Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 26 019
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
И аз мисля за тази ранна ФМ между 11 и 13 седмица, но ще питам док за мнение. Имам и доверие, защото доста неща съм преминала с нея, засега за щастие всичко с щастлив край.

# 481
Днес и аз бях за първи преглед 7с 5 дни. Отговаря на 8с и 2 дни, видях го и чухме сърчице. Сега събирам мнения за феталната къде да правя в Пловдив. Дадоха ми някои варианти и ще проучвам.

Гаденето продължава, както и хремата. Чувствам се като парцал 😒

За фетална по време на 1вата ми бременност ходих при д-р Троянчев на частен кабинет в Пловдив, работи и в Бургас. Останах доста доволна. Кръвни пуснах на тези сгради малките на Васил Априлов.
Иначе и аз съм все уморена.

Горещо препоръчвам д-р Даниел Ставрев ! Страхотен специалист с хубава апаратура.

# 482
Даниел Миткови 685953, а имате ли представа каква е цаната при него? Той в Селена ли я прави?

# 483
  • САЩ
Аз още нямам коремче, малко изглеждам все едно съм хапнала стабилно. Четох че в 11-12 седмица ще изпъкне, но си зависи от структура и т.н. Запек никога не съм имала, но си изкарах акъла вече няколко пъти капки кръв, явно имам хемороиди, а не усещам никакви неразположения. Взех си да пия фибри, хуск на капсули, ще сложа линк долу. Запек се получава защото витамините за бременни съдържат желязо.
Аз преди да забременея пиех Б12 и фолиева и се чувствах много добре, имах много енергия сутрин и не ми се доспиваше следобед. Ноктите ми бяха много здрави и хубави, а изведнъж започнаха да се чупят много преди две седмици. Сякаш бебенцето ми изсмуква всички запаси от витамини и минерали. Важно е и да приемаме допълнително комбинирани витамини за бременни.
Много се надявам да родя нормално с възможно най-малко медикаменти и много искам да кърмя, но ми е ясно че нещата може и по друг начин да се развият.
При вас позволено ли е таковците да присъстват на прегледите? Тук не е заради Ковид, но казаха че ще позволят видео разговор за да види и чуе таткото сърчицето. ММ ще ме закара и ще гледа прегледа на видео разговор от колата, доста странно ми се струва.

# 484
Даниел Миткови 685953, а имате ли представа каква е цаната при него? Той в Селена ли я прави?

Да в Селена работи с направлиния и мисля че излиза около 60-70лв но не съм на 100% сигурна .

# 485
  • омъжена
Моя втори преглед мина днес. Доки малко ме стресна в началото, не виждаше в плодния сак ембрион😱😨, каза че е доста голям ,но е празен и аз пребледнях увеличи резолюцията и нещо там размърда пак и се видя 😌слава богу. Едно мъничко за мен сладичко даже каза че си имаме и ❤️ толкова се зарадвах и успокоих. И много странно на 4.02бях в 5+1г.с а сега на 18.02 ми каза 8+1 г.с смисъл за две седмици е пораснало с една цяла отгоре ли 🤔 Дано така да си върви по добре отколкото обратното. Аз фетална морфология правих в София при лекарката ,която си ме следи тогава ,имаше апаратура и е компетентна,бях доволна. Но за сега си нямам и на идея. А времето си лети .И се чувствам уморена с гадене .. оставям ви лека вечер  Nature Moon

# 486
Здравейте, момичета! Включвам се и аз с ПРМ на 30.12, следях си ви, но изчаквах да мине първия преглед. Беше вчера, видя се сак, бебче и чухме сърчицето.(7+1)
Аз съм на 24г. и това ми е втора бременност. Имам принцеса на 14м. Много се вълнувам да мина отново през този прекрасен период.
Симптомите ми са най-вече умора, засилен апетит за тесто и сутрешно главоболие.
За сега се мажа с кокосово масло, в последствие ще си взема тими бътъра на Палмърс. Живот и здраве към 7 месец вадя тежката артилерия, а именно свинската мас. Предния път си сложих ванилия и миризмата беше поносима, мисля, че си свърши доста добре работата.
И тази бременност, стига всичко да е наред, ще си действам като предишната. Тренирам активно със собствено тегло и ластици, старая се да се храня балансирано, без пакетирани храни и веднъж в седмицата лимфодренажни масажи. Качих 17 кг, но мога да кажа, че изглеждах и се чувствах добре, после горе долу до 6 месец си бях в старата форма.
Предния път родих в Токуда и няма да сменям избора си и този път. Страхотна база, най-добрата неонатология и като цяло надмина всичките ми очаквания. Препоръчвам!

# 487
alissa_7, добре дошла. Лека и хубава бременност си пожелавам 🍀
Аз също тренирам активно и в тази една седмица, в която не съм ходила, залата много милипсва. Другата седмица се надявам док да каже, че всичко е наред и започвам. С предишните бременности качих много-30кг., но сега съм амбицирана и се надявам да кача макс 15.
Да ви се оплача, малката ме събуди със зверска кашлица и 38,5 температура 😐 Днес ще останем вкъщи, поне докато спи и аз ще почивам

# 488
Здравейте, момичета! С голям трепет се записвам и аз в темата.
 За наша голяма радост се оказа че съм бременна, а ние си мислехме че този месец е изпуснат. В момента съм 5 седмица +5.
 За първи път съм бременна, моля дайте съвети, книжки, страници, групи и подобни с полезна информация. Благодаря 🙏

# 489
Piiv, честито и добре дошла. Лека бременност и здраво бебоче 🍀
Аз понеже съм старша 😂, трети път бременея, ще си позволя да дам съвет. Първо още от сега се мажи, не само корем, от коленете накоре бедрата, корема, гърдите и ръцете до лактите, стрии могат да се появят на странни места 🙃 Второ храни се балансирано, без опаковки и излишни въглехидрати. За да избегна зверско огладняване, аз се храня 5 пъти на ден, но с определен грамаж. Така поддържаш нивото на инсулин равномерно през деня и треперенето за нещо сладко го няма 🙃 Бебето няма нужда от Нутела и бисквити. Повече белтъчини, протеини и полезни мазнини. Движението също е важно, из нета има йога практики за бременни и всякакви подобни, поне 3 пъти в седмицата. Питай док за витамини, аз взимам Елевит, но понеже всеки има различно мнение, нищо не препоръчвам, най-добре лекар да ти каже. Почивай си и се наслаждавай на един прекрасен момент от живота ти ❤️

# 490
Добро утро, момичета и добре дошли на новите мами😘 Мен ме мъчат едни киселини пак🤦‍♀️Май сме доста мами престрашили са се за 3-то😁🙈

# 491
Piiv, честито и добре дошла. Лека бременност и здраво бебоче 🍀
Аз понеже съм старша 😂, трети път бременея, ще си позволя да дам съвет. Първо още от сега се мажи, не само корем, от коленете накоре бедрата, корема, гърдите и ръцете до лактите, стрии могат да се появят на странни места 🙃 Второ храни се балансирано, без опаковки и излишни въглехидрати. За да избегна зверско огладняване, аз се храня 5 пъти на ден, но с определен грамаж. Така поддържаш нивото на инсулин равномерно през деня и треперенето за нещо сладко го няма 🙃 Бебето няма нужда от Нутела и бисквити. Повече белтъчини, протеини и полезни мазнини. Движението също е важно, из нета има йога практики за бременни и всякакви подобни, поне 3 пъти в седмицата. Питай док за витамини, аз взимам Елевит, но понеже всеки има различно мнение, нищо не препоръчвам, най-добре лекар да ти каже. Почивай си и се наслаждавай на един прекрасен момент от живота ти ❤️

Благодаря ти за хубавия коментар! Бъди здрава! ❤
Минах на преглед вчера (5+4) и не ми изписа витамини, пия фолиева, дуфастон нат-аспин. Ще я питам следващия път на 02.03 - нали няма да е късно тогава да започна евентуалния прием?
Забравих да питам и за спорта (малко бях в шок. При мен лекарката ми съобщи че съм бременна - дълга история), за сега ще почивам 10 дни от упражнения, но се надявам на активна бременност, още повече че и работата ми е на крак всеки ден. Simple Smile

# 492
Добро утро момичета,как сте в този слънчев ден дано е топъл 🌷
vmonaco,как си всичко наред ли е ?
Jo di,стискам палци за днешния преглед 🌷🙏
И на всички момичета,които са на преглед днес,утре (извинявам се ако пропускам някого)

# 493
Добро утро!Днес предстои моя преглед... малко се притеснявам дано всичко е наред 🤞
Тази сутрин още преди да усетя гадене хапнах малко и като че ли ми е по добре.. хубав ден ви пожелавам 🙂

# 494
  • София/Севлиево
Здравейте и от мен.Аз пак ходих да дам кръв ,да видим тоя прогестерон вдига ли се като почнах инжекциите.И за малко да повърна пред лабораторията като почнаха да мият с белина(винаги съм мразила този аромат,ама сега направо е нетърпимо).
Вчера си извадих дрехите за бременни и о,ужас-почти всички са за студено време,на всичко отгоре съм изхвърлила два чифта дънки и май ще трябва да пазарувам нови.За лятото уж имам някакви дълги рокли и поли с широки ластици ,които доста се разпъват,ама ще видим дали ще ми станат.Че и няколко официални събития ме чакат -през май 20 години от завършване на гимназията и 15 от завършване на университета,и през август средната ми сестра се омъжва и хич не виждам как ще се обличам(и най-вече обувам,щото пък с обувките по принцип ми е кошмар,пък като съм бременна съвсем)...
Запек за сега нямам (и е добре,че при мен положението става страшно като ме почне),но всяка сутрин изяждам по една кофичка кисело мляко (Активиа,Верея,Елби-каквото има),после хапвам нещо малко и в момента се боря с кафето(кръвното ми е 80/50,трябва поне до 90/60 да го добутам).
Успешен ден на всички ❤️

Общи условия

Активация на акаунт