На море в България 2021 г.

  • 57 596
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 7 532
Момичета, аз пък искам да попитам, къде е удоволствието в това да отидеш на почивка и да се затвориш в един комплекс, разчитайки на не особено хубавата храна, която се предлага по блок масите. А да не говорим как всичко, което остава, се преработва и се сервира отново на следващия ден. По мое мнение е много по-приятно и изгодно да се намери един сравнително малък семеен хотел, който ще излезе много по-евтино, и да се хапва всеки път на различни места. Би било супер!
И в никакъв случай не искам да се заяждам, моля не го приемайте така! Simple Smile
Преди всичко не случайно сме в тази тема, за да обменяме мнения и лични отзиви от хотели, така че да изберем най-доброто за нас. Така не попадаме на лоши хотели с некачествена храна, напитки и лошо обслужване. Аз лично следя и сайтове с мнения за хотели. Всеки си прави анализ и си преценява кое му е приоритет. Не съм с малки деца, но за мен почивката на ОИ е предпочитана по много причини. Може би не сте почивали по този начин и в качествени хотели и за това сте с такава нагласа. Отдавна в БГ има прекрасни хотели, предлагащи качествена услуга, но там и цените са по-високи.  В тези хотели НЕ се преработва храната, а се предлагат пресни и деликатесни храни, които ако си ги поръчвате на свободна консумация доста трабва да се охарчите. Иначе да, ако се храните по места с бърза улична храна, вероятно ще Ви излиза по-евтино. Хигиената в качествените хотели е на виско ниво, каквато в малките без персонал хотели не могат да осигурят. Имам пълен комфорт в хотела и на плажа. Не търся чадър и шезлонги, за които да плащам по още една нощувка.  Който се вълнува от забавления се ползва от анимация през целият ден. Ползва се фитнес, Спа, тенис кортове, спортни площадки, детски площадки и т.н. Това също струва пари. Никой не Ви задължава да стоите нон-стоп в хотела. Ние нипример си правим разходки до различни места в района, в който сме настанени. Определено този вариант на почивка ми излиза много по-евтино от наем на помещение и хранене по заведения, които често предлагат храна и напитки с неясен произход и приготвени в нехигиенични условия. Установено и проверено много пъти и още преди много години.

Последна редакция: пн, 01 мар 2021, 09:38 от fatalina

# 406
  • Мнения: 1 364
Аз пък мисля ,че тази година хотелите в България ще са пълни с българи.С тези тестове и паспорти за ваксинации ще откажат много хора да почиват в Турция и Гърция.
Ака се вярва на стъкмистиката, през трите активни летни месеца през миналата година, на нашето черноморие са почивали малко над 800 хиляди българи и малко над 500 хиляди чужденци. За същия период през 2019-та чужденците са били почти 4,5 милиона. Очевидно нама как българи да заместят чужденците и ако ще отварят, хотелите трябва да са доста гъвкави за привличане на клиенти.

# 407
  • Мнения: 21 776
Вижте, хайде да не спорим дали на ол инкл. манджите са преработени, а пък на свободна консумация ядем дюнери от бара на плажа за обяд. Има си възможност за добро хранене и комфортна почивка и по двата начина. И не, не става въпрос за пари, а за предпочитания.

# 408
  • Мнения: 7 532
Вижте, хайде да не спорим дали на ол инкл. манджите са преработени, а пък на свободна консумация ядем дюнери от бара на плажа за обяд. Има си възможност за добро хранене и комфортна почивка и по двата начина. И не, не става въпрос за пари, а за предпочитания.
Нещо не си ме разбрала! Написах, че за да излиза по-евтено, то трябва да се храниш с бързи храни или например с пазар от магазина с приготвяне на храна. Ако хапваш в хубави ресторанти сметките хич не са малки. Въпросът е и за пари и за предпочитания. Почивала съм достатъчно пъти на хотел и в апартаменти под наем със свободна консумация на храна и напитки. Ами доста солено ми е излизало, защото ние сме от хората, които си угаждат. Не споря с никой, а споделям моите виждания по темата. Който както иска да почива!

# 409
  • Мнения: 3 505
Вижте, хайде да не спорим дали на ол инкл. манджите са преработени, а пък на свободна консумация ядем дюнери от бара на плажа за обяд. Има си възможност за добро хранене и комфортна почивка и по двата начина. И не, не става въпрос за пари, а за предпочитания.
Нещо не си ме разбрала! Написах, че за да излиза по-евтено, то трябва да се храниш с бързи храни или например с пазар от магазина с приготвяне на храна. Ако хапваш в хубави ресторанти сметките хич не са малки. Въпросът е и за пари и за предпочитания. Почивала съм достатъчно пъти на хотел и в апартаменти под наем със свободна консумация на храна и напитки. Ами доста солено ми е излизало, защото ние сме от хората, които си угаждат. Не споря с никой, а споделям моите виждания по темата. Който както иска да почива!
Не даваш дума да се издума против светия ОИ, а в случая дори и не е издумано. Мацката горе ясно каза, че и двата типа почивка си имат предимства и недостатъци, та човек трябва да си направи сметка кое е по-доброто за него.

# 410
  • Мнения: 2 132
Във всяка тема по 3 пъти този спор .Всеки да почива , където му харесва . Била съм от палатки до 5 звездни хотели .
Въпроси  Защо ходите тук , а не там ги подминавам .

# 411
  • Мнения: 3 505
То и въпросите „защо ходите там” могат да бъдат полезни, ако са създадени с цел да се получи информация и в отговорите се съдържа такава информация вместо да се обръща на „аз съм гъзар, а вие мизерници”.

# 412
  • София
  • Мнения: 6 949
Като гледам Кошмари в кухнята за каква мизерия става дума в ресторантите в зоната за готвене. И това е предполагам в над 80% от случаите , по морето още повече... за какво хранене и за какви предпочитания говорим?
Отделно народ, навалица, чакане по 1 час за елементарна поръчка... накрая каквото и да ти сервират, как да си сигурен къде и как е сготвено... ?никак... та преработена храна и т.н.дрън дрън... Инспектор по хигиена да съм... да тръгна да гледам какво и как се готви и къде , от какави готвачи? или на мръсна скара... та какво като е скъпа риба например?  ами няма начин. Да си стоя у дома по-добре.
Или да готвя сама, за деца и мъж с претенции.. а не, цяла година готвя всеки ден.. мерси. Confused

# 413
  • Мнения: 3 505
Почна се! На свободна консумация храната се приготвя кухни като в заведенията от „Кошмари в кухнята”, а кухните на хотелите ОИ са като аптеки или поне на мен така ми изглежда внушението. Време е да дойде каката с тиганчето пред палатката. Който е супер, мега, хипер гнуслив, не яде храна мита и готвена от друг.

# 414
  • Мнения: 21 776
Да, не разбрах откъде си мислите, че храната в ресторантите тип ОИ се приготвя по някакъв друг начин от тази в ресторантите на свободна консумация. Преди две години попаднах на вкиснал таратор на Дюни точно. Ако не съм на ОИ - сменям мястото на следващото хранене, ресторантите го знаят и правят така, че да имат клиенти. Тези от ОИ си ги имат вече клиентите, те са си платили и е оставено на съвестта им с какво да ги изхранват през почивката им. Била съм и на двата варианта изхранване, за нашето семейство /без малки деца/ свободната консумация е за предпочитане - персонално обслужване, претенции евентуално за приготвяне по определен начин, деликатеси, вино по избор и т.н.

# 415
  • София
  • Мнения: 3 243
Абсолютно безполезен спор. Всеки вади конкретни примери от личния си опит, за да защити тезата си и според опита си, е формирал мнение и предпочитания.

Само опитах да обясня защо в половината си почивки предпочитам ОИ. Навсякъде може да се попадне на кофти храна, лелки, сменящи памперс на масата, нелюбезен персонал и т.н. Нали затова е темата, за да минимизираме вероятността да попаднем на такова място.

Ковид много подобри нещата по отношение на хигиената при блок масите. Вече никой не рови никъде, персоналът ти сипва, както във всеки друг ресторант.
Аз имам лакомо око и от всичко обичам да опитвам, но нямам голям капацитет да изям много храна. Затова също харесвам блок масите. Можеш да опиташ от много по мъничко. Това в ресторант няма как да стане. От друга страна, ОИ не може да ти даде атмосферата на малък уютен ресторант с уникална кухня.
И двата варианта си имат плюсове. За почивка с деца и пълен мързел, ОИ е незаменим.
Нека не забравяме, че от ОИ до ОИ и от ресторант до ресторант винаги може да има сериозни разлики. Нали идеята е да си дадем препоръки и да изкажем впечатления от конкретни хотели, а не да спорим ЗА и ПРОТИВ ОИ.

# 416
  • София
  • Мнения: 6 949
Почна се! На свободна консумация храната се приготвя кухни като в заведенията от „Кошмари в кухнята”, а кухните на хотелите ОИ са като аптеки или поне на мен така ми изглежда внушението. Време е да дойде каката с тиганчето пред палатката. Който е супер, мега, хипер гнуслив, не яде храна мита и готвена от друг.
Къде го прочетохте това нещо? Изобщо четете , мислете , после коментирайте Grinning

# 417
  • Мнения: 3 505
Почна се! На свободна консумация храната се приготвя кухни като в заведенията от „Кошмари в кухнята”, а кухните на хотелите ОИ са като аптеки или поне на мен така ми изглежда внушението. Време е да дойде каката с тиганчето пред палатката. Който е супер, мега, хипер гнуслив, не яде храна мита и готвена от друг.
Къде го прочетохте това нещо? Изобщо четете , мислете , после коментирайте Grinning
От чакането по над час за елементарна поръчка и следващите, оставам с усещането, че иде реч за заведения на свободна консумация. Те са обект на критиката. Ако твърдиш, че никъде няма гаранции, защо изтъкваш само възможните негативи на свободната консумация?

# 418
  • Мнения: 239


Ковид много подобри нещата по отношение на хигиената при блок масите

Абсолютно подкрепям Илит. Ковид мерки + хубав ОИ + деца, особено в различна възраст е добра комбинация. Да не  правим реклама, на конкретен хотел, та:

- приборите вече ви ги сервират в индивидуална опаковка на масата, не ровите за да си ги вземете.
- кафета и сокове, в по добрите хотели също ви ги сервират, или ако не ви се чака, си ги взимате от бара, но не пляскате,разливате и наливате сами.
- добрите кухни, се стараят готвенето да е пред очите Ви - скари, грилове, оризени и макаронени изделия, омлети се приготвят пред Вас
- отделно вече в няколко има и пици на пещ, но дори да е в конвектомат, пак се приготвят пред очите Ви.

Ние  правим доста почивки, но за кратко време / по 3 нощувки/. Чета доста отзиви и в гугъла, и в адвайзъра, както и пиша после, но примерно 2020г в Несебър, направихме две вечери само с жената, извън хотелският ни комплекс, в заведения с добър рейтинг и двете бяха бавни, намусен персонал, с очевадно замразени продукти, липса на клиенти. Единствено хубаво нещо беше добре зареден бирен бар в едната и прясна цаца с картофи с копър. Като среден бон  за нормална вечеря с алкохол и бакшиш 10% си е около 80-100лв

А да добавим тук и един дребен, който мрънка, че не му се седи, втори който иска пица, а точно тук я няма и тийн която не яде нищо заради фигури, но в същото време й се яде нещо и ......

# 419
  • Мнения: 21 776
100 лева за бира и цаца ми се вижда скъпо на мен. Но ако сте четири човека може. Сега сметнете колко са четири човека на ден в добор хотел ОИ. В пиков сезон над 600 лв на ден и...май пак толкова излиза. И то за Дюни, има доста по-скъпи хотели ОИ.

Общи условия

Активация на акаунт