че изхранването е удобно за хора с малки деца, но последния път в ресторант в Албена в четиризвезден хотел преобуваха на съседния стол дете с мръсен памперс по време на вечеря. Определено не съм ок да се храня в подобна "атмосфера", че и солидно да съм си платила.

# 396
То понякога не е виновен хотелът ОИ за изцепките на изгладнели почиващи, които са като термити. Съгласна съм, че изхранването е удобно за хора с малки деца, но последния път в ресторант в Албена в четиризвезден хотел преобуваха на съседния стол дете с мръсен памперс по време на вечеря. Определено не съм ок да се храня в подобна "атмосфера", че и солидно да съм си платила.

Не си застрахована всъщност, че същото няма да се случи и в задеведение за хранене със свободна консумация. Извиква се управителя на ресторанта и му се посочва, ако хотелът си пази името, то няма да се повтори подобна случка.

# 397
Спряла съм се уж на Топола скайс, ще се радвам да прочета мнения тук. Търся атракциони за дечурлигата най вече. На 2.5 и на 5г. На различни места четох, че басейните са/не са отопляеми, ако някой ходил може да потвърди Simple Smile И плаж дали има наблизко?
Идеалният избор за деца !! Аквапарк, екшън парк, зип лайн... Има и отопляеми басейни !! Плажа е на 1 км от хотела.

# 398

Не си застрахована всъщност, че същото няма да се случи и в задеведение за хранене със свободна консумация. Извиква се управителя на ресторанта и му се посочва, ако хотелът си пази името, то няма да се повтори подобна случка.
Е ако се случи в заведение на свободна консумация просто сменям заведението. Няма нужда да правя скандали ако нещо не ми харесва. Все пак съм на почивка.

# 399

Е ако се случи в заведение на свободна консумация просто сменям заведението. Няма нужда да правя скандали ако нещо не ми харесва. Все пак съм на почивка.

Това ни е и голямата грешка. Не се прави скандал, не си съсипвате почивката, просто културно се посочва грешката на управителя. Практиката е в световен мащаб. Съвсем нормално е, ако някой хвърли фас на обществено място, просто да се сигнализира съответната служба - без скандали и без съсипване на настроените. Така се гради обществена отговорност. С премълчаване, пада и стандарта - на ресторанта, на хотела, на нацията.

# 400
Сигурно сте права. След скандал от една рускиня, която извика главния готвач и му показа купата с "мед" за закуска, на другата сутрин имаше направо пчелна пита с восък и мед на масата. Но не го мога това и това си е.

# 401
Подкрепям Илит.
Почивката ми е почивка, ако мога цял ден да лежа на плажа и някой да ми носи контейлите и храната направо там, няма да си вдигна задника от шезлонга. Имам натоварено ежедневие, мъжа ми се спуква от работа, и когато сме на почивка буквално се размазваме. Сега на почивка с детето ще водим някой да ни помага, но пак ще се опитаме всичко да ни е максимално улеснено като удобства и изхранване. Имам лош опит от обикаляне в търсене на заведение на БГ море, докато харесаме, докато дойде сърдитата сервитьорка да вземе поръчката, докато дойде храната... и се стигне и до качеството на храната в заведения, които уж са претендирали за нещо, а всъщност са ми сервирали полуфабрикати и Менделеевата таблица тип Хепи.
Миналата година бяхме в Грифид, храната беше супер. Започвах да пия на бара от 10 😁 проблемът беше, че алкохолът бе с ниско качество и/ли доста разреден, за бирата дори не ми се говори. Но за целия ми престои там изхарчихме 5 лева за една плюшена играчка за детето и купувахме някакви палачинки от улицата на една разходка. Та не знам дали щяхме да сме спестили нещо, ако бяхме в хотел без изхранване, осигурен плаж и т.н.

# 402
Подкрепям Илит.
Почивката ми е почивка, ако мога цял ден да лежа на плажа и някой да ми носи контейлите и храната направо там, няма да си вдигна задника от шезлонга. Имам натоварено ежедневие, мъжа ми се спуква от работа, и когато сме на почивка буквално се размазваме. Сега на почивка с детето ще водим някой да ни помага, но пак ще се опитаме всичко да ни е максимално улеснено като удобства и изхранване. Имам лош опит от обикаляне в търсене на заведение на БГ море, докато харесаме, докато дойде сърдитата сервитьорка да вземе поръчката, докато дойде храната... и се стигне и до качеството на храната в заведения, които уж са претендирали за нещо, а всъщност са ми сервирали полуфабрикати и Менделеевата таблица тип Хепи.
Миналата година бяхме в Грифид, храната беше супер. Започвах да пия на бара от 10 😁 проблемът беше, че алкохолът бе с ниско качество и/ли доста разреден, за бирата дори не ми се говори. Но за целия ми престои там изхарчихме 5 лева за една плюшена играчка за детето и купувахме някакви палачинки от улицата на една разходка. Та не знам дали щяхме да сме спестили нещо, ако бяхме в хотел без изхранване, осигурен плаж и т.н.

В грифид храната е хубава. Пък за коктейлите просто трябва да ги подсещате да ги правят с мартини, хубав джин и изобщо с вносен алкохол. Просто са инструктирани, да се използва максимално често Савой. Нормално е всъщност, при условие, че повечето гости нямат претенции. Пък 5-10лв в чашата за бакшиши, спомага и за запомнянети Ви от персонала, както и предпочитанията Ви.

# 403
  • В.Търново
Знаете ли къде точно на плажа се намират чадърите на Белведере?

# 404
Илит, имам органична непоносимост към блок масите и преди короната - всеки рови в тавите, пипа приборите с незнайно кога мити ръце, каки мятат коси, образуват се опашки понякога. В повечето случаи, когато на ОИ се предлага а ла карт, то е един или два пъти седмично, което хич не ме устройва. За лежане на плажа и жулене на коктейли не е нужно да си на ОИ, има плажни барове бол. Ние алкохол почти не пием, но би ми било неприятно да съм платила пакет от 150-200+ лв. на ден на човек и да ме цакат с кофти бира. Не ангажирам никого с мнението си, но аз бих предпочела да готвя, ако не си харесахме къде да ядем, но не и да си причинавам дискомфорта да се разправям или да мрънкам от качеството на предлаганата ми храна.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 10:50 от +-123

Общи условия

Активация на акаунт