Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 26 033
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
vmonaco, стискам палци всичко да е наред. Ще споделиш кога е и моя термин значи 😂 За шоколад имам мнооого алтернативи-например на Casa Cacau течния шоколад, който е много изчистен и не е като Нутелата, вреден. Аз днес за мазане четох 😂 Ще се бърка яко. Планът ми е вечер с нещо по-мазно и натурално-какаово, кокосово и гроздови семена масла+восък, който ги консервира и е полезен. Този мехлем вечер, а за след сутрешния душ съм взела нещо, което попива бързо, в аптеката ми го препоръчаха на Pierre Fabre Перкуталфа. И понеже ме придърпва нещо и питах док за магнезий, тя ми писа да пия Елевит витамини. И се наюрих да купувам всичко-разорих се 😂😂😂

# 466
За запек, сутрин на гладно пия хуск в топла вода, не е противопоказен при бременност. Малко е гадно, но....на мен ми действа уж. На мен също много ми се спи преЗ деня и нямам никаква енергия, спомням си, че и първият път беше така и направо заспивах на бюрото на работа. Сега пак много се изморявам покрай малката, но поне на обяд, ако тя спи и аз лягам за малко.

# 467
  • au bout du monde
Днес и аз бях за първи преглед 7с 5 дни. Отговаря на 8с и 2 дни, видях го и чухме сърчице. Сега събирам мнения за феталната къде да правя в Пловдив. Дадоха ми някои варианти и ще проучвам.

Гаденето продължава, както и хремата. Чувствам се като парцал 😒

# 468
Момичета, бях на първи преглед. В 5с+3д. И се видя пулсиращо сърчице, което изненада дори и доктора. И до тук хубавото. Каза, че плода имал малко "ексцентрично" положение. Пита ме дали някой някога не ми е казвал да имам двурога матка. Каза да не се притеснявам за сега, ще си го следим. Питах го до какво може да доведе това нищо конкретно не ми каза. Да не съм се притеснявала. Как да не се притеснявам сега какви ли неща изчетох... Другата седмица ще отида пак. Само се моля на Господ всичко да е наред и да издържа до края. Каза ми само да си пусна витамини Д3 и Б12

# 469
Днес и аз бях за първи преглед 7с 5 дни. Отговаря на 8с и 2 дни, видях го и чухме сърчице. Сега събирам мнения за феталната къде да правя в Пловдив. Дадоха ми някои варианти и ще проучвам.

За фетална по време на 1вата ми бременност ходих при д-р Троянчев на частен кабинет в Пловдив, работи и в Бургас. Останах доста доволна. Кръвни пуснах на тези сгради малките на Васил Априлов.
Иначе и аз съм все уморена.

# 470

За фетална по време на 1вата ми бременност ходих при д-р Троянчев на частен кабинет в Пловдив, работи и в Бургас. Останах доста доволна. Кръвни пуснах на тези сгради малките на Васил Априлов.
Иначе и аз съм все уморена.
И аз съм ходила при др Троянчев, но в Бургас. Тогава бях доволна, чудя се сега дали да ходя пак при него като му дойде времето

# 471
Днес и аз бях на преглед. АГ каза всичко е нормално,  расте си, сърчицето тупти. На 1ви трябва да взема направление от личния,  за да ме запише на ЖК. Обаче в бързината забравих да питам за болничен, до края на месеца съм в отпуска, но смятам да не се връщам вече на работа, но понеже още не се водя при него, кой трябва да ми издаде болничния?

# 472
Може ЛЛ да ти пусне една седмица болничен и след това като се запишеш АГ да ти издава, но се ходи на комисия. Но мисля че максимум на 6 месеца на имаме право на болнични, ако трябва да са повече се ходи на ТЕЛК.
Но все пак нека се изкаже и някой с повече информация.

# 473
Да, 6 месеца са, но в тях не са включени в 45те дни, които се взимат преди раждане..

# 474
  • София
Някой спомена подут корем по-напред...
Хора, вчера тръгнах да се снимам и се изплаших. 🤭 Чак рових в стари снимки - ми, преди съм имала такъв корем в 15-16та седмица 🤯
Дано да е нещо временно и да мине. (Поне кг са си същите. 😃)

# 475
Яренце, ще мине след 9 месеца 😂😂😂 Аз с първата бременност си носих дънките до 7-мия месец, чак накрая взех един панталон на ластик. С втората избухна още на втория месец, а сега вече не знам... Сигурно ще съм като кит убиец 😂 Обаче си струва и после се свалят, важно е че бебо е желан, чакан и обичан 🍀🙃❤️

# 476
La Libellule и аз бях с ужасна хрема и отмина веднага след като си взех инхалатор. Веднъж си направих отвара от лайка, на другия ден с физ.разтвор и забравих за това чудо, което ме мъчеше денонощно.
water_nymph нормално е да се притесни човек. Аз бих потърсила второ мнение. Дано да не е нещо сериозно

# 477
Lollo,вика ме пак следващата седмица. Ако отново изрази притеснения, ще отида обезателно и на друго място. Доктора е много млад, надявам се да е негова грешка.

# 478
Здравейте днес и аз ходих на АГ потвърди бременнаста но каза че е много рано 4г.с и 5д каза в неделя пак да ида че по янсно ще се вижда на има точка и сега всичко е наред за болката нищо не каза. Стискам палци с всички ни да е лека и успешна бременност😘💞😘

# 479
  • au bout du monde
La Libellule и аз бях с ужасна хрема и отмина веднага след като си взех инхалатор. Веднъж си направих отвара от лайка, на другия ден с физ.разтвор и забравих за това чудо, което ме мъчеше денонощно.
water_nymph нормално е да се притесни човек. Аз бих потърсила второ мнение. Дано да не е нещо сериозно

Какъв инхалатор? Обмислям да си купя, защото носа ми създава доста проблеми и постоянно правя задна хрема.

За фетална при Борислав Иванов ще ходя вероятно в Медлайн, после биохимичния скрининг във ВМИ, казаха ми че е безплатен.

Общи условия

Активация на акаунт